sunnuntai 19. elokuuta 2012

Tee se itse -naisen Globe hope copy

 Globe Hopella on minusta aivan ihania laukkuja. Tuotemerkki on kiehtova, ja tuotteissa yhdistyvät sekä kauneus että hyvä idea. Itselläni on muutamia Globe Hope -pussukoita, ja ensimmäinen kosketus merkkiin tuli siskoltani muinoin lahjaksi saamasta Lato -kassista, josta tykkäsin niin paljon, että käytin sen konkreettisesti loppuun. Kassi kului vuosien aikana lopulta niin, että pintamateriaali repeili käsissä, ja murhemielillä luovutin kassin roskakuskin kuljetettavaksi. Tätä Hertta -kassia olen ihastellut Globe Hopen sivuilla pitkään, vaan en ole malttanut ostaa... Tänään sitten löytyi kirpparilta mieletön löytö. Eräs pöytä oli täynnä kaikenvärisiä huopalaukkuja (mulle ei selvinnyt, olivatko jonkun käsitöitä vai jonkun liikkeen poistoja, mutta uusia joka tapauksessa), ja minulle väriallergisellekin oli tarjolla tämä harmaa mummomainen ihanuus.


Ompelin laukkuun kiinni palan pitsinauhaa ja pienen vanhan pitsiliinan - ja voilá - tee se itse -naisen Hertta -laukku on valmis. Mää kyllä nimesin tän toisin. Tästä tuli Kyllikki. :)



Kassi on niin mummo kuin vain voi, oikein umpimummo, ja niin viehättävä. :) Halusin kassin toiselle puolelle Globe Hopen tapaan jonkinlaisen tuotemerkin, ja pyörittelin jos jonkinmoista aforismia, mietelausetta ja kuolematonta mottoa. Ja lopulta, kaikkien hyvien ja elämää syleilevien vaihtoehtojen sijaan päädyin tähän:


"Älä syö keltaista lunta." Kuvana jälleen muorin piirtämä klassikko-hevonen.


 Tämä kassi tyydyttänee mun kaipuuni Hertta -laukkua kohtaan. :) Tosin ihan vielä en kehtaa kassin kanssa alkaa kulkemaan, on vielä liian lämmin paksulle huopalaukulle. Mutta eiköhän tuo syksy sieltä aikanaan tule, että pääsen Kyllikki-kassiani kanniskelemaan.



 Kirpparilta tarttui mukaani myös kuvan taaempi puuheppa, Taalainmaan hevosen halpakopio. Mutta kiva sellainen, ja hintaa oli hevosella vain kolme euroa.



 Vitosella ostin Riihimäen lasin mittapullon, joka pääsi toimittamaan kukkamaljakon virkaa.



Mittapullo on ihan iskemätön, ja ilman pohjassa olevaa Riihimäen ilveksen kuvaa olisin epäillyt sen olevan ulkolaista uudistuotantoa. Vaan ehta kotimainen on.


Olen pidempään etsiskellyt nättiä vanhaa tietynväristä ja -tyylistä kahvimyllyä, joka myös viimein löytyi kirpparireissulta. Tosin tämän purin miltei osiin ja jynssäsin tiskiharjan ja fairyn kanssa kunnolla ennen esille laittoa. Pohdittavaksi tuli jälleen, miten usein kirpparilta törmääkään siihen kummalliseen harhaluuloon, että loputtoman likainen on yhtä kuin vanhanaikainen, antiikkinen ja keräilyesine... No jaa, tämä nyt on oikeastikin vanha, vaan toisinaan tuntuu, että jotkut ne kauppaavat kaikkea, missä on vuosikausien likakerros pinnassa, termillä vanha ja talonpoikainen. Ja hinta on tietysti sen mukainen... Tämä oli kuitenkin kohtuuhintainen, ja siksi sen likakerroksineen kaikkineen kelpuutin mukaani. Nätti, tykkään.





Viime viikon iltoina ja nyt viikonloppuna sain myös joitakin mielessä muhineita ompeluksia valmiiksi. Muorin vanhasta reseptistä ja ystävältä saaduista alpakkalusikoista syntyi sydämiä.


Vanhoista kirpputorilta mukaan tarttuneista metallilautasista tuunailin lusikkatauluja.



Sisko oli nähnyt jossakin blogissa kuvan verhojäniksestä, joka kiinnitetään sivuverhojen nauhaan. Tänään väsäsin siskolle tällaisen version verhojäniksestä. Näissä meidän kuvausrekvisiittana toimineissa verhoissa ei ollut tuota verhonauhaa, johon pupu sitten kiinnitetään, mutta hyvinhän tuo pysyi nuppineuloillakin verhoissa kiinni.



Ja jälleen kerran estraadilla tuo ikuinen apulainen, Kertu. Joskus (lue: kymmeniä kertoja päivässä) mulla niin palaa pinna tuon otuksen kanssa, vaan tänään Kertu keksi taas niin tyhmiä juttuja, ettei voinut kuin nauraa. Lattialla oli kuitukangastyyny, josta olin ottanut täytettä ompeluksiin. Kertuhan se hoksasi houkuttelevan piilopaikan, ja syöksyi säkkiin. Uppoutuminen vanun sekaan innosti tietysti tuota höyrypäätä entistä enemmän, ja niinpä lattialla syöksähteli sinne tänne vanupussi, joka oli juuri saanut elävää täytettä...


Ai että miten ihanaa. :) Ja niin, aiemman kissapostauksen kommenteissa useampikin kyseli, miten meillä pysyy koti kunnossa tämän kissan kanssa. Vastaus on, ettei pysykään. Juuri viime viikolla imuroidessa mies huomasi muutamasta kohtaa lattiaa laminaatista lähteneen pieniä palasia - kohdat juurikin siellä, missä Kertu on kolttosiaan tehnyt ja tavaroita pudotellut. Portaissa on kolhuja Kertun pudottelemista esineistä, ja koska kissa tosiaan rakastaa vippailla tassulla lattialle kaikenlaista, mikä on pöydillä, tasoilla tai hyllyillä, kolisee meillä jatkuvasti. Kertun aktiivisen vippaustassun johdosta on muun muassa hajotettu yhdet silmälasit, ja sen sata kertaa yöpöydältä yöllä lattialle paiskattu kännykkä vetelee loputtomien putoamistensa seurauksena viimeisiään.


En oikeasti ole koskaan törmännyt toiseen näin aktiiviseen ja kaistapäiseen kissaan, varsinkin, kun tää täystuho on oikeasti jo aikuinen kissa. Vaan onhan koti asumista varten, tavarat kuluttamista ja elämä elämistä varten. Ja onpa tämä käsittämättömän rasittava ja silti niin rakastettava luontokappale kuitenkin tuhoistaan huolimatta kohtuuedullinen lapsi, syö jatkuvan kiireensä vuoksi hyvin vähän ja on sen verran itsenäinen, ettei tarvitse tästä päivähoitomaksujakaan maksaa. :D


Niin, ja ennen kaikkea mun luonne on tämän otuksen myötä jalostunut tarkasta nipottajasta vähän sinnepäin -tyypiksi, sillä eihän tämän kissan kanssa pysyisi järjissään, mikäli haluaisi kaiken olevan just eikä melkein. :)


Kertun elämänohjeet ihan jokaiselle:

- Syöksy päätä pahkaa kohti kaikkea uutta
- Suhtaudu jokaiseen arkipäivän tilanteeseen kuin elämäsi seikkailuun 
- Älä suotta liikaa ajattele ja pohdiskele asioiden seurauksia, vaan toimi. Liika ajattelu on yliarvostettua.
- Muista, että kaikki esteet on tarkoitettu ylitettäväksi, alitettavaksi tai kierrettäväksi, kaapit avattaviksi ja laatikot tutkittaviksi
- Jos joudut pulaan, huuda, kunnes joku hyvä ihminen tulee auttamaan sinut kiipelistä 
- Jos rikot jotain, älä suotta pakene paikalta tai ryhdy häpeilemään. Vahinko on jo tapahtunut, joten mitä sitä enää murehtimaan.
- Jos joku suuttuu sinulle, heittäydy rakastettavaksi, hyppää syliin ja ala kehrätä. Kyllä se ärsytys siitä helpottaa.
- Muista, että paras tapa osoittaa rakkautensa on jatkuva pieni pureskelu ja sylipaini. :D

26 kommenttia:

  1. Noilla elämänohjeilla muuttuisi monen elämä paljon onnellisemmaksi :)

    VastaaPoista
  2. Ai miten herkullisesti osaat kertoa kissatarinoita!

    VastaaPoista
  3. Ihana kassi ja muutenkin kivoja löytöjä! Lapsen ja kahden kissan myötä on meilläkin pitänyt "hiukan" pitänyt antaa periksi, järjestys ei millään pysy samanlaisena kuin joskus muinoin... Mutta aikansa kutakin. =)

    VastaaPoista
  4. Ihana kassi, minullekin kelpais juuri tuollainen kassi. ja Kertu on kyllä suloinen tuholainen;D ihana kuva , kun kertu on pussissa.

    VastaaPoista
  5. Kiva kassi. Ja hyvä motto kyljessä. Kyllä tolla taas yhden talven pärjää!

    VastaaPoista
  6. Ihana tuli laukusta ja paljon löysit kirpparilta :) Eihän tuolle Ketulle voi olla vihainen ♥

    VastaaPoista
  7. Aivan upea laukku!!! Kelpaisi kyllä minullekin :) Kesällä ostin ensimmäisen Globe Hope- laukun. Se näyttää aika paljon tuolta Hertta- laukulta, mutta ei ole huopaa. Todennäköisesti minäkin kulutan sen loppuun:) Pitäisiköhän talveksi harkita tuota Herttaa (sattuneesta syystä ;) ). Miedän kirppiksillä kun ei ikänä törmää tuommoisiin löytöihin :(

    VastaaPoista
  8. ihana laukku! hienosti oot sen tuunaillut! kivoja löytöjä olet myös tehnyt ja tuo verhojänis on ihan super söpö! On lasten huoneessa varmasti aivan ihastuttava!

    VastaaPoista
  9. Tyylikäs laukku, onneksi olkoon. Hienoja löyöjä ja tuunauksia. Ehkä Kertun elämäntehtävä on opettaa sinulle kärsivällisyyttä ja joustavuutta :) Suloinen riiviö hän kuitenkin on. Aivan namu tuo kuva teistä.

    VastaaPoista
  10. Viisas kissa!! Ja tuo laukku on TÄYDELLINEN! Just hyvä talvikeleille ja siinä on se tärkeä muistutuskin mukana jokaiselle päivälle, ettei vaan tulis syötyä lunta =D Tuotemerkki on mainio!

    VastaaPoista
  11. Painovirhepaholainen iski, piti olla Kertulle :D Olen niin näppärä ettei kirjaimet pysy mukana ;D

    VastaaPoista
  12. Ihanaa arkipäivän kaistapäisyyttä, tämä päivä ei enää VOI olla kuin hyvä :DD

    Ai juu, ei kassikaan hassumpi, meinas Kertun myötä unohtua kaikki muu :)

    VastaaPoista
  13. Kyllä vaan elämä olisi paljon helpompaa kun noiden elämänohjeiden mukaan eläisi :) Ihana Kertu. Sillä on todellista luonnetta!

    Sä kyllä onnistut tekeen hyviä löytöjä. Hieno tuli kassistakin :) Ja oiva muistutuskin siinä sitten talven varalle ;)

    Niin, ja bongasinhan mä sen pienen Seeliakopionkin sieltä, joten perille taisi tulla!

    Mulla pyörii nyt vaan mielessä filmi, jossa valkoinen tyyny ravaa pitkin lattioita. Meilläkin liikkuu aina silloin tällöin sellainen pieni fleecepussukka pitkin lattioita kun piikkipallo oikein innostuu.

    VastaaPoista
  14. Aivan ihana kissa - voisin koska tahansa ottaa tuollaisen riiviön!

    Ja tuota Kyllikki-kassia katselin. Itse Kyllikissä (mun oma nimi) ei ole mitään romanttista. Kovaa ja kalseeta vaan... Kassi on kuitenkin kaunis.

    VastaaPoista
  15. Kerta kaikkiaan ihana päivitys!! Kauniiksi tuunasit laukun ja vau, mikä tuotemerkki.

    VastaaPoista
  16. Voi mikä Kyllikki. kelpaisi tännekin. ihan huimia löytöjä olet tehnyt. Eikös olekin mahtavaa joskus onnistua nuin hyvin?!?

    VastaaPoista
  17. Ehh.. ihana logo laukussa :D
    Kerttu kuulosti rasitavalta kissalta, mutta nyt kun luin sen elämänohjeet, niin juma että se onkin äärimmäisen fiksu ja todellakin sivistynyt :))

    VastaaPoista
  18. Aivan ihana tuo laukku! Kyllä passaa kuljeskella tuollainen olalla! :) Kivoja kuvia ja ideoita muutenkin.

    VastaaPoista
  19. Nytät niin paljon ihania juttuja ... Laukusta tuli ihana..
    Kauniita lusikka sydämiä !!
    Kraam
    Sanne

    VastaaPoista
  20. Kauniita juttuja olet tehnyt!
    Ja Kerttu on ihan höppänä ;)

    VastaaPoista
  21. Sulosia kirppislöytöjä! <3

    Ai että mä repesin tolle Kertu vanupussissa -kuvalle :)... Kertun elämänohjeissa on paljon oppimista meillä kaksijalkaisillakin :D

    VastaaPoista
  22. Sun postausten lukemisen kans käy aina näin että alussa ajattelee että tuota kommentoin ja kun jatkaa lukemista ja aina vaan tuloo uusia toinen toistaan ihanampia kuvia ja mukaansatempaavia juttuja ettei enää ees muista mistä postauksen alussa kirjoitit :D Huippupostaus tämäkin <3

    Laukku on huikean upea, Kertu vie sydämen elämänohjeineen kaikkineen <3

    Pupu iih i-h-a-n-a <3 Oliskohan tuollaista tyttö ja poikapupua mahdollista tilata tuollaisena verhopupuversiona?

    VastaaPoista
  23. Kauneimpia pehmosydämiä mitä ikuna olen nähnyt (ne missä oli lusikat)!! =)
    Ja tosi hyvä idea tehdä tauluja lautasista, tarjottimista jne...millä kiinnität ne seinälle?

    VastaaPoista
  24. aNNa: Vastailen sinulle s-postiisi. :)

    Pitsi ja Pipari /Mari: Lautasiin kuumaliimasin taakse ripustuslenkin, niin pysyy seinällä.

    VastaaPoista
  25. Kiitos Kertun elämänohjeista! :D Yritän minäkin pistää ne käytäntöön.

    VastaaPoista

Kommenttisi tai ajatuksesi ilahduttaa aina. :)