lauantai 6. huhtikuuta 2013

Bra bags


Muistatteko vielä muinoin blogissa esittelemäni rintaliivilaukun?



Tämän mustan rintaliivilaukun tein siskon häihin muutamia vuosia sitten. Sen jälkeen on idea on muhinut mielessä, vaan kun ei ole tuota materiaalia seuraavia laukkuja varten kovin nopsaa vauhtia kertynyt.


Jokin aika sitten sain ystävältä pussillisen materiaalia uusia laukkutuunauksia varten, ja tänään sitten päätin muutaman bra bagin väkästellä.


Yksistä sinisistä liiveistä ja yhdestä korsetista syntyi tämä Utu-Ullaksi ristitty laukku. :)



 Utu-Ulla on alusta loppuun asti kierrätystä, ja miltei kaikki rintaliivien ja korsetin kauniit osat on hyödynnetty. Ainoastaan ompelussa käytetty lanka on uutta. Rintaliivit ompelin yhteen, ja yhtymäkohdan koristelin toisien liivien sivukappaleella, joka oli näissä liiveissä pitsiä. Rusetti syntyi toisten liivien olkaimesta, ja rusetin keskelle kiinnitin muutaman tinakulkusen rikkimenneestä korusta. 


 
Toisella puolella laukkua on nyöritys, joka on tehty korsetin alaosan nyörityksestä. Koska rintaliivit ovat yllättävän kauniisti koristeltuja, kaikki muu koristelu pisteineen ja koristenauhoineen oli liiveissä valmiina. Kantohihnan tein toisesta olkaimesta.



 Toinen laukku syntyi kaksista punaisista liiveistä. Tästä laukusta tuli väriensä vuoksi Utu-Ullaa villimpi versio, joten olkoon tämän nimenä Villi-Vieno.



Villi-Vieno on yhtä lailla täysin kierrätyskamaa ja kaikki materiaali irtosi noista kaksista rintaliiveistä. Kokopunaisten liivien olkaimista toinen pääsi kantohihnaksi, toisesta tein laukkuun koristekukkasen. Toisten liivien mustista olkaimista ompelin laukun saumaa peittävän koristenauhan.





Materiaalia riittää vielä, vaan sormenpäät ovat jo ihan kipeinä. Bra bagsien ompelu kun on niin ehtaa käsityötä, että jokainen pisto on ommeltava käsin - ompelukoneesta ei tässä projektissa ole hyötyä. Vaan veikeää, kun ei voi yhtään tietää, millainen lopputuloksesta tulee, ja liivejä tutkiessa löytää pieniä yksityiskohtia, joita voi hyödyntää mitä jännittävimmillä tavoilla. Tähän voipi jäädä koukkuun. :)


Veikeää lauantaita sinulle!

24 kommenttia:

  1. Vau!!
    Upeita laukkuja! Meikäläinen isotissinen, voisi tehdä miltei ostoslaukun! *Nauraa*
    Sinulta ei ideat ikinä lopu :)
    Olet kyllä mahdottoman idearikas ihminen!
    tuksu

    VastaaPoista
  2. Ihania tuotoksia! Uniikkeja ja upeita, omaperäisiä ja hyvin kuvaavia nimiä myöten ;)

    VastaaPoista
  3. Love this idea! And such wonderful photos!

    VastaaPoista
  4. Hienoja! Mietin jo, että tilaan sinulta tuollaisen omista iiiisoista kupeistani, mutta sitten taas muistin sen etten voi edes käyttää käsilaukkua - kaksi kyynärsauvaa estää sen.

    Eikös nuo ole päältä avoimia, vai saako siihen jonkin sulkemissysteemin?

    VastaaPoista
  5. Pellavasydämen Mervi: Juu, nämä on päältä avoimia. Voisi tietysti jonkinlaista sulkumekanismia miettiä. Hmm, täytyy laittaa pohdintaan...

    VastaaPoista
  6. Onhan hassun mainio idea :) Vau!

    VastaaPoista
  7. :D Jos materiaalista on pulaa, kannattaa ehdottomasti kysellä sitä Facebook-ryhmässä Materiaalitori kierrättäjille, https://www.facebook.com/groups/kierratysmateriaalitori/

    VastaaPoista
  8. Oho, ompas mahtavia! Sulta ei kyllä ideat lopu!

    VastaaPoista
  9. Olen ihan sanaton, tämä on parasta mitä olen nähnyt tuunattavan pitkään aikaan. Hauskoja, herkkiä ja kauniita yhtä aikaa. Aivan super!

    VastaaPoista
  10. aivan ihania..voisikohan näistä saada sellasen vaihevaiheelta postauksen..itellä kun ei tuo mielikuvitus vaan riitä toteuttamaan tälläsiä unelmia :)

    VastaaPoista
  11. Hih, tosi ihania ja söpöisiä laukkuja :)

    VastaaPoista
  12. Wau mahtava idea mut mun a-kupeista tulis vaan joku tuluskukkaro:-D
    On kyllä tosi upeita nämä!

    VastaaPoista
  13. Ihania, varsinkin tuo Villi-Vieno, minä kun niin tykkään punaisesta . Minun liiveistäni tulisi torikasseja, joten taidanpa jättää tekemättä =D

    VastaaPoista
  14. Wau!Mahtava idea!Loistava toteutus!! :)

    VastaaPoista
  15. Ihania, saako mallia kopioid? Noita rintaliivejä kun on monessa värissä ja isojakin vielä, joten mahtuu niin lompakko kuin känny mukaan :)

    VastaaPoista
  16. Siis ihan superhieno idea! Olet kyllä tosi taitava ja täynnä ideoita :)

    VastaaPoista
  17. Mielettömän hienoja laukkuja:) Paljon olet niitä tehnyt ja idea on ihan mainio:)

    VastaaPoista
  18. Hei! Etsiskelin sovitusnukkea ja havahduin täältä ihastelemassa kaikkea hienoa ja kekseliästä! Tällaisia kasseja en ole koskaan nähnyt ja miten hurmaava pingviini teillä asuu kastelukannussa, kertakaikkiaan ihania juttuja!

    VastaaPoista
  19. Ihania! Löysin postauksesi Twitterin kautta :) Hauska idea ja tosi nättejä laukkuja olet tehnyt.

    VastaaPoista

Kommenttisi tai ajatuksesi ilahduttaa aina. :)