torstai 10. huhtikuuta 2014

Digivelhot

Meillä on tässä taloudessa kaksi tietokoneongelmaa:


Nämä digivelhot kun tuuppaavat hyppimään, kävelemään ja juoksemaan tietokoneen näppäimistön yli aina, kun sen ääressä joku ihminen istuu. Jos laitat kantta kiinni tietokoneen ollessa auki, hakeutuu Alvin väliin lämmittelemään.


 Kertu ja Alvin on aika nörttejä, sillä vaikka näppäimille osuminen on hakuammuntaa, sattuu yleensä aina jotain mystistä. Milloin avautuu ihmeellisiä ikkunoita, milloin ruutu pienenee herneen kokoiseksi, milloin ilmestyy uusia kuvakkeita, milloin mitäkin. Seuraavan ongelman aiheutti Kertu. Näyttö näyttää siis normitilassa tältä:


Kertu kaahasi sata lasissa näppäimistön yli, ja hetken päästä näky oli tämä:


Meinas mennä herne nenään, kun en osannut kääntää näyttöä takaisin normitilaan. En edes tiennyt, että tällaisiakin kikkailuja on mahdollista tehdä. Aika velhoja. :D

30 kommenttia:

 1. Aikoinaan töissä pomo ja yks nuor jannu tapas tehdä kiusaa jollaki tapaa. Joskus oli näyttö ylösalaisin tai sit se oli jumitettu näyttämään vain aloitusikkunaa :D Ett silleen. Sen jälkee lähes aina lähes kaikki muisti lukita koneen, ku läks sen ääreltä pois!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha. :D Kertoo kumminkin rennosta työilmapiiristä, ei hirveestä tiukkapipoisesta nipotuksesta. :)

   Poista
 2. Aika velmuja velhoja :D
  Mä nauroin täällä sata lasissa!!:DD

  VastaaPoista
 3. haha..meidn velhoilla on kymmenen näppärää sormea per otus ja niitä otuksia joita ihmislapsiksi kutsutaan on kolme. on kyllä koneelle tapahtunu silloin tällöin täälläki ihan kummia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on se kokeilun riemu, jota me aikuisiksi kasvaneet emme enää ymmärrä. :)

   Poista
 4. Hauskoja nörttejä!
  Meillä kun oli kissa, niin sillä oli tapana änkeytyä syliin nukkumaan kun olin tietokoneella. Oli kyllä todella ergonominen asento, kun en oikein mahtunut lähelläkään tietokonepöytää, tai kissa olisi liiskaantunut. Mutta mitäpä sitä ei kestäisi rakkaan kissan vuoksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä Taavi tekee myös juuri tuota, että tunkee syliin koneella istuessa. Lisäksi, koska veivaa sylissä ollessaan koko ajan, yleensä potkii itsensä usein niin jumiin ihmisen ja pöydän väliin, että on pakko nakata sylistä pois. :)

   Poista
 5. Muistaakseni tällaisella näppäinyhdistelmällä saat näytön takaisin kuosiinsa: Ctrl + Alt + Nuolinäppäin ylöspäin (jos ei ole jo). Sitä vaan ihmettelen, miten Kertu tiesi tämän ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun oikein säädin, löysin jostain asetuksista kohdan, josta näyttöä sai kiertää haluamaansa suuntaan. Tiedä sitten, miten Kertu siinä onnistui. :)

   Poista
 6. Nää kaverit kyllä osaa, vaikka mitä.... Meillä tais kerran olla abouttiarallaa 40-50 ikkunaa auki yhtäaikaa..... :O)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paras meillä oli ehkä se, kun joskus aikoinaan Robinin Frontside Ollien noustua esille, oli Kertu digittämässä tietokoneella ja yhtäkkiä alkoi koneelta pauhata Frontside Ollie. Multa oli jäänyt auki Youtuben aloitusikkuna, ja oli ilmeisesti siellä ollut jonakin suositeltuna julkaisuna. Huvitti. Kyllähän teinikissan toki täytyy olla asioista pinnalla. :)

   Poista
 7. Haha :D Melko taitavia kavereita! Mä latasin tabletille kissaa varten oman kalapelin mitä saa ihan luvan kanssa kääppiä :) Kissa oli vaan sen verran ovela että meinas ettei ne kalat voi tollasessa lituskassa "akvaariossa" olla, ja alkoi kaiveleen tassuilla mattoo sieltä tabletin alta XD -Minna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha. :D Ei niitä tosiaan niin helposti hämätä. :)

   Poista
 8. Täälläkin yks velho pyörii niin ettei meinaa kommenttia saada kirjoitettua:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kuitenkaan lisännyt kommenttiin omia terveisiään? :)

   Poista
 9. Ongelmaa? Tietokoneneroiltahan nuo näyttävät! Minä en ainakaan osaisi kääntää kuvaruutua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkään en osannut - ennen tuota episodia. Nyt osaan, pakko-opettelun tuloksena tosin. :)

   Poista
 10. Yhdyn edelliseen - taito se on tuokin ja sitä paitsi, ethän itse osannut hoitaa hommaa ollenkaan...:) Neroja!

  Mulle kävi kerran töissä niin, että käsi osui johonkin ja hups, näyttö oli ylösalaisin. Soitin sitten vähän nolona helpdeskiin ja sieltä poika sanoi : ei siihen oo muuta lääkettä kun että otat näytön reunasta kiinni ja käännät ympäri, niin pelittää taas. Sitten nauroi mokoma ja hoiti homman. Antoi neuvonkin vastaisuuden varalle, mutta tämä pää ei enää sitä muistaisi....
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä voisin pistää johonkin ilmoituksen, että tarjotaan tietokoneavustajan palveluita silloin, kun mikään ei enää auta. Tiedä mitä nää meidän nörtit saisivat aikaiseksi. :)

   Poista
 11. Aivan sama ongelma täällä!! On jo sovittu miehen kanssa et jos on menossa verkkopankkiin niin toinen leikittää kissaa sen aikaa, ettei mitään tramaattista vahinkoa pääse syntymään.. ;) ai niin, ja tosiaan, vaikka vähän tuossa aikoinaan varoittelit, niin meillä on nyt oma rakas kisuliini.. =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi iiks, teillä on aivan valloittavan söpö kissa, kävin heti kurkkimassa. <3

   Poista
  2. On se kyllä vaan niin mahdottoman rakas, parasta mitä meille on ikinä tapahtunut! <3

   Poista
 12. Ei ihme, että Alvin tahtoo lämmitellä, kun ei raukalla ole tuota Kertun mahtavaa turkkia. :D Aijai, kyllä taas sai nauraa. Musta on tullut Alvinisti. Fanitan ihan kympillä tuota olentoa. :)

  - E

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alvin laittoi sulle juur tulemaan henkisen nimikirjoituksen. Sillä oli niin kiire fanipostiensa ja Grislin härnäämisen kanssa, ettei kuitenkaan ehtinyt sitä konkreettisesti kirjoittaa. :D

   Poista
  2. Ai että, mä en kestä. :D :D

   Poista
 13. Melkoisen taitavia nörttejä =D Mahtavat kuvat "tietokoneongelmista" ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää on kyllä diginerot vailla vertaansa. Riemastuttavan raivostuttavia... Joku päivä ne todennäköisesti makselee täällä jotain omia nettitilauksiaan kaikessa hiljaisuudessa ihmisten ollessa töissä.

   Poista

Kommenttisi tai ajatuksesi ilahduttaa aina. :)