sunnuntai 22. elokuuta 2010

Kauniimpia unia...


Meillä monet kodin muutosprojektit ovat usein pitkään suunnitteilla, mutta varsinainen työskentely alkaa sitten aivan yllättäen jostakin äkkinäisestä ideasta, ja asia täytyy sitten hoitaa saman tien. Yksi tällainen projekti on makuuhuone, joka on ollut kesken pitkään, ja nyt viimein tänään valmistui aivan yhtäkkisen idean sytyttämänä.


Tänään piti olla aivan tavallinen lauantai, korkeintaan pienine viikkosiivouksineen. Vaan niin kävi, että iltapäivästä heräsi yllättäen ajatus makuuhuoneen tapetoinnista, ja ennen kuin ajatus oli edes ajateltu loppuun, olimme jo kaahanneet Rauta-Otraan, Bauhausiin ja Kodin Terraan tutkimaan tapettivalikoimia. Iltakuuteen mennessä tapetit oli ostettu ja tapetoijat aloittivat innokkaina projektiaan, puoleen yöhön mennessä makuuhuone oli kokenut muodonmuutoksen ja tapetoijat olivat aivan puhki.


Meille on tärkeää, että koti on sellainen, jossa molemmat viihtyvät ja joka on molempien näköinen. Aina eivät suunnitelmat mene ihan yksiin, sillä minun unelmakotini olisi kovin vaalea ja maalaisromanttinen, kun taas tuo mies tykkää näkyvistä kontrasteista ja selkeistä linjoista.


Yhteisymmärrys on kuitenkin jokaisen huoneen kohdalla löytynyt hyvin, ja meidän kodissa nuo molemmat tyylit yhdistyvät - toisissa huoneissa toinen tyyli painottuu enemmän kuin toinen, toisessa tilassa taas toisinpäin. Ja tämä tuntuu kyllä tosi hyvältä näin, tykkäämme kumpikin paljon myös niistä omasta ideaalista poikkeavista ratkaisuista.


Makuuhuoneessa painottuvat siis nuo ei-niin-vaaleat-ja-romanttiset ratkaisut. Harmaa laminaattilattia laitettiin jo aikaisemmin, ja sen pohjalta lähdettiin huoneen värimaailmaa suunnittelemaan. Harmaa, musta ja valkoinen sekä kohtalaisen minimi tavaran määrä - siinä se oikeastaan onkin.


Valkoiset koukerot mustalla pohjalla toistuvat sekä villahuovassa, lakanoissa ja tehosteseinän tapetissa.


Tee-se-itse sängynpääty Aina sinun vierelläsi -tekstillä on ehtaa kierrätystä, sillä se rakennettiin isän työpaikalta hävitykseen lähteneen johtajan pöydän etulevystä. (Niin, ja itse asiassa tämä pöytä on hyödynnetty viimeistä piirtoa myöten, sen laatikostot menivät isän verstaaseen työvälinelokerikoksi ja pöydän jättikokoinen pöytälevy pääsi meidän ruokailutilamme pöydän kanneksi.) Pääty sai pintaansa mustan maalin ja valkoiset kirjaimet, jotka leikkasin tukevasta paperista ja lakkasin kalustelakalla kiinni. Siinä pysyvät, ja koska lakkaa on monta kerrosta, kestävät kirjaimet hyvin myös kostealla pyyhkimisen.


Nämä pienet syötävän suloiset töppöset löytyivät joitakin aikoja sitten kirpputorilta, ja sopivat vallan hyvin tähän huoneeseen.

Tämänhetkiset verhot ovat vielä väliaikaiset, ja kunhan saadaan sopivasta ideasta kiinni, teen makuuhuoneeseen "oikeanlaiset". Sängyn petaamisen kanssa olemme niin kehnoja, että päiväpeittoa taitaa olla turha ostaakaan, ja noita mustia lakanoita on tullut useampiakin kaappiin jemmattua, joten niillä pärjätään hyvin ilmankin päiväpeitettä. Mutta nyt tää läks nukkumaan kauniimpia unia uudistuneeseen unihuoneeseen, siispä

Mukavaa sunnuntaita teille ihanaiset!

29 kommenttia:

 1. Tepäs olette olleet reippaita! Upea tapetti! Hienoa, että olette saaneet yhdistettyä kotiinne molempien mieltymykset, se kun ei todellakaan ole helppoa!

  Makkarissa on kaunis dramaattinen värimaailma. Ihana toi sängynpääty ja teksti siinä :)

  VastaaPoista
 2. Kyllä nopeaa toimitaa!!! Hienoa että saitte valmista jälkeä, nyt saa vaan ihailla. Siististi olet nuo tekstit leikannut, nimittäin mä luulin ihan valmistarraksi!

  VastaaPoista
 3. Kyllä on kaunista! Ja tuo spontaanius on tuttua ;)

  Luulin myös tekstiä tarroiksi...

  Mukavaa sunnuntaita! :)

  VastaaPoista
 4. Olettepa saaneet nopeasti ideanne toteutettua, meiltä menisi viikkoja, jos sekään riittäisi.
  Kovin on tummaa, mutta tosi tyylikästä. Musta-valko teema toimii aina. Sängynpääty on aivan ihku.
  Miten ihmeessä olet saanut tekstistä noin kauniin.
  Hauskaa sunnuntain jatkoa:)

  VastaaPoista
 5. Huh teidän vauhtia, ihan hengästyttää...kaunis tuli makuuhuoneesta vaikka itse en omaan kotiini uskaltaisi laittaa noin tummaa tapettia. Mutta kompromissejähän täytyy tehdä, se on selvä:). Teksti sängynpäässä on hieno idea!

  VastaaPoista
 6. Kiva toteutus ja vallan olette olleet ahkeria :) Musta ja valkoinen on aina yhdessä in :)

  VastaaPoista
 7. Nyt täytyy sanoa, että kun tulin tähän blogiisi, ajattelin tulleeni ihan väärään blogiin, sillä makuuhuoneen värit on tosi tramaattiset ja mielestäni ei ollenkaan sinun tyyliset. Mutta lukiessani ja katsellessani huomaan pitäväni tästä väriskaalasta ja että se on toteutettuu yhteisymmärryksessä toisen kanssa. Mainio toteutus ja värit sopii yhteen.

  VastaaPoista
 8. On tehokasta porukkaa, tuollaisesta minä tykkään (eli oispa meilläki..)!

  Makuuhuone on aivan ihana! Tapetti on tosi kaunis kyllä ja kiva kun "Jing ja Jang" ovat sulassa sovussa-se nimittäin tulee lampustanne mieleen :)

  Ihanaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 9. Hieno, nopea toteutus. Tyylikäs kokonaisuus, mutta kovin tumma minun tämän hetkiseen makuuni. Kompromisseja on kuitenkin tehtävä parisuhteessa, sillä dominointi ei useinkaan tuota parasta tulosta. Mukavaa päivää, ja tulevia öitä, nauttikaa huoneesta :):)

  VastaaPoista
 10. Mää en ala, miten te ootte noin tehokkaita!?! ;) Todella upea makuuhuone. Tosi hienosti ootte saanu yhdistettyä maalaisromanttisen ja hiukan selkeämmän tyylin. Wau! Ja ihanat nuo pienet kengät!

  Kiva juttu muuten Turun Sanomissa! Olin ihan et JEE, mä "tunnen" ton. :D

  Mukavaa sunnuntaita. :)

  -Päivi-

  VastaaPoista
 11. Itekin pitäis varmaan vähän enemmän suunnitella ensin, kun tulee noita naulan reikiä vähän joka puolelle... ;S
  Te olette kyllä saaneet nopeasti valmista, ja makuuhuone näyttää kauniilta tummissa sävyissään. Se on hienoa että molempien mieltymykset tulee esille eikä vain toisen mukaan mennä. ;)

  Mukavaa sunnuntaita! ♥

  VastaaPoista
 12. Tosi tyylikäs makuuhuone, värit on kyllä hyvin valittu - on teitillä tuota ns. sisustussilmää!!

  VastaaPoista
 13. Tulipas komia! Oma mieskin haluaisi meille vähän enemmän mustaa valkoisen seuraksi:) Tuo sängynpääty-paperi-teksti-lakkaus-juttu pitää painaa mieleen, tosi hyvä idea. Ja nuo pienet töppöset, ui kun ihanat.

  Kiitos tosi paljon tunnustuksesta! Piristi päivän:)

  VastaaPoista
 14. Mahtavaa jälkeä! Tehokas remppakaksikko :) Sängynpääty teksteineen on upea!!

  VastaaPoista
 15. Hih, tunnistan tuon, että heti kun saa jonkun idean *lamppu* pitäisi se saada toteutukseen a.s.a.p. Tosin mun kohdalla tapetti olisi tod.näk. mennyt 4 viikon tilausajalle jnpp ;-S
  Mutta siis: pidän huoneen dramaattisesta tyylistä ja siitä, että yhteisessä kodissa pääsevät molemmat sanomaan sanansa. Mulla sitä "ongelmaa" ei olekaan ;-)

  VastaaPoista
 16. Moi taas! Blogissani on sulle yllätys, jonka olet kyllä jo kertaalleen saanutkin ;)

  VastaaPoista
 17. Oikea tehokaksikko.
  Kaunis makuuhuone tuli.Mukava vastakohta maalaisromanttisuudelle.

  Mukavaa alkanutta viikkoa.

  VastaaPoista
 18. Wau miten tehokasta, hieno makkari!
  Hyvä että saatte sovitettua erilaiset makunne yhteen, niin että molemmat tykkää :) (Meillä ei ihan onnistu.. )
  Olipas hauskat nuo 7 asiaa, edellisessä postauksessa :)
  Varsinkin tuo vaikeasti avattavat tölkit ja pullot.. heh, meillä on äiti vähän sellanen pakkausten kanssa, aina on joku ihmeellinen hermostuneena tehty reikä pussissa ym. :D

  VastaaPoista
 19. Kaunista ja tyylikästä tuli "teho-kaksikolta!
  On hieno asia että yhdessä sisustatte!!
  Ihana tuo teksti sängynpäädyssä! :)
  Hyvää viikon jatkoa!

  VastaaPoista
 20. Upea sängynpääty! <3 Haluan antaa tunnustuksen sinulle, joten käyhän kurkkaamassa blogiini :)

  VastaaPoista
 21. Ihana teksti päädyssä, ja kerrankin suomeksi!!! Tiedä vaikka joutuisin joskus sinua apinoimaan tuon suhteen, mikäli et sitä kiellä.. ;)

  Minulla olisi opittavaa tuossa periksiantamisessa sisustuksen suhteen - meillä kun on aika pitkälle minun näköistäni. Tosin miehelle on kaikki kelvannut, eikä ole valitellut jälkeenkään päin, mutta yleensä kättä väännetään kunnes minä voitan.

  VastaaPoista
 22. Tuosta tekstistä sen verran, eli en ole vapaalla kädellä leikannut, vaan tulostin tekstin ensin paperille, jonka jälkeen leikkasin mustat tulostekirjaimet irti niin, että tuon tulosteen alla oli valkoinen vesiväripaperi (se kun oli tähän tarkoitukseen sopivan tukevaa, mutta ei liian paksua kumminkaan.) Näin siis sain mallin mukaiset valkoiset kirjaimet (ja periaatteessa samalla sai ne mustatkin). Tuon lakkaamisen kanssa oli vähän haasteita, paperi meinasi joistakin kohdista vähän kurpuilla, mutta kun oli koko ajan tarkkana, lopputuloksesta jäi kuprut pois. Ja tosiaan monta kerrosta lakkaa niin hyvin pysyy! Apinointi sallittua. :)

  Kiitokset tunnunnustuksista Pilvenhattaralle ja Villa Harmoniaan!

  VastaaPoista
 23. Upea kierrätysidea tuo pöydästä tehty sängynpääty.
  Itsellänikin odottaa vanha ja raskas täyspuinen peiliovi asentamista sänkyyn.Milläs muuten laitoitte tuon päädyn kiinni?

  VastaaPoista
 24. Sinulle on jotain blogissani. =)

  VastaaPoista
 25. UPEA! <3 Ihanaa nähdä valkoisen sisutuksen keskellä hieman värikkäämpääkin sisustusta!Kaunista on!:)
  Ja totta että täytyy toisenkin näkemykset ottaa huomioon!:)

  VastaaPoista
 26. Kadehdittavan vauhdikasta toimintaa! Meillä on ollut pakko taipua miehen elektroniikkasisustukseen, en siitä pidä mutta olet oikeassa, molempien pitää saada viihtyä kotonaan.

  Suloiset pikku kengät!

  VastaaPoista
 27. Onneksi olkoon Eena!! Olet voittanut blogini arvonnassa!:) Laitatko yhteystietosi blogissani näkyvään sähköpostiosoitteeseeni, niin saan laitettua paketin matkaan!:)

  VastaaPoista
 28. tulin tutustumaan teidän elämään! :)
  aivan ihana makuuhuone! ja paljon muitakin kivoja juttuja täällä! :)

  VastaaPoista

Kommenttisi tai ajatuksesi ilahduttaa aina. :)