tiistai 12. helmikuuta 2013

Onnenpäivä


Suonette anteeksi, että tää blogi on nyt vaan yhtä kissaa. Vaan kun tää koti on tällä hetkellä yhtä kissaa. Ja tämä postaus on niin umpikissaa kuin olla ja voi. Ellet kestä, kannattaa siirtyä sivuilta nyt pois *kliks*.



Tänään oli kissojen onnenpäivä. Odotettu paketti saapui zooplussalta, ja toi mukanaan muun muassa kissanpussin Alvinille. Pieni avaruuskattimme tunkeutui pussiin saman tien, ja nököttää siellä edelleen aivan onnessaan, kehrää ja hykertelee pussin lämmössä itsekseen.



Paketista paljastui myös monenmoista kissanlelua. Kaikenlaiset höyhenillä varustetut vetoavat kissakatraan saalistusviettiin, vaan ovat lyhytikäisiä kattien repiessä sulat palasiksi. Vaan hetken riemu se paras riemu - toisinaan.



Pirkanmaan nirppanokkaisimmat kissat saivat myös odotetun ruokatilauksen. Jo taas on parisensataa kissanruokapussia keittiön alalaatikossa odottamassa, mitkä kelpaavat, minkä edestä käännytään tuhahtaen pois. Ja mitä kuvaan tulee, tämä rituaali käydään meillä viisi kertaa päivässä. Kun kissanruokapussit sisällään pitävä keittiön alalaatikko avautuu, Kertu syöksyy salamana paikalle, laatikon avannut ihminen yrittää estellä ja häviää, kun Kertu tunkeutuu kaapiston sisälle laatikon taakse. Siellä kököttää riemuissaan, vaan kohta tulee kiire pois laatikosta, koska täytyy olla ensimmäisenä syömässä. Meidän isoegoinen minikissamme.


Entinen kujakollimme Taavi on kehittynyt ylen nirsoksi otukseksi. Kissalle, jolle kelpasi meille muuttaessaan kaikki, ja joka söi kuin ei olisi koskaan ruokaa nähnytkään, ei nykyään kelpaa mikään. Toisinaan kaveri ei vaivaudu lähellekään ruokakuppia, mikäli laitat sinne jotain herran arvolle sopimatonta. Vaan jos näistä joku kelpaisi. Lähtevät sitten Taavin entisille kotisijoille Kissakoti Kattilaan, elleivät meillä kaupaksi mene. Vaan kyllä on toisinaan kirpaissut jouduttaessa viemään kilokaupalla ruokaa Kattilaan, kun kukaan meidän kateista ei vaan suostunut syömään. Kissanruoka, jos nyt yrittää edes jotakin "laaturuokaa" ostaa, ei kuitenkaan ihan ilmaista ole, ja Taavin virtsatietulehdusalttiuden takia ei uskalla kovin viljapitoista perusruokaa syöttää. Vaan meillä kissat syökin vissiin paljon paremmin kuin ihmiset. :)


Alvin avaruuskissa ei märkäruoasta piittaa. Pieni mies syö vain kuivaruokaa, mutta sitä suuremmallakin ruokahalulla. En ollut koskaan ajatellut, että kissoillekin olisi 10 kg kuivaruokapusseja. Nehän on niin järisyttävän suuria, että vain suurille koirille tarvitaan sellaisia. Vaan kyllästyttyämme raahaamaan parin kilon säkkejä kaupasta kaiken aikaa päädyimme nyt tilaamaan kymmenkiloisen. Hurjaa. Saas nähdä kauanko kestää. Sfinkseillä on nopeampi aineenvaihdunta kuin tavallisilla kissoilla, joten ruokaa kyllä uppoaa ihan loputtomasti. Ehkäpä siis jo kuukauden päästä tilailemme lisää ruokaa. :)


Zooplus toimitti meille myös uusia palloja. Imuri on mitä ilmeisimmin vahingossa popsinut liudan entisiä...



Perhekuva.


Kaupanpäällisinä tuli pallorata, jolla leikittiin niin, että osat lentelivät. Tarvii ehkä vähän liimaa, että kestää rajumpia leikkejä. Meillä kun ei ole mitään pieniä sieviä helläotteisia palleroita leikkimässä...



 Kissakvartetti toivottelee iloa sinun tiistai-iltaasi. :)

26 kommenttia:

  1. Ihana, ihana, ihana postaus ♥
    Antaa tulla vaan välillä silkkaa kissaa, nämä veitikat on suloisia!

    Kuinka paljon teillä muuten kuluu kissanhiekkaa? Kun yhdenkin kanssa tuntui, että sitä sai roudata kotiin koko ajan...

    Hauska tuo Alvinin pesä!!

    VastaaPoista
  2. Pepi: Kissanhiekkaa kuluu todellakin säkkikaupalla.. Miltei jokaisella kauppareissulla ostetaan, vaan useimmiten näillä reissuilla mulla sattuu juuri olemaan hirrrrveen paha selkäkramppi, joten mies kantaa. :)

    VastaaPoista
  3. Aivan ihania, ymmärrän hyvin kyllä kun kahdellekin katille saa kantaa ihan tarpeeksi ruokaa ja hiekkaa :)

    Meilläkin olivat ennen kaikkiruokaisia, mutta taitaa olla kissoille ominaista, että tulevat aina vaan nirsommiksi.

    Alvin on tosi lutunen, toivottavasti pikkuinen ei palele enää, on varmaan ihana lämpöpatteri peiton alla :)

    VastaaPoista
  4. Kyllä on kissanpäivät<3 Kissoilla on ollut todella onni myötä, että ovat päässeet teille viettämään näitä ihania kissanpäiviä!! Ruokaa näköjään menee, mutta muakin kiinnostaa tuo kissanhiekan laita ja se "tuoksahtaako" kissanpissa kylppärissä...itsekkin kissasta haaveileva....

    VastaaPoista
  5. Voi ei!! Kissakuume eikun kasvaa täällä päässä ♥

    Ihania!! Sori tuo loppuunkulutettu sana, joka kertoo (mun mielestä) kaiken...

    VastaaPoista
  6. Anne-Mari: Kyllähän kissanpissa, tai se kiinteämpi tuotos enemmänkin, toisinaan kylppärissä haiskahtaa, vaan koska meillä on tuo kissanluukku kylppärin ovessa, hajut pysyy vissisti siellä. Ei haluta mitään kissanpissakotia, ja siksi ollaan hyvin tarkkoja siitä, että hajut, jos ovat haistakseen, pysyvät yhdessä tilassa. Useampi luukullinen + läpällinen kissanlaatikko meillä on, ja aktiivisesti siivotaan, ettei ala koti kärytä. :)

    VastaaPoista
  7. Meillä on myös 4 kissaa, ja tuo kymppikiloinen säkki kestää noin 2,5 kuukautta maksimillaan :) Eikä uskoisi että meidän porukka on itämaisia "siroja ja elegantteja" kissoja, siihen tahtiin ne ruokaa kiskoo..

    VastaaPoista
  8. NO kyllä nyt kelpaa! :D
    Voi että...on ne melkoisia epeleitä.

    Mua nauratti tänään meidän Nisu, joka kaivautui lattialla olleeseen muovikassiin ja kuikki sieltä. Kassissa luki "Superpäivät". Semmoinen tais olla Nisulla.

    VastaaPoista
  9. Meillä on myös tuo pallorata ja sitä on moneen kertaan yritetty hajottaa mutta ei ne sitä hajalle ole saaneet vaikka miten voimalla repivät! Teillä taitaa siis olla aikamoisia voimakissoja ;)

    VastaaPoista
  10. Onpas ollut kissanpäivät siellä teillä:)
    Meillä maalla kissat söi muikkuja,ahvenia,silakoita ja purkkimuonaa jos ei saanut kalaa. Oli sitten lisäksi nappuloita. Mutta kaipa ne enimmäkseen popsi hiiriä ja valitettavasti myös lintuja ulkona.
    Yksi kissa oli kova leipomaan ja söi myös taikinaa:)!!

    VastaaPoista
  11. Aivan älyttömän hauskoja ja kivoja kuvia kissojen touhuista!!!!

    VastaaPoista
  12. Onpas hauskan näkönen Alvin :) Mulla on jäänyt ihan blogit lukematta kun oli kone rikki. Meillä kelpaa ainakin toistaiseksi vielä kaikki, paitsi Nessalle ei anneta mitään, missä on kalaa. Jos antaa, siitä lähtee sellainen haju, että samassa huoneessa ei oleile kukaan :D Meillä on kanssa noi höyhenlelut parhaita, samoin sellaiset mistä kuuluu joku piipitys.

    VastaaPoista
  13. Kissapostaus on paras postaus. Ihastuttava lauma! En voi nyt runoilla pitempään, sillä näppiksellä on myös nelikäpäläkä///=000000000000-++++++++++++++++++++

    VastaaPoista
  14. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  15. Tein eilen järisyttävän laskutoimituksen. Laskin, että jos meidän kissakatraan nuorimmainen elää 15 vuotiaaksi, olen käyttänyt vajaat 11 000 euroa PELKKÄÄN MÄRKÄRUOKAAN!!! Sehän ei siis syö kuin tasan yhtä ja ainoaa lajia. Parempi kun ei liikoja laske. (PS: Mäkin tilasin sille eilen Zooplussasta 12 kilon ruokasäkin...)

    VastaaPoista
  16. Ihastuttavia kuvia :) Tuo viimeisen kuvan kurkistus :D
    Kissojen ruoalla kronklaaminen on kyllä ihan uskomatonta, yhtenä päivänä hotkitaan tämä ja tuo, seuraavana päivänä ei puhettakaan. Koskaan ei voi arvata, mikä ruoka maittaa :)

    VastaaPoista
  17. Meillä on pellettivessa peewee nimeltään. Puupellettiä haen agrimarketista. Se on edullista ja riittoisaa etenkin kun on juuri tuo ritiläpohjallinen vessa. Tosin kaikki kissat ei siitä tykkää :/ mutta meillä toimii tällä hetkellä loistavasti. Terveisin Jaana-serkku

    VastaaPoista
  18. Aivan ihana postaus, vieläkin ihanammat kattimukset ja mikä parasta on kiva löytää väöistä ihmisiä jotka puhuva kissaa :-) :-)

    VastaaPoista
  19. Mahtavaa kamaa sinulta, mies. Ive lukea juttuja ennen ja olet aivan liian mahtava. Rakastan mitä youve got täällä, rakkautta, mitä olet sanovat ja miten sen sanot. Teet sen viihteellinen ja silti onnistuvat pitämään viisasta. En voi odottaa lukea sinulta lisää. Tämä on todella hieno blogi.

    VastaaPoista
  20. KISSAJUTUTHAN ON JEES!!! Kyllä on kotoisan näköistä kun on tuommoonen kvartetti :) Melko kurkkija tuo Alvin ;)
    -Helena ja Blackie The Cat-

    VastaaPoista
  21. Kyllä minä käyn aiva välillä lukaisemassa - kommentit ovat vain jääneet vähiin. Aina on kiva kuulla kissoista, etenkin Taavista.

    VastaaPoista
  22. Jee, kissapostaukset on vaan niin parhaita <3

    Perhepotretti on aivan ihana!

    Viiru on kans niin saamarin nirppa, ja minä ja Mikko palvellaan minkä voidaan. Ei maistu Petit cuisine -tölkeistä mitkään, vaikka on eläinkauppakamaa ja maut on aika hyvältä kuullostavia ("kanapiirakka", "taskurapueväs", "seesamikana")...

    VastaaPoista
  23. Täällä kans on tilailtu Zooplussalta jo muutaman vuoden ajan ruokaa kotia ja nyt viime aikoina kissa on ruvennut nyrpisteleen nenäänsä märkäruualle. Tullut jo useampi satsi kiikutettua paikalliseen löytöeläintaloon ja on sitä pikku ruokanyssyköitä läheteltyä kissataloihin ympäri Suomen. Tympäseehän se, että rahaa menee "hukkaan" ja kiikuttamisessa on aina oma hommansa. Kissa kyllä söisi kaikista kalleinta märkäruokaa jos saisi päättää ;) Nyt lähti taas tilaus Zooplussalle muutamasta edullisemmasta kokeilupakkauksesta. Optimistina ajattelen että onneksi kuivaruoka sentään on aina uponnut :)

    VastaaPoista
  24. Löysin blogisi juuri, ja tämä kirvoitti onnenkyyneleet silmiini, Rakastan Kissoja ja tuli niin hyvä mieli tästä bloggauksesta. Ihania kissoja sinulla ja aijon kyllä jatkossakin seurata tätä näin anonyymisti :)

    VastaaPoista

Kommenttisi tai ajatuksesi ilahduttaa aina. :)