sunnuntai 5. elokuuta 2012

Ompeluhuoneessa


Viikonloppu alkaisi taas olla ehtoopuolellaan. Tänään touhuttiin kaikkea muuta kuin ommeltiin, vaan sitten yks kaks illalla iski blogeja selaillessa kauhea inspiraatio päälle, ja muutaman pitkään mielessä muhineen tekeleen sain viimein tehtyä.


Puusohvalle ompelin muorin vanhasta neulepaidasta tyynyn. Tämä oli sellainen tunnearvopaita, joka ostettiin joskus sata vuotta sitten yhdessä markkinoilta, ja nyt käyttäjänsä jo lähdettyä autuaammille markkinoille pääsi paita jatkamaan elämäänsä uudessa muodossaan tyynynä.

 

Paidan jämäpaloista ompelin vielä sydämen, jossa painettuna muorin minulle muinoin postimerkin kokoiselle pahvilapulle piirtämä hevonen. Jo aikoja sitten päätin, että joskus vielä tuo hevonen pääsee jossain muodossa esille. Nyt oli sen aika. :)






Ideaparkin Villa Rosmarinin poistopöydältä löytyi jokunen aika sitten tämä koukusto, joka oli ilmeisesti ollut myyntituotteiden esittelykoukustona. Alimmaisen rivin koukkuja oli irronnut ja taustalevy oli niiden kohdalta halkeillut ja repeillyt. Liimasin siihen miehen mummon lipastosta löytyneen rakkausrunon ja vähän lakanapitsiä, ja repeilleet koukun reijät jäivät piiloon.


Koukustoon oli hyvä heitellä killumaan kaikenmoista uutta ja vanhaa - kuten miehen teiniaikaisen mopon rekisterikilpi. :) Mopo lienee ollut paalissa jo iät ja ajat, mutta rekisterikilpi löytyi jokunen vuosi sitten.



Ikkunalaudalla mun ompeluseuranani istuu vuorollaan yksi, kaksi tai kolme kissaa. Nukkumispaikkana tätä käyttää vain Grisli, mutta sitäkin aktiivisemmin.




Tästä hyllykkö-lokerikko-kokonaisuudesta olette nähneet aiemmin ehkä jo miljoona kuvaa, vaan tässä vielä pari - jos on päässyt unohtumaan. :)



Olen ihaillut monissa blogeissa näitä kukkaneulatyynyjä (mm. Polkadot -blogissa olen näitä käynyt usein ihastelemassa). Neulatyynyn uusiminen on ollut asialistalla ties kuinka pitkään, ja tänään iltamyöhäisen tehokkuuspuuskassa sain tällaisen viimein tehtyä.


Pääsi mun uudet, hienot kristallinuppineulat esille. :) Joskus ne on nuo ihmisen ilot pienissä asioissa.

Tänään on tullut vahvasti sellainen olo, ettei meidän koti ole Kertun kestävä. Koko ajan jossain romisee ja kolisee, ja syyllinen on helppo arvata. Sen ohella, että neiti on tänään kunnostautunut hienossa taidossaan työntää silitysrauta kolisten lattialle (juu, ja se on pudonnut jo moooonta kertaa), on löytynyt hieno uusi paikka kiipeillä. Seuraavassa pääsette kurkkaamaan Kertun tähän päivän uuteen villitykseen 40 sekunnin ajaksi. Taustalle löytyi juuri sopivan kertumainen rallatus... :)


Ps. Kuvaus päättyi, koska neiti teki täyskäännöksen ja pyrki roikkumaaan oven takana olevissa verhoissa. Sen jälkeen oli tähtäimessä kattoplafondi, jonka sisään kaveri ilmeisesti kuvitteli oven nurkalta hyppäävänsä... Siinä kohtaa otin kissan alas - vaan uusi yritys on tietysti tehty illan aikana vielä monta kertaa.

Edit. Noin kolme minuuttia postauksen julkaisun jälkeen rymähti - ja jälleen kerran silitysrauta tippui lattialle, kun Kertu yritti saalistaa sisälle lentänyttä ötökkää.. Huoh.

29 kommenttia:

  1. Ihan hirmuisen kaunis ompeluhuone sinulla,miten maltat tuolta edes poistua:)
    Tyynyssä ja sydämessä on kauniilla tavalla tunnetta mukana,itse tykkään eniten jutuista joihin liittyy joku tarina,mieluiten tietysti johonkin läheiseen liittyvä...
    Ihana Kerttu<3

    VastaaPoista
  2. Harmi ettei puhelin nyt jostain syystä toista liikkuvaa kuvaa, täytyy huomenna muistaa kattoa :D naurua pidellen Kertun kootuista kuitenkin luin :D

    Sun upea inspiroiva ompeluhuone, ihania yksityiskohtia. Ihan erilaista ku meillä :D ja siksi niin ihanaa. Ja kaunis toteutus rakkaille muistoille <3

    VastaaPoista
  3. Ihana kissaneiti. Oikea uteliaisuuden huippu. Tuota katsellessa ei voi olla tylsää.

    Kaunis tuo neuleesta tehty tyyny ja ihana tarina sen takana, samoin kuin hevosen :)

    Mietin tänä aamuna, että missäs blogissa oli sellainen ihana pikkulokerikko, mieheltäkin sellaista pyysin, mutta se ei ollenkaan tajunnut mitä tarkoitin ja lupasin etsiä kuvan sellaisesta. Noh, nythän se sitten löytyi, sun blogissahan se oli,olisihan se pitänyt jo melkein arvatakin ;) Tahtoisin sellaisen pitkänmallisen lokerikon,mutta saapa nähdä saanko sellaisen.

    Kävin äsken kytsimässä onko siilit jo uskaltautuneet pois häkistään, mutta taisivat olla vielä siellä. Ehkä yön aikana lähtevät maailmaan tutustumaan. Joten kuvia en saanut nyt tälläkertaa. Jos ne palailevat takaisin, niin sitten räpsin heti ;)

    Mutta hei, nyt on pakko mennä koisimaan kun aamuherätys on varmaan jo ennen kukonlaulua :)

    VastaaPoista
  4. Ihana ompeluhuone..tuolla kyllä varmasti saa inspiraation aikaiseksi, kyllä vaan olisi ihanaa jos omistaisi ompeluhuoneen..olisi kaikki esillä eikä tarvisi juosta huoneesta huoneeseen kankaiden sun muiden härpäkkeiden kanssa puhumattakaan silittämisestä..aina ompelujen välillä :)
    Tuo puusohva on myös aivan ihana..
    Onko tuolle neulatyyny kukkaselle missään ohjetta??
    se on tosi kaunis :)

    VastaaPoista
  5. Minä olin ehdottomasti jo unohtanut tuon lokerikon! Hyvä et muistutit! :D
    Mä en jaksaa kun teillä on niin kaunista! Vaikka siellä asuu terminaattor-kissa ja kaikkee :D

    VastaaPoista
  6. Aivan upea ompeluhuone! :) Ja ihana tuo muorin paidasta tehty tyyny, ei löydy toista samanlaista:)

    VastaaPoista
  7. Upeita luomuksia ja kiva, että olen pystynyt tarjoamaan inspiraatiota neulatyynyn muodossa =D
    Tuo isoäidin villapaidasta tehty tyyny on kertakaikkiaan upea ja ihana muisto rakkaasta ihmisestä!

    VastaaPoista
  8. Hienoja muistoesineitä. Olet tosi taitava ompelija. Kerttu tarvitsee aktiviteetteja :)

    VastaaPoista
  9. Tuo on kyllä niin eteerisen kaunis ompelöuhuone, että nukkuisinkin siellä jos se olis mun!! <3 Ja ksiut, voi miten mulla tulee aina kissaikävä kun näen niistä liikkuvaa kuvaa. Tuhannen allergiat. ;,/

    VastaaPoista
  10. Ihanan näköistä,jäin hartaudella katsomaan:)
    Todella hauska video Kertusta,piti miehellenikin näyttää.

    VastaaPoista
  11. Todella kaunista!!! Ihania tyynyjä, nappasin sieltä yhden idean ;)

    Hih, ei saisi nauraa:) Ihana kisuli! Meillä on olut aina kissoja kotonani, en koskaan muista niiden kiipeilleen missään. Kaverini kertoi, että välillä on verhotkin maassa, kun on kiipeilty. Ei meillä... Ne oli varmaan jotenkin erikoisia, tai sitten ei meidän lasten leikeistä enää jaksanut ;)

    VastaaPoista
  12. Ihana ompeluhuone sinulla ja neulatyyny on söpö :)

    VastaaPoista
  13. Kerttu tarjosi minulle päivän parhaat naurut :D

    Teillä on ihmeen kaunis ja ehjä koti Kertusta huolimatta.

    Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  14. Mun täytyy pistää sun blogi kunnolla lukulistalle -ihan itselleni siis- ja Kertun koitan muistaa katsella kun pääsen läppärin ääreen....iPad ei näytä :/

    Pariskunta näytti hyvin kotiutuneelta, pikaisesti ehin poiketa vilkaisemassa kotona :)

    VastaaPoista
  15. Mainio postaus.. kissoineen, ompeluksineen (paidasta tehty tyyny on kaunis) ja muine ihanuuksineen! Kannatti lukaista..

    Sait mulle hymyn huulille :)

    VastaaPoista
  16. Ihanaa kissaseikkailua taas tässä postauksessa!

    VastaaPoista
  17. Upea tuli tyynystä, ihana hevonen :) Koskahan Kertu keksii purkaa lokerikon ja muut tavarat, harvinaisen energinen Neiti siellä ♥

    VastaaPoista
  18. Kaikkea kaunista ja ihanaa taas! Nuo Muorin jutut <3.
    Jopas Kertu on rohkea! Onnea ja menestystä teille! ;)

    VastaaPoista
  19. Ihana muorityyny <3 ja tuo "en osaa piirtää mitään"-hevossydän.

    Kiitos taas ihanista ompeluksista ja pikkutyttönyhvöstä! Nyhvö odottaa nojatuolissa tytön huoneessa uutta perheenjäsentä saapuvaksi.

    Terkuin, isosikko

    VastaaPoista
  20. Mä ihan liikutuin tuosta tyynystä, olisipa minullakin omasta rakkaasta Mummista yhtä kaunis muisto jota halia ja rustistella!
    Mahtavia timanttinuppineuloja, oletko tehnyt itse?

    VastaaPoista
  21. tätä huonetta mie olen aina ihaillut. joskus jopa etsinyt vanhoista postuksista tämän huoneen ja huokaillut, että osaakin olla kaunista!!!

    VastaaPoista
  22. Mahdottoman ihania kuvia! Tuo uusi tyyny on niin <3 Ja tunnearvoakin vielä <3

    Hih, Kertun kiipeilyjä! Näyttää melkoiselta akrobatialta, notkea kisu :)

    VastaaPoista
  23. Aivan mahtava näpertelyhuone, mutta minulle herää kysymys, mistä kummasta olet raaskinut ostaa noita pitsejä noin paaaaaljon??? Minulla menee kaikki rahat jo nyt noihin pitsinpätkiin... :/

    VastaaPoista
  24. Hannele: Neulatyyny tehdään kahdesta pyöreästä palasta, jotka ommellaan yhteen, käännetään, täytetään ja kiristetään kukaksi nauhalla. Helppo ja nopea tehdä.

    Pitsi ja pipari/Mari: Nuppineuloja ostin kranssit-fi -verkkokaupasta.

    Tanttu: Pitsejä olen keräillyt tuohon seinlokerikkoon pitkän aikaa, ja siinä on siis vain pienet pätkän erilaisia pitsejä. Ne eivät siitä käyttöön mene, ovat vain koristeena. Puolissa on pidemmät pätkät pitsejä, jotka ovat aktiivikäytössä. Tuurin Keskisen kyläkauppa on minusta yksi edullisimpia paikkoja ostaa pitsiä.

    VastaaPoista
  25. Kyllä olet taitava! Todella kauniita töitä olet tehnyt!!

    VastaaPoista
  26. Vau vau vau, miten ihana blogi <3 Taisin löytää uuden lempparin!

    VastaaPoista
  27. On kyllä kaunis koti sinulla...aivan mahtava. Itse vasta aloittelen tätä blogin pitämistä ja sinun sivusi kyllä inspiroi! :) Ja niin upeita ompeluksia.

    VastaaPoista
  28. Mistä olet löytänyt noin ihania kristallinuppineuloja??? Tahtoo myös! ^_^

    VastaaPoista

Kommenttisi tai ajatuksesi ilahduttaa aina. :)