maanantai 20. helmikuuta 2012

Harmaata, mutta niin valoisaa


Johan tämä taas alkoi koukuttaa. Ei ollut ongelma olla blogimaailmasta poissa yli puoli vuotta, ja kun oikein katselin, niin olen koko viime vuoden aikana päivittänyt blogia vain surkeat 8 kertaa. Vaan nyt, kun tuli tehtyä tuo ensimmäinen päivitys piiitkään aikaan, jäin heti koukkuun. Tässä pienessä sievässä turhamaisuudessa kun unohtuu vallan kokonaan kaikki vielä turhemmat mielessä pyörivät asiat. :) Koko ilta on mennyt blogejanne tutkiessa. Koska blogilistallani on mielettömästi upeita blogeja ja koteja, en ole ehtinyt kovinkaan pitkälle - mulla on niin paljon tutkittavaa pitkältä ajalta. Vaan pikku hiljaa palailen. 


Sitä omaa unelmien omakotitaloa odotellessa (no jaa, mies on ilmoittanut jo aikoja sitten, että hän on valmis muuttamaan siihen josssakin lymyävään unelmien taloon heti kun minä vain suostun tästä asunnosta luopumaan, että joku omakotitalosta unelmoiva tässä ihan itse omien unelmiensa tiellä jarruttelee) ollaan kokeiltu toteuttaa kaikenlaiset remontointivisiot, kömmähdykset ja yritykset tässä asunnossa, jotta sitten siinä unelmien talossa voidaan tehdä kaikki kerralla kunnolla ja täydellisesti :) Ei vaan. Silloin kun tähän jokunen vuosi sitten muutettiin, haluttiin kovasti tummia sävyjä vaaleiden rinnalle, ja tuota tummaa ruskeaa. Tykkään tummista sävyistä sisustuksessa edelleen ja tykkäsin tosi paljon tuosta ruokailutilan tummasta seinästä, vaan tosiasia oli se, että täällä oli aina pimeää, eikä millään valoratkaisuilla oikein saanut tarpeeksi valoa tupaan. Ja tuo lattia ja portaat - ai että mä niin inhosin niitä. Asunnon edellisessä elämässä täällä oli asunut pieniä koiria, joiden jäljet näkyi kaikkialla tuossa parketissa. Ja tuo väri - ugh, se ei vaan istu meille.



Kesällä sitten aloitettiin. Maalattiin/tapetoitiin kaikki jo kertaalleen tässä parin vuoden sisään maalaamamme seinät uudelleen, vaihdettiin lattioihin hopeamäntylaminaatti (juu, tiedän, että nyt tulee sapiskaa parketin vaihtamisesta laminaattiin, mutta ei olla kyllä kaduttu), vaihdettiin uudet valkoiset lattialistat ja maalattiin portaat. Tai mies maalasi. Ja vaihtoi lattiat. Ja maalasikin. Minä autoin oikeasti vain tuon yhden seinän tapetoinnissa. Kuinkas sattuikaan, että lomat osui tänä kesänä osin eri ajoille, ja mies käytti omansa kotiorjana remonttiin, minä lomailin oman lomani valmiissa kodissa. :)














Mää niin tykkään! Nyt meillä on niin paljon valoisampaa kuin aiemmin, ja tykkään tuosta lattiasta aivan mielettömästi. Ja ei kuulkaa jää laminaattiin kissan kynnenjäljet, vaikka tuolla menolla, mitä meillä nykyään on, taitaisi vanha parketti olla säleinä.


Ihan kuin alkais olla jo kevättä ilmassa. Sitä kohti nokka ojossa! Mukavaa viikon alkua sinulle ystäväni!

18 kommenttia:

  1. No siinäpä muodonmuutos! :)
    Upea ja todella niin valoisan näköinen.

    Kivaa viikonalkua ja blogitutkailua! :D

    VastaaPoista
  2. Sitä vartenhan ne miehet on ;D Me voidaan sitten rauhassa asetella tulppaanipuskia :D

    On kyllä niin erinäkönen ja niin muuttu edukseen! Ehkä aiemmin se lattia oli vähän eriparia muun kanssa ja nyt näyttää tosi tyylikkäältä mutta kuitenkin mukavalle ja kotosalle :)

    Mun piti kanssa viime syksysiä muitten postauksia niin lukee läpi, mutten ehdi kun uutta pukkaa kaikilta koko ajan... :D

    VastaaPoista
  3. Mahtavia muutoksia! Tuo uusi laminaatti on huippuhieno. Avaran ja valoisan näköistä, ihanaa!

    VastaaPoista
  4. Kiva kun tulit takaisin. Liityin lukijaksesti varmaan niihin aikoihin, kun taukosi alkoi...

    Kivan näköistä teillä. Meillä portaiden maalausprojekti edessä, vinkkejä saa antaa. Ja tuo laminaatti menee tarkempaan tutkailuun, josko se kävis myös meille...

    -Tuija-

    VastaaPoista
  5. Tervetuloa takaisin bloggailemaan. Kylläpäs muuttui tila valoisammaksi vaihdoksien myötä.

    VastaaPoista
  6. Kiva kun oot palannut!! :) Ihan mielettömän upea "muodonmuutos". ♥

    VastaaPoista
  7. Ihana kuulla sinusta <3 Olettepa saanut paljon aikaiseksi, kaunis ja yhtenäinen kokonaisuus. Valoa ja iloa viikkoosi!

    VastaaPoista
  8. Ei oo todellista ..just viime viikolla kävin täällä kurkkimassa ja olit mielessä :) Aloitin jopa säpostin kirjoittamisen mutta painoin deleteä =/ Nyt täällä on postaus!!! :D

    Ihana kuulla pitkästä aikaa susta! Upeaa jälkeä ootte saanu aikaan O.o Tapetti on ihana ja lattia, OMG, mahtava!!! Huomion kiinnitti myös tuo ihanaakin ihanampi teksti "koti kultaisin" :)

    Ihanaa kevään odotusta! <3

    VastaaPoista
  9. Jee, aivan ihania kuvia teidän kodista! <3 Ja tulppaanit tuovat kevään. Harmonisista kuvista ei osaisi päätellä, että perheeseen kuuluu kolme kissaa ;)

    VastaaPoista
  10. Kyllä on kauniin näköistä nytten teillä.

    VastaaPoista
  11. Teillä asuukun sitten oikein kiltti Mies!
    Kaunista siellä on! Rauhallisen kaunista!
    tuksu

    VastaaPoista
  12. Voi, miten olikin mukavaa kuulla susta taas :). Onnittelut perheenlisäyksestä! Teillä on ihana kissakatras siellä, ja remontti-uudistukset tosi kauniit <3 Lattia ja tapetti tosi upeat!

    Kivaa viikkoa teille!

    VastaaPoista
  13. Ompa hieno muodonmuutos teidän kodilla! Ihanan valoisaa! Kiva kun olet palannut takaisin blogimaailmaan :)

    VastaaPoista
  14. Mun blogissa on sulle Tunnustus :)

    VastaaPoista
  15. Tervetuloa takaisin kirjoittelemaan kivoja juttuja ja kertomaan ihanista kisuista.

    Kotisi on remontin jälkeen aivan upea. Ihastuin todella tuohon laminaattiin. Luuletko että se kestäisi koiran kynnet ja tepsuttelun?

    VastaaPoista
  16. Kaunista teillä ja niin valoisaa. Suloisia nuo kissat. Mie niin haluaisin kissan, ne on upeita eläimiä.

    VastaaPoista
  17. Lissu: Laminaatti on Bauhausin Hopeamänty -lukkoponttilaminaattia, joka on kyllä ollut mun mielestä tosi kestävää. Meillä lattiassa ei näy yhtään jälkeä kissojen kaahaamisen tuloksena, mutta toki koiralla on painoa enemmän. Paha sanoa, vaan ainakin oman kokemuksen perusteella tuntuu, että laminaatit kestää paremmin kovempaakin kohtelua kuin aidot parketit. Meillä on laminaateissa koko asunnossa vain pari jälkeä - yksi sen tuloksena, että pudotin lattiaan vasaran yläkaapista, toinen siitä, että pudotin samaisesta yläkaapista sakset lattiaan ja kolmas siitä, että kissa tiputti astiakaapin päältä teräksisen herätyskellon. Muuten on kolhutonta. :)

    VastaaPoista
  18. Kaunista,avaraa ja valoisaa! Tykkään paljon!

    VastaaPoista

Kommenttisi tai ajatuksesi ilahduttaa aina. :)