perjantai 16. heinäkuuta 2010

Tuunauksia, vanhoja aarteita ja kissapostia

Kesäpäivät ovat touhua täynnä. Niin ne ovat nyt kuin ne olivat myös parikymmentä vuotta sitten.

(päiväkirjamerkintä ensimmäisestä päiväkirjastani vuodelta 1991; päivän tapahtumien raportoinnin voi näemmä tiivistää myös yllä olevaan muotoon)

Nämä helteet... Seuraavasta kommentistani saan todennäköisesti virtuaalisen mustan silmän ja iskun leukaani, mutta niin, saisi tulla jo viilempää. Kesä on ihanaa aikaa, mutta en tykkää helteistä. Että minun puolestani saisi jo vähän viiletä. 25 astetta riittäisi. :) Näillä keleillä ei paljon jaksa mitään värkkäillä ja touhuta, mutta jotakin pientä kuitenkin. Helteitä olen pakoillut muutamina päivinä kirppareilla, ja Lempäälästä Halkolantien kirpparilta löytyi muutamalla eurolla peltinen valkoinen kannu, joka on kastelukannuna kauniimpi kuin perusmuovinen sisarensa.



Tästä pienestä emalisuppilosta maksoin Pirkkalassa kirpputori Alfassa 2 e. Alakuvan löydöt ovat Tampereen Tallipihan Villa Harmoniesta, Anu Pellisen hurmaavat kortit Gepettosta.



Sitten tähän minun hömppälöytööni. Pirkkalan Alfasta löytyi kaamea n. 40 cm korkea puuhevonen, jolla oli kaamea ilme ja aika kova hinta. Tekele on saletisti uusvanha, vaikka hintalappu mainosti aidosti vanhaa hevosta. Kaamea kuitenkin, mikä lie intiaanien toteemihevonen.. En kuitenkaan saanut silmiäni ja näppejäni irti tuosta kaameudesta, vaan mukaani lähti, ja mukisematta pulitin hevosesta vaaditut 25 e.


Illalla heitin hevosen pihalle ja vaihdon sille talvikarvan spraypullon avulla.



Vielä vähän hiekkapaperia ja voilá - aito uusvanha valkoinen toteemihevonen.


Silityslauta sai myös uuden ilmeen. Tykkään nyt enemmän tästä valkoisena, ja tämä kun on ompeluprojektien aikaan pitkäänkin esillä, on kiva, että miellyttää silmää ja sopii kankaiden ja kaaoksen keskelle paremmin.


Ja loppuun vielä kissamainen kevennys, joka löytyy seuraavasta linkistä: http://www.youtube.com/watch?v=i3mFquzsdvU. Kannattaa käydä kurkistamassa, kyseessä on kohtalaisen koominen minuutin kestoinen videoklippi veljeni ja hänen tyttöystävänsä Valma -kissasta. Ja todellakin, tuo rääkyminen videolla ei ole lapsen itkua, vaan tulee aidosti kissasta.

(kollaasissa otoksia perhepiirin kissoista)

Kiitos ihan jokaisesta kommentista, joita olette edellisiin kirjoituksiin jättäneet. Ihanaa viikonloppua!

18 kommenttia:

  1. Mahtavia löytöjä! Pitää joskus poiketa Pirkkalan kirpulla.
    Hepan ilme parantui kummasti kun maalasit sen valkoiseksi,hih :)
    Silityslautaankin sait uuden elon!
    Rentoja lauantai hommailuja ja makeita matkoja höyhensaarille!

    VastaaPoista
  2. Mäkää en kauheesti tykkää näin kuumasta!Kesästä kyllä muuten mut näin kauaa ei helteiden tarvis kestää kerralla!Nyt sais tulla jo kunnolla vettä!
    Hauska tuo päiväkirjakommentti!!:D

    VastaaPoista
  3. Moi, Sääksmäeltä!

    Tuo "Kissakevennys" pitää ehdottomasti saada MTV3:n kymppiuutisten kevennyksiin tai johonkin muuhun julkaistavaan paikkaan. Vaikkapa Iltalehden Netti-TV:hen!

    Oli tosi mainio juttu!

    Terveisin Ahti Huittulasta

    VastaaPoista
  4. Hauska päiväkirjamerkintä.Sai kyllä hymyn huulille.Harmi kun omat päiväkirjani ovat kadonneet tai tuhottu.

    Hienoja kirppislöytöjä.Heppakin tosi persoonallinen.Ilme kyllä muuttui maalin myötä.Päiväkirjamerkinnän mukaan olet ollut aikaansaava jo vuonna -91,niin olet kyllä vieläkin.

    Totta on että kuumuus alkaa ahdistamaan,25 astetta riittäisi minullekin,nyt valitin vaikka päätin etten valita kuumuudesta.

    Oikein ihanaa hikistä viikonloppua.

    VastaaPoista
  5. Aivan ihana postaus!
    Ja mahtavat löydöt. Pirkkalassa mun pitää kanssa lähtee joskus käymään. Lempäälän kirppiksiä on tullut koluttuakin. Liki kun asumme:)
    Voi kuinka ihana, kun olet säilytellyt päiväkirjasi :) ihania merkintöjä sen aikuiseeen on tullutkin. Arvokas! Ahkera olet siis ollut silloinkin :)
    Ja toi kissakevennys. Ahti jo sanoikin...IHANA!
    Mukavaa viikonloppua
    tuksu

    VastaaPoista
  6. Tosi upea tuli heposta!
    Todellakin näyttää hirvitykseltä ennen kuvassa ja siitä tuli kuin eri heppa=)

    Päiväkirjamerkintä piristi varmasti hellejaksoa;)

    Silityslauta on nyt sellainen, ettei sitä häpeä pitää esillä, päinvastoin.

    Täällä on hommailtu koko hellejakso, hikipisarat kutittelee norona otsaa ja selkää.
    Oli pakko ottaa valitusvapaa asenne.
    Muuten meillä olis jäänyt kaikki hommailut hommailematta;)
    Tosin rannallakin on lojuttu ennätyspaljon.
    Muiden valitus ei haittaa ainakaan mua..
    Mies tietysti vois joskus pitää omana tietonaan kuumuusrajansa;)

    VastaaPoista
  7. Hienoa kun on päiväkirjat tallella niitä on mukava selailla vanhempana :)
    Kauniita löytöjä olet tehnyt ja hepasta tuli kaunis, maali saa ihmeitä aikaan. Silityslautakin on kaunis uudessa päällyksessä.

    Valman videoklippi on huippu! Meillä se sai täällä erinäisiä reaktioita aikaan. Kun pistin videon pyörimään niin Minni-kissamme tuli oitis tuolin käsinojalle ihmettelemään ja katseli minua ja tietsikan ruutua vuoronperään silmät suurina. Olohuoneesta mieheni ryntäsi ulko-ovelle pojan kanssa että nyt täällä on kaamea kissatappelu.
    Piti huudella, että Valmavideo täällä vaan pyörii. Kuten jo sanottu, ihana videoklippi!

    Hyvää viikonlopun jatkoa!

    VastaaPoista
  8. Ihania löytöjä, tiedätkö että itse tekemällä ja tuunaamalla saa paljon persoonallisempaa aikaan kuin jos ostaa uutena kaupasta.

    Tuo Hevonen sai minut kaihomielelle, se on ihan kuin mummolani rantamökin puuhevonen silloin lapsena. Paitsi että mummolan heponen oli isompi ja suurempi. monet kerrat kiikuin sen selässä, mutta missä lie nykyään...nyyh.

    Tuskin jaksan odottaa kun pääsen Tampereen kirppareille, nää helteet vaan on meidän matkaa siirtäneet.

    Tosi ihana tuli sun käsissäs hepasta, wau!!

    VastaaPoista
  9. Piti lisäämäni, että minulta et saa mustaa silmää, olen samalla aaltopituudella kanssasi. Alan jo saada kyllikseni näistä helteistä, kaipaan kovasti viileämpää!!

    VastaaPoista
  10. Ihana päiväkirja! Noi ensimmäiset on hauskoja lukea, ne yläasteen aikaiset saa jo enemmän punan poskille... Voi nolous. ;)

    Kivoja löytöjä oot tehny, heppakin sai tosi kivan uuden ilmeen!

    Ja ei, ei tule mustaa silmää tuosta viilenemis-kommentista, kyllä tää mustakin sais jo riittää. Sellanen reilu 20 ois ihan hyvä. Ei helteellä pysty edes tekemään mitään!

    OIkein ihanaa viikonloppua!

    -Päivi-

    VastaaPoista
  11. Kivoja löytöjä!

    En oo ollu koskaan helle-ihminen, mutta nyt vissiin tullu vanhaks, kun ei haittaa yhtään...nukkuun pääsee kellarin viileyteen, niin sekin homma hoidossa. :) En mitään kyllä jaksa tehdä, mutta ehkä ei aina tarviikkaan jaksaa.

    VastaaPoista
  12. Nyt viileni täällä ainakin kivasti, ihanaa. ♥
    Ja nuo siun löydöt ja tuunaukset ihan mahtavia!
    Muksaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  13. minäkään en oikeen oo helle ihminen, vaikka helteiden aikaan oli mukava kulkea uimassa. Hevosesta tuli hieno.. sillä oli pelottava ilme, mutta nyt se näyttää kivalta.

    VastaaPoista
  14. Voi kertakaikkiaan mitä löytöjä, olen KATEELLINEN!! Ja kehtaan jopa myöntää sen. ;) Etenkin nuo pelti-ihanat saa minut vihertämään.

    Voi mikä kissa, sehän on kuin laulaisi!! =D Joskus aiemmin olen nähnyt jonkun vastaavan videopätkän, amerikkalaisen, ja silloin epäilin että siihen on dubattu ne äänet, mutta uskottava se on että tuollaisiakin aariasankareita maassamme elää, vaikkei omalle kohdalle koskaan olekaan osunut. ;)

    VastaaPoista
  15. On nuo kissat kyllä aika höpsöjä.

    Mitä ihania aarteita! Varsinkin tuo kannu<3

    Ja ihana päiväkirjamerkintä. Itse aloitin kirjoittamaan päiväkirjaa vasta 12-vuotiaana, mutta kyllä niitäkin merkintöjä lukiessa saa nauraa maha kippurassa.

    VastaaPoista
  16. Ihana postaus. Rakastan kissoja! Söpöläisiä.
    Hevosesta tuli aivan mahtava, taitavaa työtä.

    VastaaPoista
  17. Ihania löytöjä jälleen! Pitäisi itsellekin hankkia kukkien kasteluun jokin tuollainen kannu kuin tuo sinun kannusi.

    VastaaPoista
  18. Hauska tuo klippi, meillä oli osuvasti eilen ja tänään vierailulla Valma-niminen tyttö (4v), joka puhkesi itkuun, kun kissarakkaana piti erota meidän karvakerästä.

    Mullakin unikkokuosinen silityslauta (sori vaan Maija Isola jos luet tätä ;D) kaipaa uudistusta -> hieno toteutus!

    Helle on minunkin kesakkoiselle hipiälle vähän liian tuju, joten ei täältäkään mitään väkivaltaisuutta luvassa -don´t worry :)

    Hienoja kirppalöytöjä!

    VastaaPoista

Kommenttisi tai ajatuksesi ilahduttaa aina. :)