torstai 13. syyskuuta 2012

Krakailua


 Jokunen vuosi sitten sain idean väsätä kravattihameen, ja koska jotkut asiat paisuu vähän käsistä, on sen seurauksena mulla ollut keräiltynä tuttavilta ja osteltuna kirppareilta lähemmäs sata kravattia, jotka ovat jääneet kaappiin hapettumaan ja odottamaan jatkokäyttöä. Silloin ensimmmäisessä aallossa syntyi tämä sinisävyinen mekko, joka muiden kravatti-/farkkuhametuunausten kera löytyy myös näistä postauksista:
Kravatteja olen hyödyntänyt myös farkkkuhameiden lisäyksinä, vaan jokin aika sitten valmistui toinen kokonaan kravateista tehty hame, tällä kertaa kelta-ruskea -teemalla. Koska olen erittäin epämerkkitietoinen, on mun vaatteissani ekaa kertaa monia arvokkaita ja hienostuneita merkkejä edustettuna - ja vielä kaikki samassa vaatekappaleessa. :)


Näihin kravattihameisiin mulla on outo inho-rakkaussuhde. Ovat niin kummallisia ja omituisia vaatekappaleita, että toisinaan muhivat kaapissa kuukausikaupalla, ja useamman kerran olen meinannut paiskata UFFin laatikkoon koko karmeudet. Vaan sitten taas koittaa aika, että hoksaan tykkääväni näistä eriskummallisista luomuksista, ja kaivan ne kaappien kätköistä taas aktiivikäyttöön.
 

Nyt innostuin näistä omituisuuksista niin, että kaivoin kaapeista myös kaikki siellä hautuneet kravatit, ja sommittelin tulevia ompeluksia. Kravatteja on kertynyt niin paljon, että niistä saa 3-4 hametta, kunhan vain jaksaa ommella. Tänään ajattelin, että aloitan.


Tein värisommitteluja yläkerran ompeluhuoneen lattialla eilen iltana, ja fiksuna tyttönä jätin nuo kravatit lattialle odottamaan tätä iltaa. Kissathan niistä olivat riemun repineet työpäivän aikana, ja kotiin tullessa kravatteja oli pitkin poikin portaikkoa ja olohuoneen lattiaa. Vaan kuljettaminen oli kuitenkin ollut asian ydin, ja kravatit olivat selvinneet kissojen päivätansseista ehjin nahoin.


Ai niin, ja koska aktiiviapulaiseni Kertun on pakko päästä tutkimaan joka paikka, löytyi tällä kertaa parhaaksi makuupaikaksi kravatteja sisällään säilönyt säilytyskassi. Vielä, kun pohjalla oli muutama kravatti, oli niiden päällä oikein hyvä makoilla ja väijyä muuta maailmaa kirkkaan muovin läpi. :)

17 kommenttia:

 1. Olenkohan koskaan nähnyt näin montaa upeaa kravattia yhdellä silmäyksellä? Kravatin muoto on varmasti hyvä hameeksi, mutta aivan valtava työmäärä. Upeita hameita, ihanat kuosit.

  Olet taitava!

  VastaaPoista
 2. A-i-V-a-N mahtavia hameita!!
  Ja hui, mikä työ, kerätä ja ommella, vaan on kyllä niiiin uniikkeja hameita, että ei varmasti vastaan tule toista samanlaista.

  VastaaPoista
 3. Johan sinulla on kravattivalikoima!

  Hameet ovat kauniita, mutta varmasti todella suuritöisiä:)

  VastaaPoista
 4. Aivan ihania! Olen jossain tuon idean nähnyt ja itsekin ajattelin hameen tehdä, mutta en vaan ole saanut tehtyä...

  VastaaPoista
 5. Vau! Enpä olis ikinä ajattellut, että kravateista saa hamen :P

  VastaaPoista
 6. Hauskoja hamosia, joskus vuonna dinosaurus kun oli omia krakoja tullut jemmattua aika läjä, kävi sama idea mielessä, mutta silkka saamattomuus ja "olematon" vyötärö tuli esteeksi ☺☺
  Esittelepä loputkin kun saat tehtyä!!

  Kerttu pelasti kyllä päivän ☺

  VastaaPoista
 7. Melkoinen kravattikokoelma. Nuo hameet ovat aivan mahtavan upeita. Voi tuota Kertua!

  VastaaPoista
 8. Huh, hameita en osaisi pitää mutta on ne aika hauskoja! Ja varmasti suuritöisiä.

  Tuo kissa on jotain niin uskomatonta. Miten ne osaakin olla aina niin suloisia, en kestä kun meille ei voi ottaa!! Ei olis pitänyt lapsena päästä tottumaan hyvälle, kun nyt ei itsellä ole (maa)tilaa eikä voi sisälle ottaa kissaa.

  VastaaPoista
 9. Melkoinen kravattikokoelma! Ja upeat hamoset oot tehnyt :)

  VastaaPoista
 10. Nuo on kyllä niin kivoja :) Sanoisinko ihanan erikoisia! Ja Kertu vaan on niin söpöinen ja hassu ;)

  VastaaPoista
 11. Vau, ompa hauska idea ja ihania hameita! Meillä Moska kans sukeltaa kaikkiin pusseihin, mihin vaan pääsee; just tänään irrottelin sitä muovipussista.. :D

  VastaaPoista
 12. Sk- sivuilta joskus katselin tämän hameen mallia ja ihastuin. Itselleni ei sovi puolihame, joten tekemättä on jäänyt.
  Sinulla on ollut hyvä valikoima kauniita sävyjä näihin hameisiin.
  Persoonallisia vaatteita!

  VastaaPoista
 13. Upeita luomuksia varsinkin tuo keltaisen vivahteikas on kaunis:) Kiitos muuten palkintolähetyksestä, ihanaakin ihanammat <3 laitan blogiini kuvaa viikonlopun aikana.

  VastaaPoista
 14. Siis upeita hameita tosiaan!
  Päivän naurut sai kyllä Kertusta:D

  VastaaPoista
 15. Mulla sama juttu menossa. Lisään vaan mukaan farkkua...ja tyttärenlapsille teen. Itsellekin kylla haluttais, mutta kun tuo puolihame on vähän semmonen juttu että...

  VastaaPoista
 16. Aivan upeita hameita! Minäkin tahdon - alan siis hamstrata kravatteja :)

  VastaaPoista

Kommenttisi tai ajatuksesi ilahduttaa aina. :)