maanantai 18. lokakuuta 2010

Kelloja, kelloja...


Kellot ovat jännittäviä. Siksipä meille muutti niitä taas pari lisää. 


Jokaisella perheellä tai suvulla lienee joitakin kummallisia, persoonallisia juttuja, jotka tavalla tai toisella liittyvät tiiviisti suvun identiteettiin. Minun sukutaustojani ilmentävät muun muassa viulu, vasara, kantele ja kello. Kelloja löytyy kaikkialta, meillä ne tosin useimmiten eivät käy, koska hermojani raastaa kohtalaisen pienikin kellon naksutus.


Muutama viikko sitten meille muutti iskän vuosia, vuosia sitten tekemä kaappikello. Kello oli seissyt lapsuudenkotini tuvan nurkassa samalla paikalla reilut parikymmentä vuotta, kun se nyt viimein päätti siirtyä meidän kotiamme koristamaan. Uskaltauduin sen puupintaa valkoisella maalilla käsittelemään, ja tuli muuten hieno! Kello on sen verran kovaääninen, että jätimme sen vetämättä. Vaan tuota samaa 19:03 aikaahan se on näyttänyt jo monia vuosia, että näyttäköön sitä edelleen. (ja nimenomaan 19:03, se kun tuntuu aikana miellyttävämmältä olla hereillä kuin 7:03)


Viikonloppuna saimme aikaiseksi vanhoista laudoista rakennetun naruhyllyn vanhoille herätyskelloille.


Ja tosiaan, siinä näyttävät nyt nekin kaikki eri aikaa, koska yhtäkään en viitsinyt vetää - ei niin nätti ääni ole näissäkään.
Vanhassa ovessa on niin kutsuttu maisterikello. Kellon teki paappa minulle valmistujaislahjaksi, vaan niinhän siinä valitettavasti kävi, että maisteria minusta ei ehtinyt tulemaan, kun oli jo hänen aikansa mennä. Tämä on itse asiassa ainoa huoneen monista kelloista, jonka tahtoisin käyvän - ja käyhän se, mutta kulkee vain omaa hidastettua aikaansa täysin omassa tahdissaan.Nieluleikkauksen jälkeinen sairasloma on lusittu ja arkeen palaaminen on käynyt varsin vauhdikkaasti. Oikeastaan niin vauhdikkaasti, että hyvä kun on mukana pysynyt. Vapaa-ajan ongelmia ei juurikaan ole, nyt kun yritän tuon päivätyön ohella taiteilla kahden maisteriohjelman opintojen välillä tiivistahtisine iltaluentoineen, ja kai tuota muutakin elämää voisi joskus elää.. Vaan nyt tuntuu ihan hyvältä. Kannatti pohtia noita elämän suuria ajankäytön kysymyksiä ja "mun pitäis tehdä sitä ja tätä" -listauksia perusteluineen, niin oivalsi, että itse asiassa tätähän mä kuitenkin haluan. Nämä on ihan mun omia valintoja.


Jotain sitä kuitenkin kotonakin saa välillä aikaan. Tuon aiemmin mainitsemani kellohyllyn ja kellon maalauksen lisäksi saatiin viikonloppuna siivottua. Mikä suorite, aplodeja! On taas kerrassaan siistiä ja mukavampaa elää ja olla. Koska erityisesti näissä kuvissa esiintyvä ompeluateljee ei ole juuri ikinä siisti, mun oli pakko se tänne filmata. Näyttää niin kovin erilaiselta ja seesteiseltä noin siistinä kuin tavallisesti. :)

Blogimaailma on minun kohdallani ollut kaiken muun alla hyvin hiljainen viimeiset viikot. Välillä olen käynyt kurkkimassa blogienne uusimpia päivityksiä, mutta kommentointi on jäänyt offline -toiminnolle. Sunnuntaina päätin palkita itseäni tenttiin lukemisen ohella jokaisen parinkymmmenen tenttikirjan sivun välein kourallisella blogisyventymisiä uusimpiin päivityksiinne ja kuulumisiinne, ja pääsin kuin pääsinkin jo aika pitkälle blogilistassani. Tenttikirjan sivut eivät loppuneet vaikka viikonloppu loppui, joten tällä viikolla jatketaan. Mikäli en ole siis hetkiin blogissasi näkyillyt, tulen sen tämän viikon aikana paikkaamaan. :)


Ja niin, blogista vielä, minunkin blogissani täyttyi tuo maaginen sadan lukijan rajapyykki muutamia päiviä sitten. Jee! Tätä blogia aloittaessani en olisi moiseen uskonut, oli kyllin jännittävää jo sekin, kun blogilistalla alkuun koreili neljä nimeä, Heska, Sumi, Iida-Emilia ja Pakkasakka. Niin jännittävää, että tälläkin blogilla oli ihan oikeasti neljä kirjautunutta lukijaa. Ja nyt on jo sata. :) Olen pyrkinyt käymään tutkimusretkellä jokaisen teidän blogeissanne, mutta saattaapi olla, että joku jää joskus välistä, varsinkin, kun tuolta lukijat -listan kautta ei aina jostakin syystä pääse näkemään kaikkien lukijoiden profiileja ja omaa blogia. Jos siis olen blogisi ohittanut, jätähän kommenttia, niin käyn korjaamassa vääryyden. Niin paljon kun listallani uskomattoman ihania blogeja onkin, juoksujalkaa tulen tutustumaan myös uusiin ihaniin tuttavuuksiin!


Anu Pellisen ajatuksin toivotan teille kauniita syyspäiviä, tunnelmallisia iltoja ja ennen kaikkea rentouttavia, ajattomia hetkiä! Toivottavasti hetkistä parhaimpina aika kulkee samaan tahtiin kuin minun maisterikelloni: omassa afrikkalaisessa ajanlaskussaan aivan omaan tahtiinsa. :)

33 kommenttia:

 1. Kertakaikkiaan ihania kelloja!! Ja niin kauniita kuvia. Tuo ompeluateljeesi ei edelleenkään jätä kylmäksi. Se on niin kaunis!

  Pellisen ajatelma on mulle tosi ajankohtainen ja ylipäänsä tämä kelloteema koskettaa minua, joka käy perhe-elämän ja yksinhuoltajuuden ohella virka-aikaan töissä, opiskelee uutta tutkintoa ja pyörittää firmaa...

  Oma valinta, mutta joskus tarttisin ainakin 2 kelloa ja niistä molemmista ne 24h käyttööni.

  VastaaPoista
 2. beautiful, I lake it!!!

  Big regards and kisses from Croatia.

  VastaaPoista
 3. Ompeluateljeesisi on kadehdittavan kaunis! :)

  VastaaPoista
 4. Kivoja kelloja. mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 5. Hienoja kelloja ovat isäsi ja pappasi tehneet. Käden taidot ovat ihailtavia.
  Kaunis on sinun ompelutilasi, meillä ompelukone on vain tietokonepöydän kulmalla joten arvatenkin,sen käyttö on jäänyt vähiin.
  Tsemppiä opiskeluun:)

  VastaaPoista
 6. Ihastuttavia kelloja ja kaunis myös ompeluateljesie :)
  Ihana varsinkin tuo lokerikko seinällä. Kyllä tuolla kelpaa ommella. Täytyisi itsekin ehtiä välillä ompeluhuonetta siivoamaan, tavarakasat alkavat kerääntyä joka puolelle...

  VastaaPoista
 7. Ihan vertaansa vailla oleva kellokokoelma! Ja *huoks* ompeluateljeeta <3

  VastaaPoista
 8. Tämä huoneesi on ihastuttava kaikkine tavaroineen!! Tuo kaappikello on tosi komee ja naruhyllykkö!!!!

  Mukavia työ-ja opiskelupäiviä sinulle!!

  VastaaPoista
 9. Sinulla on upea kokoelma kelloja. <3 Ihan ensiksi ajattelinkin,että mahtaapi olla melkoinen orkesteri kun kaikki kävisivät yhtäaikaa! :D

  Tsempit opiskeluun!! :)

  VastaaPoista
 10. Ihana kokoelma kelloja. Ja huoh tuota ateljeetasi, sellaisen tahtois varmasti joka tyttö :)

  VastaaPoista
 11. Ompas tosiaan kello kokoelma :) upea tuo kaappikello !
  Naruhyllykkö on myös kivan näköinen!

  Ja wautsi wau tuo sinun ompelu nurkkaus, ei voi muutakuin ihastella!

  Opiskeluintoa sinulle!

  VastaaPoista
 12. Onpa isäsi ja pappasi olleet taitavia, kun ovat noin upeat kellot tehneet!
  Tosi kauniita ovat!

  Kaunista muutenkin kuvissa mm. tuo ompeluateljee :)

  Tsemppiä opintoihin ja mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
 13. Nuita Pellisen kortteja täänään juuri lueskelin ja ihailin. Ihan mahtavia ja niin osuvia sanoja.
  Kauniita kelloja teillä koti pullollaan. Ja niin kaunis ja siisti ompelunurkkaus, tahtooo...
  Iloa viikkoosi.

  VastaaPoista
 14. Olipa kiva lukea kuulumisiasi pitkästä aikaa :)

  Ihania kelloja! Etenkin tuo kaappikello <3 Ja omaan tahtiin kulkeva maisterikello :)Taitavaa työtä!

  Ja siis kertakaikkiaan mikä ateljee teiltä löytyy :O Ihan mahtava!

  Mukavaa syksyä sinnekkin ja jaksuja opintoihin!

  VastaaPoista
 15. Mielettömän hieno kellokokoelma mutta hulluksihan siinä tulisi jos kaikki raksuttaisivat yhtä aikaa:). Kyllä ne rakkaimmat esineet ovat läheisten tekemiä, minulla myös papan kello. Kivaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 16. Ihana postaus! Kelloja on meidänkin majassamme. Ne käyvät, osa lyökin ja kun yövieraita tulee, kierrämme kelloja ja vaienamme ne koska aika monia kellojen raksutus ja lyönti häirii... ei meitä ja itse nautin niistä. On kotisaa ja turvallista, kun kello raksuttaa!
  Voimia opiskeluun, työhön ja touhuun! Oli taas ihana poiketa täällä
  tuksu

  VastaaPoista
 17. Moi vaan pitkästä aikaa sullekin.

  Oikein muistit,että tilkkupeittoa harkitsin pitsilakanoista,vaan en sitten raaskinut leikata itse pitsilakanoita,vaan toteutin peiton tavallisesta lakanasta ja siihen lisäsin pitsiä.Nythän olis noita pitsilakanoita mitä leikata,katsotaan vaikka kokeilisin tehdä.

  Tuo sinun ateljee on kyllä kaunis.Ihailin tuota lokerikkoa ja pöytää.Ja onko siellä lattialla puusaavi.
  Pitsirullat ovat myös upeita.

  Itse inhoan myös kellon tikitystä,varsinkin öisin.Joskus olen käynyt ottamassa patterin pois mökin kellosta,kn se tikittää kovalla äänellä.Kauniita kelloja kaikki.

  Jaksamista opiskeluun.Muista myös nauttia vapaa hetkistä.

  VastaaPoista
 18. Kauniita kelloja! Isäsi ja paappasi ovat tehneet upeat kellot!
  Tuo sinun ompeluatelje on niin ihana lokerikkoineen, hyllyineen ja koristeet ovat ihastuttavia!!
  Mukava kuulla että olet parantunut. Tsemppiä ja jaksamista opiskeluun!
  Niin, ja onnea sadannesta lukijasta :)

  VastaaPoista
 19. hei! aivan ihania kuvia sinulla täällä blogissasi. kaikkea mitä minäki voisin mieluusti ottaa kotiini :) Kelloja päätin alkaa keräillä jo jonkin aikaa sitten mutten ole vielä kerennyt kirppareille kiertelemään.

  VastaaPoista
 20. Hienoja kelloja :) Ja nätti tuli kaappikellosta!

  Tsemppiä sinne opiskeluihin :)

  VastaaPoista
 21. Luin juuri kommenttisi Sarin blogissa ja sen houkuttelemana tulin kurkistamaan sinun blogiasi.Onpas upeita kelloja ja ihana ateljee:).Onnea sadan lukijan saavuttamisesta,musta tuli nyt lukija nro 101:).Jotkut blogit vain ovat sellaisia,että jo ensivisiitin perusteella tietää siitä tulevan suosikki,niin sinunkin.Mukavaa syksyä!

  VastaaPoista
 22. Upean kokoelman kelloja olet keräillyt! Minä kun vielä metsästän sitä ensimmäistäkin.. ;) Sama juttu täällä, kellojen maksutusta en voi sietää, mutta koristeina kun ne on niin kauniita että pakko saada.. =)

  Teillä näyttää kulkevan käsityötaidot suvussa!!

  VastaaPoista
 23. Niin kaunista; kellot ja kaikki kuvat!
  Ihana postaus, taas. On niin kiva vierailla täällä,kiitos kaikesta kauniista.
  Harvoin kommentoin, mutta aina uuden postauksen luen.
  -päivi-

  VastaaPoista
 24. Ihanan ajatuksekkaita ja kauniita nämä postauksesi. Kiitos! On ihana lukea niitä.

  Jaksamista arkeen!

  VastaaPoista
 25. Hieno kellokokoelma. Tuollainen kaappikello olisi kyllä ihana omistaa, haluaisin meillekin.
  Ompelunurkkauksesi on NIIN kaunis...
  Mukavaa siikon jatkoa!
  -kisu-

  VastaaPoista
 26. Tuo naruhyllykkö onkin todella kiva! :) Ja ai että noita kelloja! ♥ Upeita. Kaappikello on todella taitavaa kädenjälkeä. Miekin olen jostain kumman syystä ihastunut eilaisiin kelloihin - vaikka eipä meilläkään käy kuin muutama kello. ;)

  Jakseluja opiskeluihin! ♥

  VastaaPoista
 27. Ihania kelloja.
  Tunnustan, mussakin asuu jonkinsortin kellofriikki ;)
  Olispa ihana tuollanen kello, joka elää ihan omaa aikaansa ja sitten elellä sen tahtiin verkkaisemmin.
  Kuulostaa just huipulta.
  Intoa ja jaksuja sinne lukemiseen!
  Ja niihin harvoihin kiireettömiin hetkiin paljon paljon maisterikellon aikaa =)

  VastaaPoista
 28. Heino kokoelma vanhoja kelloja. Maisterinkello on varmasti tunnearvoltaan sinulle tärkeä. Kaunis on myös kaappikello.

  Minäkään en siedä kuin pieniäänisiä kelloja.

  Opiskeluintoa sinulle!

  VastaaPoista
 29. Ihania kelloja, ja tosi kiva hylly!
  Mun käkikelloni majailee nyt tuolla hyllyn päällä, korjaajaa en vielä ole löytänyt. :)

  Muutenkin ihana postaus. Intoa opiskeluun ja muutenkin ihania päiviä sinne! <3

  VastaaPoista
 30. Kaappikellon on aivan superhieno! Tykkään hirmuisesti. Mulle tuli suru puseroon, kun sun pappa ei ehtiny nähdä sun valmistumista :'(

  Kaunis tuo valkoinen hevonenkin. Meitin tyttö tykkäis tuosta satavarmasti. :)

  Ja sun ompeluateljee sai mut haukkomaan henkeä! Kaunista!

  Aurinkoista viikkoa ja kaikkea hyvää syksyysi kiireestä huolimatta!

  VastaaPoista
 31. Voi mitä toistaan nautinnollisempia ja kauniimpia kuvia sinulla onkaan. Minulla on jäänyt muutama postaus välistä, joten tulin paikkaamaan sen aukon :) Tykkään tuosta sohvastasi ja sen ympärillä olevasta sisustuksesta, nam. Ja kelloja - tuo kaappikello on aivan mahtava. Kaunista, kaunista viikonloppua!

  VastaaPoista
 32. Ihania kelloja! Minunkin ukki teki samantyylisiä isoja kaappikelloja! Ne on kyllä ihania aarteita, mummolassa vielä yksi kello käy, vaikka ukki on ollut poissa jo kauan. Muut kellot on lähteneet maailmalle. Uskomaton käsityötaidon näyte! Kaunis ja inspiroiva koti sinulla muutenkin :) Mulla on joku kevätkärpänen purrut kun hirveä into olisi tehdä kaikkea kun vain joutaisi töiltä :)

  VastaaPoista

Kommenttisi tai ajatuksesi ilahduttaa aina. :)