perjantai 3. elokuuta 2012

Raita-Jussi


Kaapissa on majaillut pitkään miehen lapsuuden lelu, pappansa tekemä puinen vedettävä dinosaurus. Kahteen palaseen haljennut otus oli alkuperäiseltä väriltään vihreä-keltainen, vaan valitettavasti ei kovin kauniisti ikääntynyt niin värinsä kuin kuntonsakaan puolesta. Viimein otettiin otus työn alle. Mies korjasi otuksen rikkoutuneen ruhon, ja minä pistin maalia pintaan. Pitkään pohdimme väriä, ja päädyimme tähän seeprasaurukseen. Raita-Jussi sai nimensä tekijänsä mukaan.


Ja siellä se Raita-Jussi nyt nököttää uudessa lookissaan, apinoiden vieressä. Jee, kiva, tykkään!

 

Sain operoitua valmiiksi myös keinutuolin maalauksen. Tuolihan näytti ennen tältä:


Tuolin maalaamisen aloittaminen oli kyllä työn takana. Ollaan kumpikin euroopan laiskimpia kotitöiden tekijöitä, minä vielä miestäkin paljon laiskempi. Kotityöt jaetaankin yleensä kovilla kaupankäynneillä ja sopimuksilla: käy sää kaupassa, niin mää LUPAAAAN imuroida, tai jos sää laitat pyykit kuivumaan, niin mää LUPAAAAAN vaihtaa huomenna lakanat. No, mies useimmiten hoitaa osansa diilistä. Mä useimmiten lupaan ja luistan. Tämän tuolin maalaamisen diili oli kyllä huonoin ikinä tekemäni.


Eräänä iltana iski hirveä cokiksen himo, ja yritin kaikkeni, että saisin miehen lähtemään kauppaan - itseä kun ei huvittanut yhtään. Cokishimo yltyi, ja viimein sain ylipuhuttua miehen kauppaan sillä, että lupasin maalata keinutuolin seuraavana päivänä. Cokisostoilta palattuaan mies kantoi keinutuolin ompeluhuoneen lattialle, jotta en luistaisi diilistä. Ja kunhan päivä vaihtui seuraavaan, määhän maalasin.


Mulla meni tuohon neljän maalikerroksen sutimiseen loputtoman monta tuntia - ja kaikki yhden säälittävän puolen litran cokispullon takia, joka oli tietysti maalamista aloittaessa jo juotu. Hmph. Mutta keinu tuli maalattua, ja sehän siinä vissiin pohjimmiltaan oli tarkoituskin. :)



"Jos mä siirtyisin tästä sentin eteenpäin ja astuisin puoli askelta vasemmalle, niin olisiko mä sitten ihan tän maton keskipisteessä?"


Samaan kuvaan osuneena meidän kaksi kissaa ja Taavi-koira. Eihän kukaan kissa oikeasti makaa noin - jatkuvasti? Mun useat hypnotisointiyritykset, joiden tarkoituksena on ollut saada Taavi ymmärtämään olevansa kissa, ei ole toistaiseksi tuottaneet tulosta. Odottelemme siis ensimmäistä haukkumista...




Ensimmäisen työviikon päättymisen kunniaksi palkitsin itseni kukkapuskalla.



Palkitsin itseni myös ruukkukukalla, vaan kissat, jotka lupasivat jättää mun kimppuni rauhaan, tulkitsivat tämän olevan heitä varten.


Kertu nuuhkii...


"Hei, määkin haluan kokeilla!"


"Jos mää vaan ihan vähän haukkaan, kun tää tuoksuu niin hyvältä..." Vaan toivottavasti ei tuoksu liian hyvältä. Voimakastuoksuiset kukat kun saavat astmapulliaisemme Taavin yskimään, ja silloin kukka joutuu siirtymään pihalle.


 

Kissanlelut ovat maailman epäsisustuksellisimpia juttuja, ja meillä pyöriikin pitkin nurkkia jos jonkinmoista, muotoista, väristä ja karvaista hiirtä, palloa ja myttyä. Kertulla on sama värimaku kuin emännällään - valkoiset pingispallot ovat parasta, mitä neiti tietää. :) Vaan koska Taavi suorastaan rakastaa kirkuvan oranssia, revittyä ja toisinaan aivan limaiseksi pureskeltua, karvat kuolasta tönkkönä sojottavaa suurta pehmohiirtä ja Grisli kumisia keltaisia palloja, emme voi siirtyä kokonaan sisustukselliseen kissanlelumaailmaan...Vaan ehkä mun väriallerginen silmäni kestää tän hirveän epäkohdan.


 Ihanaa, että se olis taas viikonloppu. Siispä insporoivaa ja ihanaa sellaista sinullekin!


Ps. Ai niin, ja mitä enemmän päivät tästä elokuun edetessä lämpenee ja aurinkoistuu, sitä innokkaammin olen surffaillut huuto.netin maailmoissa tilailemassa lisää villasukkia joulukalenterivisioita varten. :)

16 kommenttia:

  1. Voi mikä hyväntuulen postaus!!! :D Hymy huulilla tätä luin!! Ihania vaihtokauppoja :D keinusta tuli kyllä tosi kiva ..en kyllä malttais omaani maalata =P

    Ja raita-Jussi, olipa sillä kokoa! Huippuyksilö :D

    Kissut <3

    VastaaPoista
  2. Voi kun sinulla on kaunis koti.

    VastaaPoista
  3. Voi upeaa =D
    Valkoista ja puhdasta ja ajateltua ja...

    Raita-Jussin päivitys on erittäin onnistunut!
    Upea =D

    VastaaPoista
  4. Keinusta tuli kaunis ja Raita-Jussista hauska. Just passeli :) Teillä on niin kaunista ja siiistiä, ei ajelehtivia tavaroita! Meillä kaikki kolme kuljetellaan tavaroita ja jätetään ne mihin sattuu. Itse olen melkein ainut, joka kuljettelee niitä sitten takaisin. Yleensä lähellä räjähtämispistettä :O
    Rentouttavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  5. Taitaa olla oikein aito nakkilalainen keinutuoli. Kaunis siitä tulikin! Tai siis, kaunis oli ennenkin, mutta nyt sopii niin ihanasti teidän huusholliin! Harmonista ja levollista - kateeksi käy! Tuolla varmasti hermo lepää?

    VastaaPoista
  6. Teillä on niin kaunis koti! Ja kyllä kannatti keinutuolin maalaus, upea tuli! :)

    VastaaPoista
  7. Herttileeri, ihana blogi sulla:)) Nyt saankin lueta vanhoja postauksia oikein urakalla...ihana keinu ja voi vitsi ku osaat ommella ihania juttuja. Ja kissarakkaana ihmisenä voin sanoa vain <3...

    VastaaPoista
  8. Hyvä vaihtis se oli, nyt sinulla on kaunis keinu olohuonetta koristamassa! =) Mä täällä haaveilen keinutuolista ja aina kun suomikotien blogeissa niitä nään, pieni "oih miten ihana, miks mä en saa" kiljaisu sisällä yltyy.. =) uskomatonta kyllä, mutta tästä maasta lähes mahdoton löytää keinutuolia!!! =(

    VastaaPoista
  9. Aivan ihana keinu!=)Maalasitko sen sudilla vai telalla? Vai miten sait sen pinnan noin sileäksi?

    VastaaPoista
  10. No eipäs tuota kotia katsoessa uskoisi, että siellä muka asuu sellaisia joita ei siivous kiinnostaisi :) Niin hienoa, että huokaus!

    Voi voi, mullakin olisi kiikkustuolin maalausurakka edessä, mutta se on vielä paloina ja odottaa hieman fiksaamista joten siirrän ja siirrän sen maalausta eteenpäin edelleen. Kokishimo on kauhea, kun se iskee niin siitä ei vaan eroon pääse vaan sitä on saatava ja heti. Raskausaikana mulle kannettiin kaupasta mitä halusin, mutta arvaa vaan kannetaanko enää ;)

    Ihana tuo Raita-Jussi! Antaako kissat olla sen rauhassa?

    Käy kurkkaamassa bongaasiili tulokset ja laita vaan tuleen mulle se raidallinen taulu. Mietin kehyksien väriä, että sopiiko musta tuonne hemppiksien sävyjen keskelle, mutta varmaan sopii ja jos ei sovi niin suditaan sitten kehykset valkoisiksi ;)

    VastaaPoista
  11. Niin ja kun taas kävin lukemassa kommentit, niin tosiaan, mä otan yhteyttä kun tiedän kuinka siilien kanssa käy :)

    VastaaPoista
  12. Anonyymi: Keinu on maalattu ihan perussiveltimellä. Maalia on neljä kerrosta, ja maalasin keinun kiiltävällä lattiamaalilla, joilla meidän portaatkin maalattiin. Kestänee niin varmasti. :) Maali tasoittuu kuivuessaan aika nätisti, tosin kyllä tuossakin lähempää katsottuna siveltimen jälkiä näkyy.

    VastaaPoista
  13. Mukavia fiilejä siellä tehty;DD ja miten ihania kuvakulmia. oikein nauttii noita katsellessa.

    VastaaPoista
  14. Oih miten kivan blogin löysin Mummun huushollin kautta! :D

    Ihania kisujaki <3 ja ihania kisukuvia! Kissaihmisenä...
    (meillä 2 kohta 14v kisua, kaksoset, neiti ja herra)... innoissaan katon kisukuviaki ja sisustusintoilijana sisustuksia :) ja teän kotiki niin kaunis <3
    Ja ihana keinutuolista tuli! :) Lattiamaali! Aika näpsäkkä ja kestävä idea, pannaampa korvantaa :)

    Mulla kans keinutuolin maalausoperaatio ois tekeillä, siis alottaminen on vaan NIIN hankalaa ja vaikiaa :D vaikka se lopputulos ois kyllä vaivanarvonen ko kattoo teänki keinutuolia :) Meillä se vaihtuis mustasta valakoseksi :) Hmmm, milloinhan saisin sen alotettua :) Nuita projekteja ku ois vaikka kuinka ettei tiä mistä päästä alottaa :) No, eipä täsä kiirettä..jaa Ai ei vai!? ku mie semmonen että NYT JUST HETI MULLE KAIKKI ÄKKIÄ :D Saamaton ku saapas oon kyllä viimeaikoina ollu ku projektit vaan oottaa tekijää :) Eikhän se innostus iske täsä lähipäivinä (luulet vaan!)..mukava makkoilla ja lukia toisten blogeja ja katella onnistuneita tuunaustuloksia :D Hikihän se alakaa jo valumaan pelkästä omien projektien alottamisajatuksista :D ..Noh noh, emmie oikiasti oo saamaton paitti nyt :D

    Silityksiä teän ihanille kisuille <3 jatkan sinun blogin tutkimista :)

    VastaaPoista
  15. Voi miten kaunis ja tunnelmallinen koti teillä on. Ja kodin asukkaat ovat suloisia ja pehmoisia :)

    VastaaPoista
  16. Ompa hauskan näköinen mustavalkoinen otus :-) Ihana :-) Ja voi nuo kisut.....<3 IIIIIHANAT! :-) Meidän kissoilta terveisiä sinnepäin :-)
    Sisustus on kanssa niin viehättävän näköinen :-) Mukavaa sunnuntaita! :-)

    VastaaPoista

Kommenttisi tai ajatuksesi ilahduttaa aina. :)