tiistai 25. toukokuuta 2010

Lomasuunnitelmia


Enää kolme päivää töitä, ja sitten on edessä yhdeksän viikon gradu-/kesäloma! Huikeaa! Ei ole huolta, ettenkö keksisi tekemistä myös noille ensimmäiselle neljälle viikolle, jonka mies vielä ahertaa töissä.


Ostin viime viikolla ripakopallisen leimasimia Sinooperista ja Bauhausista, kumileimasinaakkoset ja tekstisabluunoita, sekä kangasväriä. Kesän aikana ehtii siis hyvin syventymään kankaanpainannan saloihin. Lisäksi tekeillä on keittiöön uusi matto ontelokuteesta virkatuista suurista kukkasista - valkoiseen nukkamattoon ja sen kalliiseen pesettämisen kun meni hermot ja matto sai keittiöstä kadota. Tuskinpa tämäkään puhtaana pysyy, mutta palasina sen ainakin voi pestä koneessa ja tarvittaessa liottaa kloriittiliemessä...


Miehen mummolan vintiltä löytyi maalla käydessä jotakin ihmeellistä. Vanha matkalaukku sisälsi kilokaupalla ikivanhoja, täydellisen siistinä säilyneitä pellavaisia, nimikirjaimin koristeltuja pyyhkeitä ja liinoja sekä kymmenittäin valkoisia käyttämättömiä pitsisiä kangasnenäliinoja ja jokusia pitsityynynliinoja.


Löytö on muinaisen Kanadassa aikoinaan asuneen sukulaisen perintöä, jonka miehen mummo vuosikausia sitten postilähetyksenä Kanadasta sukulaisen kuoltua sai. Nyt tuo unohdettu matkalaukku löytyi, ja koska muita halukkaita ei ollut, siirtyi aarteita minulle. Toistan itseäni todeten, että miehen perhe on kyllä niin mukavaa sakkia, kun heitä ei nämä vanhat aarteet kiinnosta! :)


Viikonloppuna maalla käydessä kiertelimme äitin kanssa erinäisissä aarrekaupoissa ja tuhlasin pienen omaisuuden pitseihin - laskin, että pitsimetrejä taisi kertyä reilut 80. Hups. Sinne meni lomarahat jo ennakkoon.


Vaan hurjan jännittävää, mitä kaikkea nyt voikaan kehitellä, kun on käytettävissä sata metriä pitsiä, helminauhaa, uusia kankaita ja myös noita muinaisia pitsi/pellava-aarteita, niistäkin osan ajattelin jatkokäyttää johonkin ihanaan...


Edessä on myös maalausta, maalausta ja maalausta... Saareke on edelleen kesken, samoin keittiön uusi verhotanko/hylly, porraskaiteet, pari vanhaa tuolia, yläkerran vessa... Kyllähän tuota tekemistä riittää.


Ja sitten olis vielä tuo gradu. Toisaalta, on ihana tietää, että syksylle on taas töitä tiedossa - vakipaikka varmistui viime viikolla. Siinä rinnalla odotin myönteistä tietoa uudesta opiskelupaikasta, jota olin vakaasti suunnitellut suorittaa suurella intensiteetillä työn ohella ja päästä siis uuden gradun kimppuun heti, kun tämä nykyinen ehkä valmistuu jouluksi. Toisin kävi. Miltei 90 hakijasta valittiin vain kolme, ja minun osakseni kolahti tuo ensimmäinen varasija. Kummallinen asia tuo elämän perustotuus, ettei kaikkea haluamaansa voi, eikä tarvitsekaan, saada. Hyvä niin. Tehdäänpä siis nyt ensin tämä ensimmäinen gradu pois alta. :)


Liisalta sain jokin aika sitten tällaisen tunnustuksen, kiitokset paljon, lämmitti mieltä! En ole kyllä yhtään perillä, kenellä tämä mahtanee olla, mutta minulta tämä tunnustus lähtee


PiuPaulle; sinulla on mielenkiintoinen ja persoonallinen runomittainen blogi

Heidille; käsissäsi syntyy kauniita käsitöitä, joita on mukava käydä ihailemassa

Toinen tunnustus tuli jo hieman aikaisemmin sekä Sumilta että Murupeikolta, kiitän ja kumarran, ja laitan tunnustuksen eteenpäin


Marialle; sinulla on kaunis, visuaalisesti huikaiseva ja raikas blogi, joka piristää päivää

Peikkotyttö Hannalle; aktiivikommentoija, sinun projektejasi on mukava seurailla.

Kiitän jälleen kaikista ihanista kommenteistanne.  Tämä blogimaailma on kyllä voimauttava asia, on mukavaa, että joku jaksaa käydä jaaritteluitani lukemassa ja vielä kommentoimassakin, ja lisäksi teidän ihanista blogeistanne löytyy hurjasti ammennettavaa, nautiskeltavaa ja inspiroivia ideoita.

Mukavaa viikon jatkoa!

20 kommenttia:

  1. Heti piti tulla kurkkaamaan, kiitoksia paljon! Niin kauniita pitsejä ja vanhoja aarteita! Noita voisi kyllä ihastella vaikka kuinka kauan... Ja jännittää, mitä niistä mahtaa syntyä... Niin ja onnea työpaikan johdosta! =)

    VastaaPoista
  2. Onnittelut työpaikasta!
    Aivan superlöytö teillä ollut.
    Onhan siellä mukavat sukulaiset, kun ei tykkää nuin kauniista liinoista ym. =)
    Ompelukone vaan laulamaan, pitsiä ainakin riittää;)

    VastaaPoista
  3. Täällä on nyt niin paljon kaikkea ihanaa etten tiedä mistä kommentoisin.

    Mahtavia löytöjä ullakolta.Upeita kerrassaan.

    Pitsit on aika kalliita ostaa mutta ovat ne ihania.Odottolen mitä saat niistä tehtyä.

    Mukavaa lomaa.

    VastaaPoista
  4. Voi minkä aarteen oletkaan itsellesi saanut!<3 Ja pitsit ovat aina niin kauniita. :)
    Kiitokset paljon tunnustuksesta, ja onnea työstä!<3

    VastaaPoista
  5. Wau, mitä aarteita täällä onkaan!!! Olet onnentyttö,että sinulla on noin ihania sukulaisia, joille si kelpaa vanhat aarteet!!

    Todella hieno löytö tuo matkalaukullinen pellavapyyhkeitä ja liinoja, ottain minäkin tuollaisen löydön jippii-huudoilla luokseni.

    Pitsejä rrakastan minäkin ylikaiken.

    Onnea työ paikan johdosta ja ihanaa kesälomaa sinulle, hommia varmasti riittää meillä tuunaajilla, ei ole ajan vieteongelmia ei.

    VastaaPoista
  6. Ihania askarteluaarteita, nyt vain mielikuvitus laukkaamaan. Onnea työpaikan johdosta ja tunnustuksesta, olet ne ansainnut!

    VastaaPoista
  7. Kiitos kovasti tunnustuksesta! Olen siitä erittäin otettu ja iloinen :)

    Mahtavia aarteita olet kyllä saanut, tuollaista aarretta ei ihan joka tyttö saakaan!

    Olen kanssasi samaa mieltä, että blogeista saa paljon ideoita ja voimaa. Joskus saattaa jopa jäädä koukkuun ;)

    VastaaPoista
  8. Siis apua mitä ihanuuksia oletkaan hankkinut! Lomarahat olet sijoittanut juuri oikein ;)
    Jään myös innokkaana odottamaan tuotoksiasi.

    Puoliaurinkoista päivää sinne!

    ps. asutaan melkein naapurissa ;)ainakin naapurikunnassa...

    VastaaPoista
  9. Aivan ihana aarre!Olisi kyllä mahtavaa tehdä tuonmoinen löytö!
    Tosi kivoja pitsejä, itsekin kävin just pitsikaupoilla pari paivää sitten. Tuosta määrästä saakin jo vaikka mitä ihanuuksia aikaan.
    Niitä odotellessa.. :)

    VastaaPoista
  10. Tosiaan ihana jos on sellaisia sukulaisia,jotka eivät ymmärrä hyvän päälle mitään!! :))
    Ja nuo pitsit ovat niin kauniita.Itsekin etsin pitsiä tai jotain nauhaa kranssiin.Missähän niitä myydään..?

    Voi sinua onnellista,ihanaaa lomaa sinulle! :)

    VastaaPoista
  11. Ihania pitsejä ja tuo virkkaamasi matto on mahtava! Tällä käsityö inspiraatio on selvästi tauolla.

    VastaaPoista
  12. Kylähän se saattaa olla, että siitä ekalta varasijalta vielä opiskeleen pääset! :)
    Upee löytö vintiltä!

    VastaaPoista
  13. Mikä ihanuuksien postaus!! Tuosta kukkapalamatosta näyttää tulevan huippukaunis, laitathan kuvia kun saat valmiiksi!! Minullakin on ollut mielessä kokeilla välillä kukkamaton virkkausta, mutta en ole saanut aloitetuksi.
    Pitsiä pitää nyt aina tuommoinen 100 metriä kotoa löytyäkin ;)
    Ja voi mikä aarrearkku sisältöineen!!
    Ihania kesähommia sinulla tulossa!

    VastaaPoista
  14. Voi mitä ihanuuksia olet löytänyt, nuo ovat tosi arvokkaita! Ihastelin tuota tekeillä olevaa mattoa, siitä tulee varmaan tosi kiva. Itsekin olen monesti tuota putkista meinannut tilata kylppärimattoa varten, mutta olen sen vielä jättänyt, kun ei tässä meinaa edellisetkään hommat valmistua ;)

    VastaaPoista
  15. ostitko nuo aakkoset sinooperista, paljonko maksoi???

    VastaaPoista
  16. Mielenkiinnolla jään oottelemaan, mitä teet niistä liinoista yms. Et sitten huolinut niitä pölyrättejä? ;)Osasta näkyi jo läpi, antiikkia?:)

    Ihania juttuja sulla taas vaikka kuinka!
    Ihanaa lomaa!

    VastaaPoista
  17. Ihana postaus - mitä kaikkea kauniissa kuvissa onkaan. Oletpa sinä ahkera opiskelemaan, nostan hattua. Ja onnea myös työpaikan johdosta. Piipahdan vielä aiempien kuvien pariin ja nautin niistä.

    VastaaPoista
  18. Sulla on ihan älyttömän hienoja juttuja täällä!

    Kyllä sulle ura urkenisi tästä yhä vain nousevasta sisustusbisneksestä. Tai ehkä tästä menis hauskuus, jos olis työtä?

    Terveisin, Katajan Johanna

    VastaaPoista
  19. Kylläpä on hieno löytö tuo matkalaukku sisältöineen, todella!!! Ja hyvä tietää, että leimasimia löytyy noistakin paikoista (niinpä tietysti) itse ostin satsin leimasia aikaisemmin Ohlsonilta ja ovat olleet hyvin käytössä. Mukavaa viikonjatkoa!

    VastaaPoista
  20. Aakkoset ostin sinooperista, paketti maksoi 21,0 e.

    Kiitokset kaikille kommenteista! Uusia ompeluksia kohti.

    VastaaPoista

Kommenttisi tai ajatuksesi ilahduttaa aina. :)