sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Aina pyhin armain uljain unelma - ajatus historiasta


Vielä palanen tuosta edellisen postauksen Oskariseän sängystä. Kyseinen sänky on siis isovaarini veljen sänky. Olen viime aikoina lueskellut oman aikansa kansanmuusikkona tunnetun isovaarini (1900-1990) vanhoja ajatuksia, lauluja, kirjeitä ja runoja, ja löysin sieltä tekstin, jonka hän on kirjoittanut veljensä kuoleman jälkeen. Se oli taiteellinen, surullinen, runollinen ja kaunis, ja tänään tuosta tekstinpätkästä syntyi tyyny. Tyyny luontevasti päätyi tuohon Oskariseän sängylle.


Tekstin viimeinen lause on ehdottomasti tekstin kaunein lause:  

"Aina pyhin armain uljain unelma vaipuu hämärään talvisen lumen alle herätäkseen keväällä loistoon ja kirkkauteen."

8 kommenttia:

 1. Miten kaunis toteutus. Todella herkkä ja ihana. <3

  VastaaPoista
 2. Kaunis ajatus tyynyssä. =) Ja aivan ihana tuo Sedän sänky. Itsellänikin oli viikonloppuna ilo kotiuttaa hyvin samantyylinen sänky. =) Kauan sellaista etsinkin, kunnes viimein löytyi Torista kohtuuhintainen ja kohtuullisen matkan päästä sänky/sohva. Hiukan vaatii putsaamista tämäkin yksilö, pääsee sitten ensialkuun Tytön sängyksi ja myöhemmin toivon saavani sen keittiöön sohvaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei loistavaa. :) Nää on kyllä sikäli monikäyttöisiä, sänkynä, sohvana tai juurikin keittiössä penkkinä. Tiedä, mihin tämäkin joskus täällä kulkeutuu.

   Poista
 3. Upea kapistus tämä sedän sänky, hyvä että pääsi käyttöön marinoitumasta. En ole koskaan oikein lämmennyt sisustusteksteille, mutta kirje tyynynä on hieno muisto ja sanoma koskettava. Miten siirsit tekstin kankaalle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hidas vastaaja kommentoi, että teksti on tulostettu siirtokuvapaperille ja silitetty kankaaseen. Näppärää, ja pesuakin kestää.

   Poista
 4. Ihana! Silmiini osui myös kelta-oranssi matto, josta oot julkaissut kuvia elokuussa 2013. Oot varmaan kyllästynyt jo siihen ja myyt sen mulle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keltaoranssin maton tarina oli lyhyt. Kyllästyin siihen viikossa ja vein sen päiväkotiin, jossa silloin olin töissä. :) että valitettavasti ei ole enää täältä saatavilla.

   Poista

Kommenttisi tai ajatuksesi ilahduttaa aina. :)