sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Ompeluhuoneessa


Ompeluhuone on taas askeleen lähempänä valmista. Tapetit vaihdettiin näihin Vallilan New England -tapetteihin jokunen viikko sitten, ja tänään nikkaroitiin hylly seinälle ja vaihdettiin vähän järjestystä. Tapetit ovat nyt samat sekä tässä että viereisessä makuuhuoneessa.















Tietyllä tapaa nää kuvat valehtelee NIIIIIN paljon. Tässä huoneessa ei juuri koskaan ole siistiä, kun kangaspinot on pitkin pöytiä ja lattioita, mutta nyt hetken näyttää siistiltä. :) Tässä huoneessa sijaitsevat myös mun minimaailmani, mutta koska niillä seinillä on vielä osin keskeneräistä, en kuvaa niitä vielä.



Ruuaksi kokeiltiin tänään jotain herkullista, ja laitan reseptin tähän itsellenkin talteen, koska tämä oli hirmuisen hyvää.
 

1 pussi (500 g) peruna-sipulisekoitusta
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
2 rkl sokeria
1 dl maitoa
4 munaa
2 valkosipulin kynttä
150 g juustoraastetta

Päälle
2-3 tomaattia viipaleina
1 dl kivettömiä oliiveja
1/2 tl suolaa
ripaus mustapippuria

Voitele vuoka ja kaada peruna-sipulisekoitus vuokaan. Mausta. Kypsennä uunissa 200 asteessa lähes kypsäksi välillä sekoittaen (n. 15 min). Yhdistä loput aineet kulhossa. Lado tomaattiviipaleet ja oliivit  peruna-sipulisekoituksen päälle, kaada päälle juusto-munaliemi ja mausta. Kypsennä, kunnes muna on täysin hyytynyt.



1/2 punasipuli
1 rkl sokeria
1 rkl rypsiöljyä
1 iso omena
1 ruukullinen salaattia
 3-4 kuivattua viikunaa 
1 pkt Aura-juustoa


Sinappikastike

2 dl kermaviiliä tai turkkilaista jogurttia
1 rkl sinappia
2 tl sokeria
1/4 tl mustapippuria


Se olis joulukuu nyt. :)

17 kommenttia:

  1. Kyllä on ihana tapetti. Pikkukuvissa taustalla on kuin aito vanha lautaseinä.
    Tuolla varmasti viihtyy mainiosti.
    Kadehdittava pitsikokoelma!

    Mukavaa ensimmäistä adventtia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä ihastuin tähän tapettiin Valkoista ja kiehkuraa -blogissa, ja sitä myötä meille sitten tuli kahteen huoneeseen "lautaseinää".

      Poista
  2. Todella viihtyisä työhuone<3 Ja voi noita tonttuja edellisessä postauksessa<3 On siinä kissoilla ihmettelemistä;)

    VastaaPoista
  3. Kaunis on tuo tapetti ja muutenkin tosi kivannäkäinen työhuone. Meillä työ/ompeluhuone ei ole IKINÄ esittelykunnossa, sillä siellä lainehtii juurikin se mainitsemasi kangasmeri pitkin lattioita ja pöytiä. Kun ei osaa pitää järjestystä, niin ei osaa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tääkin on harvinaista herkkua, että huone on siedettävässä kunnossa. Vaan yllättävää - oon saanut sen pysymään siistinä jo kolme päivää! Nyt täytyy vissiin kiskoa kaikki kankaat varastosta lattialle, että näyttää taas tutulta ja turvalliselta...

      Poista
  4. Rakastan järjestystä (tosin oma työpöytäni ei todista sitä..) ja siksi tuollainen lokerikko tavaroille, kori yms ovat niiiin koukuttavan ihania <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lokerikko on itse asiassa vanha kirjapainon kirjasinlokerikko, jonka löysin aikoinaan kirpparilta. Tokikin häpäisin alkuperäisyyden ja maalasin lokerikon valkoiseksi. Vaan tykkään. :)

      Poista
  5. Aivan ihana huone ja mikä tapetti!!! Loistava! Tuollaista ihastelin kerran yhdessä sisustusohjelmassa ja mietin mikähän se merkki olikaan, pitääkin laittaa korvan taaakse tuo :) Jotenkin niin ihanaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä myös ihastuin tähän katseltuani kauniita kuvia ko. tapetilla tapetoidusta huoneesta Valkoista ja kiehkuraa -blogissa.

      Poista
  6. Mestariompelijalle ilman muuta arvoisensa puitteet. On todella kiva!!
    - Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukusta -

    VastaaPoista
  7. Aivan ihanan näköinen ompeluhuone. Tuolla olis ilo ommella.

    VastaaPoista

Kommenttisi tai ajatuksesi ilahduttaa aina. :)