tiistai 26. maaliskuuta 2013

Keittiössä


Eläköön Minimanit, Halpahallit ja Tokmannit! Viime viikolla löysin Minimanista pienen kolmikerroksisen lasipurkin, jollaisia olen ihastellut sisustusliikkeissä. Tässä oli se pieni ero, että hintaa oli vain kolmannes verrattuna niihin, mitä olen aiemmin ihastellut. Isompi kolmikerrospurkki meillä onkin. Ja monta muutakin purkkia. :)



Keittiön kaakeleihin kiinnitin kaksipuoliteipillä palapeilejä. Kuviin en saanut sitä vaikutelmaa, mikä peilien johdosta keittiöön tulee, kun peilit heijastavat ikkunoista tulevaa valoa. Päädyttiin pari vuotta sitten keittiön välitilaa uusittaessa tummiin kaakeleihin, joista tykkään kyllä edelleen, mutta ovat toisinaan niin kovin synkkiä. Nyt on taas paljon valoisampi ja ihan kuin avarampi. Oli tuollainen keittiön kevyt ilmeenkohotus, hintaa 0 e.





Aiemmin ruokapöytä on sijainnut olohuoneen jatkeena olevassa ruokailutilassa, ja keittiössä oli pieni saareke. Alkuvuodesta siirsimme ruokapöydän keittiöön ja ruokailutila muuntui olohuoneen osaksi. Ruokapöydän muodonmuutoksen myötä keittiökin on taas hyvin yhtenäinen värimaailmaltaan.


Mattona keittiössä on valkoisesta kuteesta virkattu palamatto.





Seinällä on uusvanha kuusiruutuinen ikkunanpoka, josta tuunasimme keittiöpokan piparkakkumuotteineen, leivosvormuineen ja resepteineen. On ollut hauska huomata, miten näitä samanlaisia uusvanhoja kuusiruutuisia pokia on näkynyt monissakin blogeissa, ja jokainen on kehitellyt pokaan omanlaisensa koristelut. Meillä on tällainen keittiöhenkinen karmi.





Ja tiedättekö, kun eilen tarpeeksi esittelemääni lampputuunausta katselin, ehti jo tapahtua iltaan mennessä monenmoista sen kanssa. Varjostimen vaihdoin tähän keittiössä olevaan korkeaan lampunjalkaan.



Koska kulutukset pienemmän lampun jalassa häiritsivät silmää, maalasin jalan illalla uudelleen. Pienemmän jalan nokassa olohuoneessa on nyt tämä Terhin käsialaa oleva valkoinen villavarjostin.




Reseptit, joita löytyy niin ikkunanpokasta kuin tästä piparkakkutaulusta, ovat kopioita muorin reseptivihkosta vuodelta 1947.



Keittiöön olen keräillyt jos jonkinmoista muinaista materiaalia ja tunne-esinettä. Nämä kellot ovat yksi niistä. Ovat mummoni, eli muorin, kelloja, joista toisen hän osti, ja toisen teki itse esikuvana tämä ostettu kello. Kuvasta käy ilmi, kumpi on kumpi. :) Kun menimme mieheni kanssa naimisiin, sanoi sairaalassa oleva muori, että voisin hakea hänen tavaroistaan jotakin häälahjaksi, joskin, että tuo jotakin täytyi hyväksyttää hänellä ensin. Nämä kellot olivat meidän valintamme, ja hyväksyntä tuli.



Peilin nurkassa umpiteiniä deittailumateriaalia kuvan muodossa 11 vuoden takaa. :D






Ja sitten jotakin poikkeuksellista tässä blogissa: leivontaresepti. Määhän en juurikaan leivo, koska yleensä kaikki vaan tuuppaa epäonnistumaan sillä saralla. Tämän mutakakun jopa minä onnistun kuitenkin aina tekemään onnistuneesti, ja se on niiiiin hyvää, että suosittelen kokeilemaan, jos ohje on vieras. On karppaus.info -sivustolta peräisin, ja ohjeistus on tässä:

Mutakakku

200 g tummaa suklaata
200 g voita 
1½ dl makeutusjauhoa
5 munaa
1 rkl jauhoa

Sulata suklaa ja voi samassa kipossa mikrossa. Anna kuuman rasva-suklaaseoksen jäähtyä hieman. Lisää makeutusjauhetta. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Lopuksi lisää 1 rkl jauhoja.

Seos kaadetaan piirakkavuokaan tai irtopohjavuokaan. Paistetaan 200 asteessa 10-15 min. Mutakakun ei ole tarkoituskaan paistua kokonaan kypsäksi, vaan jäädä keskeltä kosteaksi.


Tarjoillaan kera kermavaahdon tai vaniljakastikkeen. Meikäläinen oikoi vähän mutkia, enkä vatkannut flora vanillaa lainkaan. Kuvista olisi toki tullut keittokirjamaisempia, jos päällä olisi ollut paksumpaa kastiketta, vaan tiedättekö, maku oli ihan yhtä hyvä. :)


Ihana aamu tänään. Käsittämätöntä, että minä lomalaisena olen jo tähän aikaan hereillä. Vaan nyt on pitkä päivä edessä tehdä kaikenmoista - kunhan maailma tästä herää ja puljut aukeaa, lähden ensi töikseni kirpputorille viemään laatikkokaupalla tavaraa myyntiin.


Iloista tiistaita sinulle!

21 kommenttia:

  1. Noissa Minimaneissa ja Tokmanneissa voi joskus tehdä löytöjä :). Ihanan valoisa keittiö vaikkakin kaakelit tummia.
    Aurinkoista päivää sinulle.

    VastaaPoista
  2. kauniita kuvia kauniista vaaleasta keittiöstä! Ja tuo matto on tosi ihana :) Tekispäs mieli kokilla ite värkätä jotakin samantyylistä..

    VastaaPoista
  3. Voi mitä herkuttelukuvia!!
    Ei kerrota kenellekään, mutta mulla meinas jäädä työt tekemättä kun jäin ihastelemaan aurinkoisia fiiliksiä :)

    Tuo sama mutakakku on mun suosikki, ei vaan ole pitkään aikaan tullut tehtyä....mutta en ole kyllä katoannutkaan ja sen tuntee...

    VastaaPoista
  4. Oi että sulla on kaikkea ihanaa tavaraa keittiö pullollaan :) ikkunapoka somistettu tosi hyvin !

    VastaaPoista

  5. On ihania kuvia taasen, ja mutakakku on miluista myös tälle herkkusuulle:)

    VastaaPoista
  6. Voi miten ihania kuvia! :) Meillä tykätään mutakakusta kovasti!

    VastaaPoista
  7. Iik, olen ihan hulluna lasipurkkeihin!! Hmmm, minulla ei muuten ole tuollaista kerroslasi purkkia... Hankita listalle ehdottomasti!

    VastaaPoista
  8. Kaunista, niin kaunista.
    Hieno harmaa varjostin, näppärä tyttö.
    Rentouttavaa lomaa sinulle.

    VastaaPoista
  9. Ihana, ihana blogi :)
    Terkuin Minnukka

    VastaaPoista
  10. Ihania lasipurkkeja, tuollaisia minäkin tahtoisin:) Teillä näyttää olevan tosi ihana keittiö ja kaikkea ihanaa tavaraa esillä. Tykästyin mielettömästi tuohon ikkunruutu tauluun sekä siihen "hyllyyn" joka roikkuu pöydän yllä :)

    VastaaPoista
  11. Kaunis keittiö! Ja mukava idea tuo pöydän laminaatitus. Mä oon ihan tietämätön näistä, joten kysyn, että miten kun siinä on tuo reunalista, niin onko se "samalla tasolla" laminaatin kans vai tuleeko pöydälle reunus?

    Kiitos arpajaisvoitosta, se on ihana. Kyltti ja sydämet löysivät heti hyvät paikat meiltä. Postailen kuvia blogiin kun ehdin. :)

    VastaaPoista
  12. Kiitti vinkistä tornipurkin suhteen, täytyy pyörähtää Minarissa :)
    Ja purkkejahan EI voi olla liikaa..
    Hauska tuo villavarjostin!

    VastaaPoista
  13. Kauniita kuvia ja ihan mielettömän upeita yksityiskohtia teillä! :)

    VastaaPoista
  14. Ostin myös muutamia viikkoja sitten samaisen kerrospurkin Minimanista. On kyllä suloinen, mutta harmituksekseni vasta kotona huomasin, että olivat "kiinanpoijjaat" tehneet vähän sekundaa jälkeä... kansi nimittäin "tipahti" päällimmäisen purkin sisälle (oli siis hieman liian pieni). No onneks homma korjaantui vaihtamalla kerroksien paikkaa. :)

    VastaaPoista
  15. Kauniita yksityiskohtia! Mutta ihana tuo kolmikerroksinen lasipurkki, täytyykin lähteä metsästämään sellaista! ostin samanlaisen aikoinaan äidille lahjaksi, mutta itselleni en silloin raaskinut..

    VastaaPoista
  16. Ihanan valoisaa ja keväistä teidän kodissa, tykkään kovin! :)

    VastaaPoista
  17. Ihanan ihana ja silmäniloa tuottava postaus, kaunista ja harmonista. Minulla on tuollaisia samanlaisia purkkeja ostettu riviera maisonista ja tosiaan en ole löytänyt mistään muualta. Oikein aurinkoista ja makoisaa pääsiäistä sinulle.

    VastaaPoista
  18. Voi mahoton kuinka kauniita juttuja!
    Ja mutakakku toimii aina :-)
    Aurinkoista pääsiäistä!

    VastaaPoista
  19. Voi Elina, kun sä oot taas tehny kaikkea ihanaa! Itelläkin herää tuunausinto sen myötä! :) Pitää tulla pian käymään, että voin ihailla kaikkea livenä. P.s. Olet ihana.

    VastaaPoista

Kommenttisi tai ajatuksesi ilahduttaa aina. :)