tiistai 10. joulukuuta 2013

Virkattua


Meillä on siskon kanssa yhteinen harrastus. Se toteutuu kylläkin 200 kilometrin välimatkalla, mutta harrastuksen tulokset välittyy hyvin myös puhelimen kautta. Ollaan jokseenkin koukututtu kumpikin tuohon leikkiruokien virkkaamiseen, ja koska siskolla on tuo vuoden ikäinen leikkijä kotonaan, tulee virkkauksille varmasti vielä monta käyttövuotta. Seuraavassa viime aikaisia syötäviä sekä minun että siskon virkkuukoukusta.


Dominokeksejä kahvikutsuille.


Olisko nää sitten lakritsimuffinsseja...?


Jäätelötuutteja tulevan kesän helteisiin.


Juustosarvia aamupalapöytään.


Lisäksi löytyy vesimeloneita...


...porkkanoita...


...omenoita...


...suolakurkkuja...


...ja oliiveja.


Mitähän seuraavaksi?

25 kommenttia:

 1. Kerrassaan ihania!!! <3 Mullakin on noita dominoita tehtynä, mutta ne on vielä kokoamatta :) Kyllä noilla on lasten kiva leikkiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virkattuani leikkiruokia tälle tytölle kaikkineen nyt varmaan sen sata tuntia täytyy tosiaan toivoa, että ovat kivoja leikkiä... :)

   Poista
 2. Kivoja! Mulla olis parivuotias leikkijä, jolle pitäis tehdä noita leikkiin. Olen dominoita tehnyt ja ommellut kerrokset aika napakasti toisiinsa, sillä ne ovat nyt matikkavälineinä mun ekaluokassani. Lapset tykkää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toimivat varmasti hyin myös opetuskäytössä. Aika hauska idea. :)

   Poista
 3. Nää on niin ihania, jotain on tullut tehtyä itekin. Tosin musta tuntuu, että mä olen se, joka niitä enemmän käyttää, kuin lapset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ja tässäkin kokonaisuudessa minä ja sisko ollaan tällä hetkellä sata kertaa innostuneempia kuin leikkijä itse. Tosin laitetaan tää sen piikkiin, että tyttö on vielä kovin pieni... :)

   Poista
 4. Ihan tosi hienoja leikkiruokia! Voi kunpa saisin minäkin taas koukutettua itseni tuohon touhuun. Joululahjaksi tulevaan leikkikeittiöön pitäisi nimittäin saada rekvisiittaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun antaa pikkusormen, menee helposti koko käsi. Mulla on aina hirveä tuhovimma noiden materiaalien suhteen, ja nyt, kun oon onnistunut haalimaan lankoja, täytyy virkata varmaan niin kauan, kun lankoja riittää.

   Poista
 5. ihania..mie toteutan ite näitä neulomalla. ei lähellekkään yhtä hienoja muotoja saa aikaiseksi, mutta jotain on keksittää kun ei pysy koukku kourassa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko sulla nuo leikkiruoat sun blogissa? Mä yritin käydä tutkimassa, mutten löytänyt... Ellei oo, laitapa sinne ihasteltavaksi. :)

   Poista
 6. Aivan ihania! :) Mistä näihin saa ohjeita, vai oletko itse soveltanut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen haalinut insiraatiokuvia netistä, ja sitten soveltanut itse. Mulla ei kärivällisyys ole koskaan riittänyt ohjeista tekemiseen, joten kokeilen, puran, kokeilen, puran ja kokeilen, kunnes saan jotain valmista aikaan.

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Juu, mutta maistahan tuota uudemman postauksen kalkkunaa. Se vasta makoisa onkin. Tai suolainen. Miten lie... ;)

   Poista
 8. Voi moro! Ompa ihania. Nuita kun osais tehä.. vois pari käärästä lahjakski..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei muuta kuin koukku käteen ja kokeilemaan. :) En ole ikinä ollut virkkauksen ystävä, enkä osannut tehdä oikein sillä saralla mitään, vaan nyt musta on tullut suorastaan virkkausfani. Tutkiskelen jo amigurumimalleja netistä...

   Poista
 9. Noi keksit, jätskit ja vesimeloonit, voi nami! Onnenpekka tuo siskosi lapsi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä parasta on se, että ideat ei koskaan lopu kesken - esikuvuia löytyy, jollei omasta jääkaapista, niin ainakin kaupan ruokahyllyiltä.

   Poista
 10. Ihkaihania, nam!!!
  T.
  U-P

  VastaaPoista
 11. Syötävän hyvää! Erityisesti Domino-keksit ja jäätelötuutit saivat veden kielelle :)

  VastaaPoista
 12. Wau, ihan uskomattomia :)) Hauskoja!
  -Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukusta-

  VastaaPoista
 13. Tiedätkö, kun maailmassa kaikki hieno perinne katoaa, niin lupaathan opettaa tällä pikkuveitikalle tuon sinun mahtavan käsityötaitosi, vaikka sitten virkkaamaan omille lapsilleen herkkuja, tämä oli taas upea osoitus siitä ettei kaikki leikit tarvitse olla silattu muovilla ja taistelukoneilla tai glittereillä ja meikeillä! Perinteiset käsityötaidot ja lastenleikit kunniaan! =) Teet upeita käsitöitä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytynee kokeilla, että jatkossa kummitädin luona käydessä on lapselle tarjolla vain kankaita, ompelukone, virkkuukoukkuja ja lankoja. Luova tutkimus siitä, mitä lapsi keksii. :)

   Poista
 14. Kivan näköisiä ja onpas montaa sorttia. Muakin alkoi heti inspata taas näiden mahtavien tuotostenne myötä pikkuherkkujen virkkaaminen :)

  VastaaPoista

Kommenttisi tai ajatuksesi ilahduttaa aina. :)