sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Suloinen sunnuntai


Kevätaurinko. Se herättää niin kodin, ihmisen kuin ikkunan välissä nukkuneet kärpäsetkin. Kissat meinaa mennä ikkunoista läpi, kun kärpäset hoipertelee lasin välissä. Niin lähellä, ja silti niin tavoittamattomissa.
Minuun kevätaurinko on vaikuttanut siivous- ja järjestelyvimman merkeissä. Jotakin pientä uutta, jotain pientä tuunausta ja paljon kaappien kevennystä.
Tavarat näyttävät taas ihan uudenlaisilta uusissa paikoissa, ja talven jälkeen kaipaa jos jonkinmoista pientä muutosta. Ompeluhuoneen hyllykkönä toimineet perunalaatikot siirsimme olohuoneeseen tasoksi ikkunan eteen.
Uuden tason päällä on hyvä ottaa aurinkoa ja vakoilla naapurustoa. Siis kissat - ei me ihmiset. :)
Sisustushallista tilaamani matto saapui loppuviikosta ja sain sen paikalleen olohuoneeseen. Ihana, ihana, ihana! Tykkään niin paljon. Ja niin tykkää myös meidän kissakatras.
Eilen kiertelimme Ideaparkissa pitkän päivän. Lähinnä kahvittelimme ja kävimme syömässä, vaan jotakin tarttui mukaankin. Lehtikoriksi löytyi pieni sievä rottinkikori. Oli valmiiksi oikean värinen, ja kylkeen maalattu vuosilukukin istui hyvin olohuoneen värimaailmaan.
Toisinaan uutta, piristävää ilmettä tulee ihan vain vaihtamalla tuttuja tavaroita uusille paikoille.
Meidän muu väki, kissat ja mies, ovat ottaneet rennosti, kun mä olen yllättäen iskeneen hävitysvimman kourissa sinkoillut pitkin taloa tutkimassa kaappeja ja varastoja. Olen käynyt kaappeja läpi ja hyvin kritiikittömällä kädellä kerännyt kirpputorikuormaa. Tänään on ollut hävittämiselle hyvä päivä. Toisinaan tuntuu, että kaikki on niin tuikitarpeellista, eikä mistään pysty luopumaan. Tänään tuntuu, että kaapit tyhjäksi vaan. :)Kirppiskuorma kasvaa, kaapit kevenee ja mieli puhdistuu. On sitä ihmisellä alkeelliset keinot jonkinmoiseen henkiseen uudelleensyntymiseen. :)


Mites te, onko teissä herännyt jo innostusta kevätsiivoukselle?

12 kommenttia:

 1. On se vaan kumma kun siivous kiinnostaisi, mutta mitään näkyvää ei synny kun päivät kuluvat ulkona aurinkoa ottaessa :) Kova halu viedä tavaraa kirppikselle on sentään syntynyt.

  VastaaPoista
 2. Ihanat noi kissat, kun heti varaavat parhaat paikat! Meillä ei ole ainakaan ihmiset nähty yhtään ötökkää ne kyllä syödään aina parempiin suihin, hyvin pian :-)

  Kevätsiivous, aaaah, mikä ihana sana ja ajatus! Mua koko ajan vaivaa ne jo täytetyt pussukat kirppikselle menossa ja ne tavarat jotka vielä pitäis pakata sinne.. Ihan ensitöikseni on huomenna varattava se kirppispaikka, niin sinne on sitten helppo sitä tavaraa kantaa :-)
  Henkiselle hyvinvoinnille on kyllä hyväksi poistaa turha tavara nurkista pois sen olen huomannut.

  VastaaPoista
 3. Ei ole siivousintoa,koska se tuntuu pakkopullalle! Mutta huomaan kyllä että siivottavaa olisi ja kaappeja olisi hyvä tyhjentää reippaalla käpälällä...
  Ihana peti nyt kissoilla paistatella :)

  VastaaPoista
 4. Mua kyllä kiinnostais, mutta...
  jos minä alan siivoamaan kaappeja, alkaa meidän kaksi tehopakkausta sotkemaan jossain muualla, joten olen päättänyt jättää kaapit rauhaan, kunnes saan pienimmänkin kerhoon.
  Oi sitä laatuaikaa, jonka saan viettää yksin "sotkujeni" kanssa ;)

  VastaaPoista
 5. Onnea kaikille edellisen postauksen voittajille, ihanan siistiä ja valoisaa teillä siellä ja ihastuin ihan vallan tuohon keramiikka? pupuun, kaunis :)

  VastaaPoista
 6. Kauniita ja rauhallisia kuvia! Itse olen jo kuukauden verran kolunnut kaappeja ja toista viikkoa on meillä kirpparilla tavaraa. Ihanaa saada kaapit tyhjiksi tavaroita ja saada niistä jopa muutama roponenkin;)

  VastaaPoista
 7. aivan ihana tuo perunalaatikkohyllykkö! onko laatikot ihan omasta takaa vai jostain ostettu/saatu tms ? itselleni olen kans aatellut jotain kyseisistä laatikoista tehdä jossain vaiheessa :)

  VastaaPoista
 8. Siivousinnostusta ja kaappien tyhjennystä täälläkin. Kevät, kevät. :D

  VastaaPoista
 9. Ihania kuvia teiltä, minä olen siivonnu keittiönkaappeja ja siivouskaapin pistin järjestykseen myös, laatikoita olen myös järjestelly ja ihan kamalasti meni roskiin kaikenlaista turhaa roinaa mutta on tuota rojua vielä, minunkin pitäisi ottaa kirppispöytä jotta pääsisi eroon turhuudesta..
  Ai joo tuliko yhteystiedot..ei kiirettä ole, mutta varmistan vaan saitko sähköpostia :)

  VastaaPoista
 10. Voi teillä on niin upean näköistä!
  Kevät raivaus, ei ees siivous, on alkanu pari viikkoa sitten ku viime la alkoi kirppispöytäpaikka. Silti näytän lähes samaa tahtia kantavan kotiin uusia aarteita :D täytyy olla varovainen :D

  VastaaPoista
 11. Hei, ihania kuvia. Mistä olet ostanut rottinkikorin? Todella kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rottinkikori on muistaakseni ostettu MiniManista. Niitä oli silloin eri kokoisina, tämä meidän on se pienin koko. En tiedä, löytyykö vielä.

   Poista

Kommenttisi tai ajatuksesi ilahduttaa aina. :)