torstai 3. kesäkuuta 2010

Viikon helmiä


Päivän innoittava ajatus:


Minun piiiitkä kesälomani on alkanut! :) Jippii! Ja mitä mainioin loman ensimmäinen viikko, auringonpaistetta, treffejä ystävien kanssa ja - mikä suorastaan häpeällistä tunnustaa näin kauniina päivinä - omaa aikaa ompelukoneen ääressä, sisällä.



Isosiskon tilaamat tekstityynyt hänelle ja miehelleen tärkeillä lyriikoilla ovat valmiit.




Äiti pyysi ideoimaan jotakin punasävyistä heidän makuuhuoneeseensa isotätinsä ikivanhoista nimikirjaimellisista keittiöpyyhkeistä. Wilhelmiinan Kotilieden blogin innoittamana uskaltauduin kokeilemaan isoäidin tyynyä, ja olen siihen melkein tyytyväinen.




Myös valkoisia sydämiä olen tehtaillut hyvän kasan, ja keittiön mattokukkaset valmistuvat harvakseltaan iltaisin tv:n äärellä.




Ja sitten siihen viikon helmeen. 


Kävin alkuviikosta tapaamassa Tampereella mummoystävää, joka tarttui matkaan aikoinaan koillis-virolaisen lastenkodin kummitoiminnasta. Siinä, vanhan omakotitalon portailla nökötti tämä ihanuus, minua odottamassa. Ikivanha n. 15 litrainen marjapytty oli kuulemma "marinoitunut" aikansa heidän terassillaan löytämättä paikkaansa, ja niinpä päätti tuo ystävä lahjoittaa pytyn minulle. Ai juku!

 

 

Niin hieno. Niin vanha. Ja niin meille sopiva!
(Kiittää ja kumartaa, Maarit, myös noista puutarhan kieloista.)

22 kommenttia:

  1. Kaikkea ihanaa.Mistähän aloittaisi kommentoimaan...kaikki yhtä ihania juttuja.
    Kauniita ompeluksia.Antaa nyt kyllä inspistä tännekin.
    Pytty myös aivan ihana.Siis mahtava.

    Mulla alkoi kanssa ihana pitkä vuorotteluvapaa tiistaina.Kunhan saadaan ylppärijuhlat pidettyä,heittäydyn vapaalle minäkin.

    Ihanaa,mahtavaa,hurmaavaa,hyvää, aurinkoista,innostavaa lomaa sinulle.

    VastaaPoista
  2. Huoh! Kaikkea ihanaa olet saanutkin aikaan :)
    Ja ihanan lahjan, jonka varmasti ansaitset!

    Ihanaa lomaa, nauti! :)

    Krista

    VastaaPoista
  3. Kauniita pikku sydämiä <3
    Tyyny varmasti kelpaa paremmin kuin hyvin äidillesi=)

    Ja mikä lahja, aivan upea!

    VastaaPoista
  4. Ihanaa lomaa sinulle!!! Ja ihanastipa se on alkanutkin.

    Niin kauniita käsitöitä ja niin paljon.

    VastaaPoista
  5. Niin kauniita tyynyjä! Ja nuo sydämet, aivan ihania!!! Kyllä valkoinen vain on yksinkertaisuudessaan kaunis, meillä se vain ei kauan menestyisi, harmi...

    Hyvää lomaa!!!

    VastaaPoista
  6. Awww, mikä helmi todellakin! :) Ihana!<3
    Ja ompelukset tosi kauniita, ihania tyynyjä ja sydämiä. :)
    Kaunista kesäkuuta ja mukavaa lomaa! :)

    VastaaPoista
  7. Wautsi, mitä tyynyjä olet taas loihtinut! Nuo pitsit ovat aivan upeita. Ja pyöreä tyyny on myös ihana. Olet TOSI taitava!

    Ja ihanan aarteen olet myös saanut hoiveisiisi.

    Aurinkoista lomaa!

    Maria

    VastaaPoista
  8. Miten kaunista täällä onkaan! Voi että! ja paljon kaikkea ihanaa.

    Ompelukset on todella kauniita, isoäidin tyynystä on tullut komia juuri tuon keskustan kanssa.

    Ja tuo vanha tynnyri, eikun purnu, eiku pytty..sanat ei vaan kertakaikkiaan riitä kehumaan, on niin aarre että, ottaisin hetimiten sen kotiini. Olet onnentyttö!!

    Ompeluniloa lomalle!

    VastaaPoista
  9. Ihania ompeluksia, taitava olet käsistäsi. Aivan aarre tuo pytty.
    Mukavaa lomaa!

    VastaaPoista
  10. Kaikkea ihanaa oot taas loihtinut!
    Ja tosi hieno törppö, ihan sulle sopivan näköinen!
    Mukavaa viikonloppua sinne!

    VastaaPoista
  11. Ihana tuo isöäidin tyyny. Täytyy varmaan itsekin kokeilla värkätä sellainen, mietin vaan miten sen täyttäminen onnistuu :)

    VastaaPoista
  12. Täydellisen kauniita ompeluksia,ja ihanat pitsit! Mikä onkaan gradusi aihe? Voi miten upea tuli pihastannekin!

    VastaaPoista
  13. Oi, mitä ihania löytöjä ootkaan saanu! Joka ikisen noista huolisin itsellenikin. Tykkään muuten ihan hirveästi tuosta blogisi yläkuvasta. Voisin tulla ja istahtaa hetkeksi lepäämään tuon sohvan syliin, ihanien tyynyjen keskelle! <3

    VastaaPoista
  14. Juu kyllähän noita kertyy pitsi & monogrammityynyliinoja! Kävin siellä Lempäälässä Rajasillassa pelastusarmeijan kirpparilla viikolla ja taas löytyi lisää, sieltä ne on edellistkin, euron kappalehinnalla kerättyjä :) Ajattelin josko keräisi niitä niin kauan että voisi tehdä tilkkupeiton monogrammeista! ja pitseistä..

    Todella hyvin onnistunut ja kaunis tyyny (ja hienot myös tekstityynyt) ja ihana puuämpäri, patinaa ja ihania sävyjä! katselin viime postauksessa jo ihaillen noita Kanadan tätin kapiota :) Mukava jos josku saa ilmaiseksikin jotain..
    Auringon paistetta Lempäälänkin puolelle!

    VastaaPoista
  15. Upea Marjapytty!
    Ihania tyynyjä olet taas tehnyt. Mattokukkia...wau! Mitenkäs niitä tehdään? Matosta tulee kivan näköinen. Kaikkea kivaa sinä keksitkin :)
    Hauskaa Viikonloppua!

    VastaaPoista
  16. Ihanaa on tuo kädenjälkesi, kerrassaan!! Blogissani on sinulle asiaa ;)

    VastaaPoista
  17. Ihania tyynyjä! Oikein ihanaa kesäkuuta sinne suunnalle!

    - Jaana "Kainuunkadulta"

    VastaaPoista
  18. Voi mitä ihania asioita sinulla täällä olikaan taas ilmestynyt. Olen ollut vallan kiireinen joten kurkistelu on jäänyt vähiin.
    Tuo tyyny on ihan mahtava. Tein itsekkin isoäidintyynyt, ihan valkoisen lapsen opettajalle ja innostuin kovasti, lisää tahdon ommella. Tyynysi kirjailu on niin kaunis.
    Ja entä tuo marjapytty. Voi miten kaunis. Minulla on samanlaine, mutta väriltään ruskea, nyt kyllä alkoi haluttamaan valkaista se :)
    Olen kutsunut sitä taikinatiinuksi?? Onko siinä sailytetty marjoja, vai onko tällaisia pyttyjä käytetty moneen eritarkoitukseen? Tiedätkä?
    Mitä mielettömiä pitsejä olet myöskin hankkinut, olen ihan hullaantunut pitseihin, ja minkä aarteen tosiaankin olet saanut. Nuo vanhat pitsit ja pellavat ovat ihan mittaamattoman arvokkaita perintöjä.
    Tunnustuskin minulta on jäänyt huomaamatta. Voi miten paljon se antaakaa voimaa. Saan itseni potkittua maalisudin ääreen. Väsymys todella painaa harteita. Kauniit sanasi blogistani saavat hymyn huulilleni. Pmppaan tästä pystyyn ja lähden hommiin, huomenna yritän keretä päivittämään blogin ja kiittää saamastani huomiosta. Kiitos sinulle!
    Ihanaa päivää!

    VastaaPoista
  19. Osaat tehdä kauniita ompeluksia ja nuo ihanat tekstit ovat piste iin päälle!! <3 Nuo sydämet ovat ihan ylisöpöjä!<3
    Ja ihania pitsejäkin sinulla näyttää olevan melkoinen määrä!:)

    Wau,oletpas saanut myös ihanan aarteenkin,onnittelut siitä! :)

    Mukavaa ja aurinkoista lomaaa toivotan sinulle!

    VastaaPoista
  20. Oletpas ollut tosi ahkerana! Pienet hetket, ne on niitä ihanimpia. Pitää joka päivä muistaa niistä nauttia. Isoäidintyynyä olen minäkin miettinyt, sait ihanasti säilytettyä kauniit kirjailut tyynyihin. Pitäisi joskus kokeilla. Ja mieletön tuo marjapytty!

    VastaaPoista
  21. Hurjan paljon olette taas kommentteja jättäneet, kiitoksia paljon!

    Vastaan vielä tännekin noihin kysymyksiin, vaikka kävinkin jo osaan vastailemassa suoraan kommentoijien blogeissa.

    Olivieno: Graduni sivuaa sekä varhaiskasvatusta että mediamaailmaa ja on työteemoiltaan jotakin välille pienten lasten pelit ja interaktiivinen media. Tosin etten ole sitä taas yhtään tehnyt, tuo ompelukone kiehtoo nyt paljon enemmän. :)

    Jaana Kainuunkadulta: Kiitokset vierailusta, tulen hetimmiten vastavierailulle.

    Sanna-Pauliina: Kiitokset hyvästä ideasta monogrammitilkkupeiton kanssa, tadanpa jatkaa tyynynliinojen keräilyä. Nyt olemme siis samoilla apajilla kirpputoreilla tyynynliinoja metsästäessä :)

    Allidaalia: Mattokukkasilla tarkoitin noita edellisen postauksen ontelokuteesta virkattuja matonpalasia/kukkasia, joista sitten joskus yhdistelen suuremman maton keittiöön. Siitä ehkä lisää kesemmällä, kunhan valmistuu...

    Laura: Isoäidin tyynyyn laitoin taakse kiristysnyörit, joiden avulla saa täytteen sisälle. Ompelin nyörien taakse lisäksi kangasläpän, ettei vanu karkaa. Idea tuohon takaosaan siis Wilhelmiinan kotilieden blogista.

    PiuPau: Marjatonkaksi määrittelimme tuon tonkan sillä perusteella, että sisäpuoli on värjäytynyt punavioletiksi. Mutta saattaa olla, että on ollut ihan muussakin käytössä, ja voihan olla, että näitä on ylipäätään käytetty eri asioihin eri taloissa. Meidän omamme on vanhassa valkoisessa maalissa, mahtanut olla jossakin herraskartanossa kun on aikoinaan valkoiseksi maalattu.

    Tiina: Kiitos kaunis tunnustuksesta!

    VastaaPoista
  22. Hei!
    Ihania ompeluksia!!
    Olen jo kauan halunnut ommella itselleni tuollaisen pyöreän tyynyn, mutta mun pää ei vaan osaa hahmottaa kuinka se ommellaan :( Olisiko sinulla jotain linkkiä tai vinkkiä kirjaan/lehteen mistä se ohje löytyisi?
    Ja kuinka teet nuo tekstit? Vai onko ne jotain valmiita "silitä ja tsadaa" tyyppisiä?

    -Mari-

    VastaaPoista

Kommenttisi tai ajatuksesi ilahduttaa aina. :)