keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Väripilkkuja


Mulla on sitkeä yritys lisätä tänne kotiin väriä - siis hyvin vähän, mutta silti - ja samalla totuttaa itseäni siihen ajatukseen, että meilläkin voi olla jotain muutakin kuin harmaata, mustaa, valkoista ja beigeä.


Raitamatoista tykkään ihan hurjasti, joten niidenkin takia haluan tänne jotakin muutakin värillistä. Istuisi sitten koko kokonaisuus paremmin yhteen. Sohvalle ompelin tänään tyynyn, jonka päällisen virkkasin jo aikoja sitten.



"Mua ei oo kukaan koskaan fiksuksi haukkunut..." Tauski on onnessaan levitetystä sohvasta, jossa on nyt tuplasti tilaa makoilla.




Siinä, missä Tauski valitsee pehmeän sohvan, tykkää Grisli makoilla aina kovilla alustoilla. Joko lattialla, pöydällä tai tässä tapauksessa rottinkiarkun päällä. Kaikki, mikä antaa jalkojen alla myöten, inhottaa jostain syystä tätä neitiä suunnattomasti.



Samoja nurkkia kuvasin nyt kuin eilenkin, eli tuota tyynynpäällistä lukuunottamatta ei näissä ole mitään uutta. Eiliset kuvat vaan olivat niin kellertäviä ja synkkiä, kun illalla kattovalojen voimalla kuvasin. Nyt tuli ikkunoista ihan luonnonvaloa, ja näyttää värit enemmän siltä, miltä arjessakin.





Yhden väritysprojektin aloitin eilen illalla. Ikeasta ostetut pallovalot on musta ollut alkujaankin jotenkin niin muovisen näköiset - mitä toki ovatkin - enkä ole niille paikkaa löytänyt. Eilen sitten tuli visio, että josko näihin virkkaisi päälliset. Jos olisin nyt oma itseni, tekisin niihin harmaita ja valkoisia päällisiä, vaan koska mulla on siedätysvaihe päällä, päätin tehdä värillisiä päällisiä. Yritin löytää samoja langanvärejä kuin räsymatoissa, jotta istuvat sitten samaan sarjaan.


Neljä tehtynä, 12 tekemättä.


Värikästä keskiviikkoa sinulle!

18 kommenttia:

  1. Noi raitamatot on kertakaikkisen ihanat, oih. Ja kiva idea tehdä pallovaloille päälliset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tykkään kans. Ainoa haaste on tosiaan tää värityksen lisääminen vähän muuallekin, että olisivat paremmin osa tätä kotia. Vaan pikku hiljaa...

      Poista
  2. Rauhallinen tunnelma ja väriä just sopivan hillitysti makuuni. Noi matot on kivan perinteikkäät. Raidat on pop!
    Värikästä viikkoa sinullekin. Pallovaloista tulee hienot!!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tavoittelen juuri sellaista hillitty, vähän väriä, mutta että olisi kumminkin. Vähän lujille ottaa, kun silmä on värien osalta vähän paleletunut. :D

      Poista
  3. Virkatut lamput on loistava idea!! Odotan sitten kuvia valmiista -valot päällä :)

    VastaaPoista
  4. Teillä on kaunista! Ihanat nuo matot <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jane. :) Nää matot oli vähän sellainen juttu, että tavallaan joka päivä puntaroin, onko ne meidän tyyliset. Samalla kun tykkään niistä tosi paljon, samalla edelleen totuttelen.

      Poista
    2. Jos meinaat ne joskus laittaa kiertoon niin let me know! Ne on ihanat!

      Poista
  5. Kylläpä teillä on kaunis koti ja kissat! Minä taas olen yrittänyt vähentää värejä ja tehdä kotiin hiukan rauhallisemman tunnelman. Jossakin vaiheessa kotonamme oli punaiset sohvat ja siniset matot, verhoissa oli valkoista ja vihreää. Aika hurjalta kuulostaa ja nykyään värejä on jo vähemmän! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä oli aikoinaan ihan tyystin vihreä koti. Kaikki oli vihreää, astiat, matot, sohvat, pöytäliinat, valokuvakehykset, joka paikassa oli vihreitä koriste-esineitä, vihreitä lasipulloja ja huonekasveja - vihreitä. Hyi kauhee. Onneksi se on mennyttä aikaa se. :D

      Poista
  6. Ihanan näköistä teillä. Ai että tuo puusohva on ihana :-) teidän lattia näyttää myös kivalta. Mitä materiaalia se on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lattia on Bauhausin laminaattia, muistaakseni Hopeamänty - vai hopeatammi... Laminaattia kummiskin.

      Poista
  7. Kaunista! Minulla taas on vaalentumisen kausi meneillään. Vitsit, nuo raitamatot on hauskasti! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äiti juur tänään totesi soitellessaan, että vanhat ihmiset laittaa mattoja päällekkäin... ;D

      Poista
  8. Jösses mä tykkään sun räsymatoista!!! Kauniit ja sopii tosi hienosti lattiaan (joka niin niin mun makuun sekin). Sulla on omanlainen, hitsin hyvä sisustussilmä. :)

    VastaaPoista
  9. Ihana Tauskiliini, nyt mahtuu sohvalle :) <3

    VastaaPoista

Kommenttisi tai ajatuksesi ilahduttaa aina. :)