sunnuntai 11. heinäkuuta 2010

Ompeluateljé


Ensinnäkin, kiitokset hurjasti keittiöpostauksen kommenteista. Matosta tuli kyselyitä, siispä yritän väsätä jonkinlaista  virkkausohjetta lähipäivinä. Mutta nyt kuvia ateljeestamme.



Tämä huone toimii meillä työtilana, jossa nikkaroidaan, sahataan, ommellaan, askarrellaan, tuunaillaan, hiotaan, maalataan... Monikäyttöhuone siis. Tämä on myös se huone, jonka mies toivoisi kovin usein pysyvän siistinä, mutta johon minä valitettavasti en luovan kaaoksen ihmisenä kykene - tavarat on pakko olla levällään, jotta luovuus pääsee kukkimaan. Siispä nämä kuvat siististä huoneesta ovat kohtalaisen harvinaista herkkua.



Huoneen rakkaimpia esineitä on miehen mummon vanha puusänky, pohjassa vuosiluku 1936. Sänky on joskun muinoin maalattu valkoiseksi, ja se on meillä siltä osin alkuperäiskunnossaan.




Vanha ovi on omaasta lapsuudenkodistani, jossa se on historiallisina aikoina toiminut ruokakomeron ovena. Ovessa roikkuu lapsuusaikainen morsiusneidon mekkoni. Sovitusnukke on muutaman illan tulos, joka rakennettiin oman kropan mukaan vanhasta paidasta, maalarinteipistä, tapettiliisteristä ja vanhoista kirjansivuista - minun vähäisessä vaateompelussani ajaa hyvin asiansa.



Tämä pöytä ja sen yllä oleva hylly on ollut viimeisin projekti. Pöytä tehtiin Pohjanmaalla iskän kanssa vanhoista lankuista ja heinäseipäistä, hyllyn askartelimme miehen kanssa vanhasta laudasta. Vanha kirjasinlokerikko sai valkoisen maalin pintaansa ja toimii pitsitelineenä. Puolista osa on aitoja vanhoja, osa iskän sorvaamia.



Ja mä kun luulin, että omistan kohtalaisen paljon pitsejä, vaan kun tähän lokerikkoon alkoi näytepalasia laittaa, jäikin hurjasti tyhjiä koloja. Mutta onpa jotakin haastetta tuleville löytöretkille.



Äitin isä eli paappa on ikänsä harrastanut puutöitä ja hänen tekemiään ovat myös puiset peilit, jotka olen saanut lapsena. Jotta sukua tulisi tässä huoneessa edustettua tasapuolisesti puolin ja toisin, on alakuvassa oleva vanha kiikku anoppini lapsuudenkeinu. Meillä se tosin muuttui sinisestä valkoiseksi ja sai vanhasta pellavakaitaliinasta uuden istuimen.



Pieni, alun perin vihertävä lipasto löytyi Minimanista. Pienellä käsittelyllä siitä tuli kelpo-uusvanha. Niin, ja etten vain vapaa-ajallakaan pääsisi unohtamaan, mitä teen työkseni, ripustin kattoon pyykkinarulle vanhoja lastenvaatteita - niistäkin osa ehtoja vanhoja omia, osa kirppislöytöjä. Ei pääse nuo päivähoidon pienet asiakkaat unohtumaan. :)




Sellaista meidän ateljeessa. Nyt täytyis varmaan painua peiton alle, mies nukkuu jo täyttä päätä sohvalla tv:n ääressä, kun minä vielä bloggailen. Huomenna viimeistellään wc, joka on kokenut myös muodonmuutosta. Niistä kuvia myöhemmin. Pysytään siis linjoilla.

Mukavaa sunnuntaita sinulle!

26 kommenttia:

  1. Voi mikä ihana ateljee <3 Kyllä tuolla kelpaa värkätä :)

    VastaaPoista
  2. Ihana ateljee, meillekin tarvittaisiin kovasti tuollainen! Puusohva on edelleen aivan ihana, jostain kun kanssa löytyisi... ja tuo ompelupöytä tarvikkeineen, kauniita!!!

    VastaaPoista
  3. Tämä huoneesi on katseenvangitsija!! Nautin joka esineestä, tavarasta ja huonekalusta. Tuo ompelupöytä on ihana ja hylly sen päällä!! vanhoista laudoista tosiaan saa vaikka mitä mukavaa aikaseksi. Te olette näppäriä toteuttamaan kaikkea kivaa.

    Ihania hellepäiviä sinulle Eena!

    VastaaPoista
  4. Ai niin, sen maton ohjeen minäkin haluaisin.

    VastaaPoista
  5. Mieletön huone.
    Niin tunnelmallinen, että ei mikään ihme, miten kaikkea suloisen söpöä siellä syntyy käsissäsi=)

    VastaaPoista
  6. Hitsi, sinä olet kyllä taitava. Aivan uskomattoman ihana huone, niin tunnelmallinen. Mistä ihmeestä kaikki ideasi saat? Oletko ammatiltasi ompelija??

    VastaaPoista
  7. Siis aivan ihana! Mäkin haluun.. :)
    Olen suunnutellut yläkertaan ompelulle ynnä muulle huonetta, jossa kaikki olisi valmiiksi esillä. Mutta se siis sitten joskus kun yläkerta on valmis..
    Meilläkin miekkonen nukkuu usein telkkarin ääreen ;)

    VastaaPoista
  8. Jos tuolla ateljeessa ei ala ideat rönsyilemään ja luovuus kukkimaan niin ei sitten missään! Tuo on maailman ihanin tuunailuhuone, johon olen päässyt kurkistamaan. Voisin vaikka muuttaa teille =D ?

    Oikein ihanaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
  9. Ihana keittiö, ihana ateljee, ihana koti kertakaikkiaan!! ja odotan jo kuvia wc:stä..:) Aina vaan keksit uusia ihania juttuja, mistä noita ideoita oikeen piisaa? ;) Minullakin ollut jo pitkään suunnitteilla oma puuhasteluhuone, mutta pitänee ensin ajaa isäntä musiikkivehkeineen toiseen huoneeseen..

    VastaaPoista
  10. Vastavierailulla kauniissa blogissa :)
    Ihania kuvia, teillä on nätti koti!

    Mullakin on työn alla isältä saatu vanha Waasa Oy:n kirjaisinlaatikko. Projekteja on kasaantunut aika tavalla, mutta ei millään viitsisi sisällä kökkiä kun on niin hienot ilmat. Sadesäiksi on siis paljon tekemistä luvassa :)

    Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
  11. Aivan hurmaava keittiö teillä ja ateljeekin on mahtava.Tuollaista tunnelmaa minäkin meille tahtoisin.Ihania juttuja paljon.Tutkiskelen vielä myöhemmin tarkemmin,nyt vain pikaisella käynnillä kaupungissa.

    Oikein ihanaa alkavaa viikkoa.

    VastaaPoista
  12. Hei, olen käynyt täällä muutaman kerran tiirailemassa kun ei yhdellä kertaa kaikkea kerkiä käydä läpi. Jäin koukkuun ;). Aivan ihanan kodin olette saanut sisustettua, sinulla on ihania ideoita ja olet saanut niin ihanan tunnelman luotua, se nimittäin ainakin minulle välittyy noista kaikista kuvista. Ihania ompeluksia ja ihania vanhoja tavaroita!
    Hyvää tulevaa viikkoa
    t. saman kylän "tyttö"

    VastaaPoista
  13. On kyllä unelmainen työhuone sinulla! <3 Tuolla syntyykin sinulla upeita ompeluksia!
    Tuo sänkykin on juuri sellainen,jota haluaisin tyttärelleni!On niiiin ihana!! :)

    Mukavaa sunnuntai-iltaa!

    VastaaPoista
  14. Mahtavan paljon kauniita yksityiskohtia. Aivan lavli tuunailusoppi!

    VastaaPoista
  15. Miten paljon kaunista luovuutta! Kiva kun on ateljeehuone jossa saa totuuttaa unelmia ja ideoitaan :)
    Kaunis tunnelma kuvissasi.

    VastaaPoista
  16. Ihana ateljé!! Niin monta kaunista yksityiskohtaa ja ihania huonekaluja. Tuo lankkupöytäkin on ihan ylisöpö, kuten kaikki muukin!
    Samoin keittiössä hienolta näyttää!!

    VastaaPoista
  17. Hurjan kaunis ateljee, tuolla kelpaa näperrellä! :) Kaikenlaista ihanaa esillä, ja mahdottoman kauniita yksityiskohtia! ♥ Itsekin tykkään pitää vanhoja tai muuten vain suloisia lastenvaatteita esillä. :) Tuo mallinukke on superi, jospas joskus itsekin sellaisen saan tehtyä, joskus hamassa tulevaisuudessa... ;)

    VastaaPoista
  18. Ihana! Niin paljon kauniita yksityiskohtia! Tuo ompelukoneen suojahuppu niin kiva idea, että melkein on pakko oman koneen muovisen suojan tilan tuollainen tehtävä!

    Mukavaa alkanutta viikkoa!
    -kisu-

    VastaaPoista
  19. Katselin postauksen läpi jo illalla, olin ihan sanaton, en osannut aloittaa kommenttia mistään mutta nyt huomaan etten ole aamulla yhtään viisaanpi. Aivan uskomaton huone, monta, monta ideaa, kauniita kuvia...
    Ihanaa!
    Tuo sovitusnukke on mieletön! Palaan ihastelemaab huoneen tunnelmaa.
    Nimim. se jonka ompelukone on keittiön nurkassa ja kankaat vessassa uskomattomana röykkiönä!

    VastaaPoista
  20. Vau, eipä ole ikinä tullut mieleen, että sovitusnuken vois tehdä itse. Upeaa!

    VastaaPoista
  21. nyt on tämä ompelijatar todella kade. Ihana tila ommella, minä kun joudun jokapäivä levittämään koneet kaavat ja kankaat keittiö-olohuone tilaan ja kaaos on valmis. :)

    VastaaPoista
  22. Ihania juttuja sinulla. Tässä vastavierailulla ja poikkean taas!

    VastaaPoista
  23. Ihan MIELETÖN ateljee kaikkine pienine yksityiskohtineen. Aivan ihana!
    Ja samoin tuo alemman postauksen keittiö, erityisesti matto pisti silmään, tosi hieno!
    Kyllä tuolla kelpaa asustella. :)

    -Päivi-

    VastaaPoista
  24. Kylläpä teillä on taas kaikkea ihanaa ja kaunista! <3
    Täytyy sanoa, että teitä on siunattu taiteellisella silmällä ja taitavilla käsillä.
    Tuon mummun sängyn maalauksen muistan hämärästi, ellen kovin paljon valehtele niin väittäisin, että itekin olen siinä sutia heiluttanut hieman.

    Ihania kesäpäiviä!

    VastaaPoista

Kommenttisi tai ajatuksesi ilahduttaa aina. :)