maanantai 16. huhtikuuta 2012

Viimeisellä rannalla


Pieni lintu -blogissa on jälleen äänestyksessä viimeisimmän valokuvauskilpailun työt, käyhän kurkkaamassa ja antamassa äänesi omalle suosikillesi.

 
Teemana oli tällä kertaa Beach life. Mulle tulee tuosta teemasta mieleen vaalea hiekka, aurinko ja turkoosi vesi, eikä oma kuvakokoelmani pidä mitään sellaista sisällään. Minun suosimani suomalaiset rannat ovat vähemmän beach life -henkisiä, ja olin jo aikonut jättää osallistumatta ja ihailla tällä kertaa vain muiden otoksia. Vaan siskon houkuttelemana lähetin kuitenkin kilpailuun tämän kuvan.


 Kuva on otettu eräisenä menneenä kesänä. Muori, jonka liikkuminen oli jo tuolloin hyvin heikkoa, ei ollut käynyt rannassa vuosiin, vaikka kotitalo sijaitsikin aivan järven rannalla. Oma ranta oli sen verran kivikkoinen, ettei rollaattorilla sinne oikein päässyt, eikä muori olisi jaksanutkaan. 


Niinpä nappasin muorin autoon ja kaahasimme autolla viereiselle uimarannalle. Siinä nurmikon töyräällä istuessamme otimme kengät ja sukat pois, ja kokeilimme, miltä tuntuu, kun varpaat uppoavat hiekkaan. Puhallettiin voikukan höytyviä, hipelöitiin lämmintä hiekkaa ja paiskottiin kiviä järveen. Istuttiin ja ihmeteltiin.


Rannalta lähteminen kruunasi päivän, kun rantapenkereeltä kaasutellessani onnistuin sudittamaan takapyörät syvälle hiekan sekaiseen nurmikkoon. Vaan onneksi paikalle eksynyt vanhempi herrasmies tuli apuihin, ja pääsimme kunniallisesti kotiin. Tästä ihmeellisestä päivästä puhuttiin ja pitkään. Nyt siitä puhun enää vain minä, sillä se oli muorin viimeinen käynti rannalla.


Beach life -kilpailussa on aivan mielettömiä otoksia, eikä ajatukseni ole tällä erilaisella beach life-kuvalla kilpailua voittaa. Vaan koska kuva on minulle hyvin tärkeä, laitoin sen tänne silti, saadakseni jakaa tämän tarinan teidän kanssanne.

16 kommenttia:

 1. Ihana tarina ja ihanat kuvat <3
  Kesän odotusta!
  -päivi-

  VastaaPoista
 2. Pakko sanoa, että Sinun kuva on kyllä koskettavin! Kävin antamassa äänen. Toivottavasti voitat! <3

  VastaaPoista
 3. Ihana tarina <3 kaunis muisto, ja mielettömän ihanaa että olet saanut tämän muiston talteen myös kuvin!

  VastaaPoista
 4. Kuvasi tuli suoraan sydämelleni. Nuo kaikki kuvat Muorista ovat todella koskettavia. Vanhuus on niin arvokasta , mutta meidän maailmassamme aliarvostettua.
  Oliko Muori sinun isoäitisi ? Iloa viikkoosi :)

  VastaaPoista
 5. Oi miten ihana kuva mummusta. niin liikuttava ja koskettava,hellyyttävä. Kyyneleet tuli silmiini,sillä mummu ja sinä saitte ikimuistoisen reissun rannalle, ja varmasti mummu siellä muisteli samalla omia lapsuudenkesiään,kun sai samalla lailla upottaa varpaat hiekkaan. Tulen aina hyvälle mielellä juuri tämmösistä,kun nuoret muistaa lämmöllä vanhuksiaan ja että heidän luonaan käydään.

  Ihanat kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa. kiitos Eena!!

  VastaaPoista
 6. ♥ Muistot elävät ♥

  Kuva on kaunis ja jää herää eloon sanoillasi.

  Kaunista ja aitoa!

  VastaaPoista
 7. Ihana tunteita nostattava postaus ♥

  VastaaPoista
 8. Äänestin kuvaasi ja sitten klikkasin tänne. Minusta se oli ihanan tunteikas kuva ja tämä tarina tosiaan vain vahvisti sitä!

  VastaaPoista
 9. Kyynelsilmin...liikuttunut tuksu
  Kiitos!

  VastaaPoista
 10. Ihana kuva ja postaus! Kävin taas klikkaamassa sun numeroa, on kyllä paras otos.
  Muori nautti taatusti teidän retkestä. Kunpa kaikilla vanhuksilla olis joku, joka auttais tekemään jotain pientä ja ihanaa..
  Muistan miten oon ite joskus aikonaan vieny Lempi-mummua autolla noukkimaan mökkitien vierestä Ahometästä mustikoita, kun sen niin teki mieli marjaan mutta voimat ei muuten riittäny. Mummu noukki marjoja istuen välillä etupenkillä ja hoki olevansa taivaassa...
  Nyt Muori ja mummu kerää marjoja ja värjää lankoja jossain muualla, ilman kipuja ja rajoitteita...mä uskon niin.

  Ihanaa viikonloppua sinne!

  VastaaPoista
 11. Voi miten kaunis tämä postauksesi onkaan, sekä kuvien että tekstin osalta.

  VastaaPoista
 12. Elina olet tehnyt hienoa työtä kun olet nämä kuvat ja tekstit laatinut. Aivan uskomattoman onnistunut esitys. Kävin äänestämässä sinua.

  terv. anoppi

  VastaaPoista
 13. Kaunis kuva ja tarina. Mummusi on varmaan nauttinut kaikilla aisteillaan retkestä.

  VastaaPoista

Kommenttisi tai ajatuksesi ilahduttaa aina. :)