maanantai 22. joulukuuta 2014

Murphy keittiössä


Tuunaa keittiö muka-helposti ja menetä järkesi -projekti on valmis.


Lähtötilanne oli ruskea ja tumma.


Lopputulos on vaalea ja valoisa. Tavoitetilaan päästiin, mutta tässä kaikessa toteutui Murphyn laki - ja kyllä, kaikki mikä oli mahdollista mennä pieleen, meni pieleen.


Ensin loppui se dc -fix, jota sitten kissojen ja koirien kanssa metsästettiin, jotta saatiin lisää. Sähkömies kävi nyppäämässä vanhat lamput irti, ja sokkelien taakse viriteltiin ledinauhat. Niistä toinen jouduttiin käydä vaihtamassa viallisen kytkimen takia. Kaakelimaali oli jotain kerrassaan järisyttävän surkeaa, arvokkaaseen hintaansa nähden täyttä puppua, ja sen lisäksi, että kupli ja poreili, lohkeili kunnon siivuna jokaisesta reunasta, johon oli jäänyt edes henkäys silikonia, vaikka oltiinkin pesty pinnat moneen kertaan jos jonkinmoisella maalinpesulla ja rasvanpoistajalla.


Ja se silikoni - niin, ensimmäinen tuubi oli kelvoton maanantaikappale, koska levittyi törkeän huonosti, sotki ja tahmasi ja tadaa, kaiken kukkuraksi ei koskaan kuivunut. Kahden vuorokauden jälkeen saumoissa oli edelleen liimaista liisteriä. Purkki kertoi pintojen olevan kosketuskuivia tunnin päästä ja käytännössä vuorokauden jälkeen täyskuivia. Eipä ollut. Tiedättekö sitä tunnetta, kun olet monta päivää raapinut niitä ensimmäisiä, vanhoja silikoneja irti (onko mitään niin ärsyttävää ja turhaa touhua?), into piukassa levittelet uudet ja raavit sitten nekin pari päivää myöhemmin irti. Joka paikka oli sen jälkeen silikonissa - niin tasot, kaakelit, hana, hellan levyt, seinät, kaikki työkalut, sormet, vaatteet, hiukset... Lensi jonkin verran painokelvotonta tekstiä, ennen kuin homma alkoi olla valoisalla puolella. 


Jossain kohtaa oli niin totaalisen epätoivoinen olo, että olin valmis nuijimaan lekalla koko keittiön säpäleiksi ja tilaamaan kokonaan uuden keittiön valmiiksi asennettuna avaimet käteen -periaatteella straight from Ikea, mutta viimein oltiin tänään iltapäivästä sillä asian aurinkoisella puolella. Onhan tätä nyt tahkottukin, vaikka tästä piti päästä helpolla - olihan kyseessä periaatteessa alkuajatuksena "vain" tasojen pinnoitus, kaakelien maalaus ja lamppujen vaihto + parin pistorasian uudelleen asennus. Siitä tuli kuitenkin kaunis. Paljon enemmän meidän näköinen kuin edellinen tumma välitila oli.

Huomenna olen sitä mieltä, että oli se kaiken vaivan arvoista. Tänään aion olla vain ihan rättipoikkiväsynyt. Kun koti ei ole enää ihan hävityksen kauhistus remppahuurujen keskellä päästään huomenna sitten viimein fiilistelemään joulua. Onhan se vissiin korkea aikakin. :)

16 kommenttia:

 1. No voi mahdoton, ai kaakelimaalinkin kanssako voi olle epäonneja! Hui ! Mut ihan hyvä tietää ettei välttämättä aina menekään kuin strömsössä. Mutta lopputulema on ainakin kaunis. Ja mitä ihanan ihania kuvia!!!
  -Hellu ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä, voiko kaakelimaalin kanssa mennä pieleen, mutta meillä meni kyllä kaikki. Täytyy toivoa, että pysyy seinässä kiinni... ;)

   Poista
 2. Kaunis on lopputulos vaikeuksista huolimatta, vaikeudet unohtuu kun katselee uutta ilmettä :)

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos. Nyt olen jo itsekin sitä mieltä, että kannatti. :)

   Poista
 4. Keittiöstä tuli tosi kaunis!!
  Nyt on kiva ottaa Joulu vastaan! Ihanaa Joulunaikaa !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tarja - ja onnellista loppuvuotta sinullekin!

   Poista
 5. Mahotonta meininkiä, mutta on kyllä kaunis keittiö!
  Hyvää joulua teille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - ja onnellisia vuoden viimeisiä päiviä. :)

   Poista
 6. Kaikki tuo vaiva kannatti nähdä sillä lopputulos on aivan upea!
  Oikein ihanaa joulua teille! Ja kissoille special rapsutukset!<3

  VastaaPoista
 7. Hyvä lopputulos! Olet sinä aikamoinen sisustaja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, toisinaan mietin, että on kyllä tullut omaksuttua sen sortin tee-se-itse-ja-sössi-koko-juttu -sisustuskykyjä ettei toista, mutta juu, olen lopulta oikein tyytyväinen lopputulokseen. :)

   Poista
 8. Voi jestas kuinka on kaunis keittiö, kaikkia pieniä yksityiskohtia myöten! ♥ ♥

  VastaaPoista

Kommenttisi tai ajatuksesi ilahduttaa aina. :)