maanantai 9. huhtikuuta 2012

Mistä niitä ompeluksia oikein tulee...


 Pääsiäisen pyhät ommellessani ompeluhuone oli niin kaaostilassa, etten uskaltanut sitä kuvata, voin nyt siivottuani laittaa tänne kuvia siitä, missä niitä sydämiä, tyynyjä ja muita ompeluksia oikein syntyy. Tässä siis meidän kodin ompeluhuone.
Tästä huoneesta löytyy monia kotimme rakkaimpia esineitä; miehen mummon vanha puusänky, isin tekemä kaappikello, paapan tekemät peilit, muorin vanha matkalaukku, hyvältä ystävältä saatu puusaavi, lapsuuden kotitalon vanha ruokakomeron ovi, vanha musta Singer...
Tämä seinähyllykkö rakennettiin miehen kanssa muutamasta vanhasta laudasta. Hyllyssä on sekä ehtoja vanhoja rukin puolia sekä isin tekemiä uudempia puolia. Hyllyn alapuolella roikkuu kirpputorilta löytynyt kirjasinlaatikko, joka maalattiin valkoiseksi.
Puolarullakko löytyi viime kesänä Pohjanmaalta kirpputorilta. Oli aivan huikea löytö, tykkään tästä tosi paljon! Rullakossa on 21 puolaa, joten pitsiä mahtuu.


 Tällaisessa huoneessa ompelukset tätä nykyä syntyvät. Mies tuossa muistelikin, miten mun ompeluharrastukseni edellisessä asunnossa toteutui olohuoneessa ompelukone pienen jakkaran päällä nököttäen, kun tilaa minkäänlaiselle ompelupöydälle ei ollut. Ja nyt on kokonainen huone ihan mun luovuuttani varten. :)


 Vaan nyt tämän alkaneen viikon ajan mun luovuuteni on valjastettu ihan toisenlaiseen käyttöön. Gradun deadline lähenee ja palautus on ensi viikolla. Mullahan tuo valmistuminen ei sinänsä ole ollut mitenkään tiukasti agendalla, koska maisteriksi valmistuminen ei muuta mun työkuvioitani ja mulla on oman alan tutkinto valmiina jo ennestään. Lisäopiskelu on mulle ollut työn rinnalla harrastus. Vaan nyt viimein olisi aika saada tuo pois alta (niin, koska kesäkuussa odottelen tietoa pääsystä seuraavaan maisteriohjelmaan :) ). Ja vaikka onkin tullut tänään nukuttua liian myöhään, surffailtua blogeissa, siivoiltua, jne, jne, olen mä ihan oikeastikin aloittanut tuon kirjoitusurakan loppuun viemisen (että usko pois äiti, kyllä mää ihan oikeasti oon kirjoittanut, vaikka tää blogin päivittäminen kiinnostaakin nyt juuri hirveen paljon enemmän :) Kyllä te vielä kekkereihin pääsette. ) Kyllä tää tästä pian valmistuu. :)


Ja se päivän aforismi: 
"Ellei viime tingan hetkiä olisi, mitään ei tulisi tehdyksi."

13 kommenttia:

 1. Täälä vielä. ;)

  Superihana ompeluhuone.♥

  VastaaPoista
 2. Ooolaaaa...ompa ihana ompeluhuone!! Mullakin oli tuollainen ompeluhuone-haave, mutta nyt eräs pienempi ja suurempi haave päätti tulla valloittamaan sen huoneen ;)

  Mutta tuo viimeinen aforismi osu ja upposi; kaikki jää aina viime tippaan vaikka ne voisi tietysti tehdä hyvissä ajoinkin.. mutta miksi ihmeessä! ;D

  Mukavia kirjoitushetkiä! Se on ihana tunne,kun viimeinen piste on naputettu.

  VastaaPoista
 3. Kivoja kuvia! Ihana tuo pitseille tehty hyllykkö! Oma ompelunurkkaus on kyllä kiva juttu.. on paljon helpompi aloittaa ompelu kun ei aina tarvitse etsiä ompelukonetta ja tarvikkeita kaapin perukoilta :)

  Tsemppiä gradun tekoon! Verhot kiinni, ettei aurinko pääse paistamaan sisälle ja pientä hyvää syötävää lähelle :)

  VastaaPoista
 4. Karoliina: Sellaista tutkijakammiota mä olinkin vähän ensi viikoksi tavoitellut. Coca-colaa ja mikropizzaa, ja tosiaan, nuo verhot kiinni, niin pääsee kunnon kirjoitusmoodiin. ;)

  VastaaPoista
 5. Ihania yksityiskohtia! Kaunis ompelutila!

  VastaaPoista
 6. Kaunis huone ja aivan mahtava löytö tuo puolarullakko, voi kun tulisi itselläkin joskus jossain vastaan :)

  Hyllykkö on myös aivan ihastuttava pitseineen.

  VastaaPoista
 7. Kateeksi käy sun ompeluhuoneesi omaa odotellessa. Mutta toi aforismi on munkin johtotähti. Ja toinen on tietenkin: Priimaa pakkaa tulohon, vaikka tavallista yrittää. ;O)

  VastaaPoista
 8. Ite ompelen keittiön pöydän ääressä! Siksi harrastan tosi harvoin..Aivan mielettömän ihana huone ja ne puolat ja puolateline :)))

  VastaaPoista
 9. No kyllä tuolla kelepaa ommella!

  Tsemppiä loppurutistukseen :)

  VastaaPoista
 10. Upea ompeluhuone, minulla kai menisi aika töllistellessä kaikkea kaunista ympärilläni, ompelemisesta ei tulisi yhtään mitään :)

  VastaaPoista
 11. Upea huone jossa varmaan luovuus on valloillaan! Ihania tavaroita sopivasti. Askartelijana etenkin kiinnosti tuo hyllykkö ja pitsipuolat,oi, mitä löytöjä.
  Onnea gradun tekemiseen;-))m

  VastaaPoista
 12. Oi! Aivan upea ompeluhuone! Olisipa itsellänikin oikein oma huone ompelulle, tällä hetkellä vain pieni nurkkaus joka toimii tietokone/ompelunurkkauksena. P.S. Ihana kissa :)

  VastaaPoista

Kommenttisi tai ajatuksesi ilahduttaa aina. :)