sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Kaljakukkaro


Tänään valmistui pitkään kesken ollut projekti nimeltään kaljakukkaro. Tää on ollut siksi projektina niin pitkään, että tuota materiaalia ei kerry niin tiuhaan kuin mielelläni virkkaisin, ja varsinkin näitä kultaisia klipsuja kertyy hitaasti, vaikka kerääjiä on siellä sun täällä useampiakin.


Tölkin klipsujen hyödyntämisen alkuperä löytyy täältä, firmasta nimeltä dalaleo.


Mun mielestä tölkin klipsut on mielenkiintoisia hyödynnettäviä. Tällaista klipsukukkaroa olen tutkinut netistä useaan otteeseen, vaan en oikein ole päässyt jyvälle, miten tuollaisen voisi tehdä. Joistakin blogeista löytyi kyllä ohjeitakin, vaan koska en osaa ikinä ohjeita tulkita, päätin sitten vaan uskotella, että osaan kyllä jos joku toinenkin on osannut, ja kun tarpeeksi kauan kokeilin, purkasin, kokeilin uudelleen, purkasin uudelleen ja niin edelleen, löytyi jonkinlainen etenemismalli. Ja tällainen siitä sitten tuli.


En ommellut tähän minkäänlaista sisävuorta, koska virkkauksesta tuli kohtalaisen tiukka ja tiivis. 


Aiemminhan mä olen virkannut harmaista klipsuista tämän, ja siitä löytyy tarinaa täältä.


Tähän klipsuvirkkaukseen jää kyllä koukkuun. Mikäli et itse innostu samasta, mutta onnistut toisinaan tyhjäämään tölkillisen olutta, limsaa tai mitä ikinä siellä tölkissä nyt voi ollakaan, pistähän keräyskuppi kaapin nurkkaan - mä ottaisin näitä klipsuja hirveän mielelläni vastaan. :)
Rentoa sunnuntai-illan jatkoa sinulle!

17 kommenttia:

 1. Minä olen kerännyt aina silloin tällöin noita talteen ja odotan että niistä syntyis jotain. Virkkaminen kun on minulle vähän hepreaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nöiden materiaalin kerääminen saattanee olla vähän hidasta, mutta eipä ainakaan tule materiaalille hintaa, ellei nyt ihan tarkoituksella ala näitä varten tölkkejä ostella. :)

   Poista
 2. Minulla on "säkillinen" klipsuja mutta en ole saanut aikaiseksi vielä mitään :) Kukkaron tekeminen tyssää vetoketjun ompeluun :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä inhoan vetoketjujen ompelua. Siis todellakin, yäk, teen tyynyihinkin mieluummin vaikka minkälaisia muita ratkaisuja kuin vetoketjun. Mutta hei, tää oli helppo ommella. Sen kun sai pistellä kiinni käsin, eikä tarvinnut juurikaan kääntää tai vääntää. Että anna mennä vaan. :)

   Poista
 3. Hauska kukkaro!
  Mutta Alvin on ihan yliveto :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alvin on aina yliveto. Myöskin verhoissa roikkuessaan, viherkasveja säälimättä repiessään, kaiken lattialle pudonneen syödessään ja öisin tasajalkaa selän päällä hyppiessään. :D

   Poista
 4. Mielestäni KAIKKI klipsutyöt on IHAN KAMALIA, mutta tämä tekeekin nyt yllättäen poikkeuksen, täydellisen sellaisen. Pakko sanoa: HIENO ON!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tää oli jo aikas loistava kehu. :) Sulla lienee klipsuihin vähän sama asenne kuin mulla vhs-kasettinauhoista virkattuihin viritelmiin. Musta ne on aina törkeän rumia, mutta siltikään en taida malttaa joskus olla kokeilematta... :)

   Poista
 5. Mulla on ollut pitkään mielessä tehdä vastaavia ja keräämisen suhteen oon alkutekijöissä kun en ikinä muista ottaa niitä talteen mistään juhlistakaan. Kesäjuhlat olisi ollut oiva paikka kerätä :) ehkä siis joskus. Tosi kivoja molemmat!!!

  VastaaPoista
 6. Komia kukkaro:)
  Toosi harvoin kertyy tölkkijuomia meille, mutta pidän korvat auki, jos jostain kuuluisi suhahdus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hei, jos suhahtelee, niin otapa heti keräyskuppi esille. :)

   Poista
 7. Voi miten hienoja!!
  Ja voin kertoa, meillä sihahtelee liiankin kanssa, lupaan tästä eteenpäin laittaa klipsut jemmaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ja aina kun sihahtelee, niin kipon kanssa keräämään vaan. :) Meilläkin mies toisinaan perustelee perjantaiolutta avatessaan, että ihan taidetta varten uhrautui.

   Poista
 8. Ei ole totta. Ihan mahtava kukkaro ja tuo laukku. Olen aivan mykistynyt. Olet taitava.

  VastaaPoista
 9. Hienoja! Oletko kokeillut tehdä klipsijuttuja kukkarolukkoihin? Minä en myöskään pidä vetoketjujen ompelemisesta, joten olen siirtynyt lukkolinjalle :)

  VastaaPoista

Kommenttisi tai ajatuksesi ilahduttaa aina. :)