maanantai 25. maaliskuuta 2013

Lomalla!


 Mää oon niin lomalla! Tämän nelipäiväisen viikon saan pyhittää inspiraatioille ja itselleni, sillä mies on töissä ja minä lomailen yksikseni. Loppuviikosta suuntaamme piiiiitkästä aikaa kotinurkille Pohjanmaalle, vaan tässä on monta päivää aikaa väkästellä jos jonkinmoista.


Jokin aika sitten tarttui kirpparilta mukaan tämä lampunjalka hintaan 3,5 e. Kaunis sellaisenaankin, mutta ei meidän värinen.


Eilen haimme Ikeasta varjostimen, ja tämän ei lainkaan keväisen varjostimen päällyskankaaksi valikoitui vaatekaapista harmaa villapuffi.


Maalia pintaan ja varjostimeen villaa kiinni kuumaliimalla.


Ja siinä se nyt, mun ei lainkaan keväinen villalamppuni. :) 



Näin jälkikäteen ajateltuna ei olisi ehkä kannattanut hiekkapaperoida tuota jalan yläosan metalliosaa. Ja nyt kun katselen, niin voisi olla vaikka nätimpi ilman pitsiä ja muita härpäkkeitä. Ne tosin saa nyppäistyä helposti irti jos niikseen tulee, kun eivät ole liimalla kiinni.



Vaan puutteistaankin huolimatta on ilmeisen suosittu, sillä kovasti oli tunkua uuden lampun seurassa. :)


Olohuoneen puusohvalle lennähti harmaa pöllö. Meillä on lopulta hyvin vähän esillä mitään itse ompelemaani, koska yleensä omiin tekeleisiinsä kai kyllästyy jo tekovaiheessa. Vaan tämä kypsytteli pari kuukautta kaapin hyllyllä päätöstään jäädä meille, ja nyt viimein sen teki. Ja hyvinhän se siihen istuu.



Pääsiäinen on tullut meidän kotiin vähän hitaasti. Virpojien oksatkin revittiin muutamassa minuutissa palasiksi, kun neljän kissan kvartetti huomasi houkuttelevat, pöydälle jätetyt virpomisvitsat hetkellä, jolloin olin laittamassa pyykkiä kuivumaan. Sulkia, pajunkissoja ja kreppipaperia löytyikin sitten hetkeä myöhemmin joka puolelta asuntoa, ja viimeisimmät virpomisvitsan jämät illalla sängystä peiton alta - Alvin on näet kova jemmaamaan aarteitaan mitä merkillisimpiin paikkoihin.


Pari viikkoa sitten kävin miehen kanssa kierroksella niinkin sisustuksellisessa kaupassa kuin Biltemassa. Kyllä kannatti käydä, sillä Biltemasta lähtivät mukaan nämä betoniset kynttilänjalat. Hinta oli oikein osuva, sillä kynttilänjaloille tuli yhteensä hintaa 9 e. Korkeutta kynttiläjaloilla on 30 cm ja 40 cm.



Ompelukone on saanut lepäillä jo pidemmän aikaa, kun innostusta ompeluun ei ole oikein ollut. Jotakin olen kuitenkin saanut aikaiseksi. Pyynnöstä ompelin pienelle vastasyntyneelle miehelle tilkkupeiton ja pupun.




Assistentti ja laadunvalvoja Alvin seuraa tiiviisti vieressä.


Uskoisitteko, jos sanoisin, ettei näiden neljän kanssa tule juurikaan aika pitkäksi? Ja ettei sitä yksinäistä hetkeä ole, ei, vaikka toisinaan niin toivoisikin.. :)


Onnellista maanantaina sinulle!

21 kommenttia:

  1. Huisin hieno tuo lamppu ja kivasti toteutettu! Viikonloppuna just katselin vaatehuoneesta pääsiäiskoristeita ja silmiini osui samanlainen lampunjalka ku sun kirppislöytö. Mun lampun lasikupu hajos vuosia sitten ja niinpä se pääty vaatehuoneen salaisiin uumeniin. Aattelin viedä kyseisen lampun kirppikselle, kun tota tilaa on rajallisesti. Empä siis viekkään, maalaan kans ja tuunaan varjostimen.

    Mukavaa viikkoa sulle:)

    -Sanna-
    Ruutuoven takaa

    VastaaPoista
  2. Onpas hurjan kaunis tuunattu lamppu.. ihana just pitseineen ja kulutuksineen :)

    VastaaPoista
  3. Hieno lamppu!
    - voi noita kissuleita... ovat kyllä mainioita. Meitin katti on niin laiska epeli, ettei se touhua juur ollenkaan. Tai sit se "apinoi" vielä laiskempaa koiraa ja makaa kaiket päivät ja mahdollisimman lämpimässä paikassa vaikka karvaa on vaikka muille jakaa... ja molemmilla ;)

    VastaaPoista
  4. Lamppu on ihana kuten koko olohuoneen aavistuksen rustiikkinen ilme :-)
    Pöllökin on ihana, sellaisia on minunkin pitänyt tehdä, vaan tytöt ompeli huovasta omat pöllöt :-)
    Alvin on kyllä niin superihana, muitakaan kattimuksia unohtamatta tokikaan!
    Ei varmasti tule aika pitkäksi..
    Minuakin on ompelukärpänen puraissut, mutta harmikseni ompelukone on nyt jossain varastoituna enkä saanut sitä käyttööni viikonloppuna :-/
    Ihanaa lomaa nauttikaahan!

    VastaaPoista
  5. Lamppu näyttää tosi kivalta! Mä tykkään juuri tuosta villa-pitsiyhdistelmästä, koska se ei ole kovin tavanomainen :) Ja noi sun kissat <3 Ne ovat niin valloittavia! Mä kyllä muistan sen ajan, kun meillä oli kissa, ja polvenkorkuisten lasten piti lähteä virpomaan... :D

    VastaaPoista
  6. Sulla on mainio työnlaaduntarkkailija :D

    Meidän ompeluksista nyt ei voi puhua samana päivänäkään, mutta vähän samalla lailla täälläkin...yks pölleröinen on jäänyt nurkkiin. Ja hyvä niin :)

    Just sopivan rouhea tuo lampputuunaus - mutta eiks sua yhtään arveluttanut, että vois houkutella noita pikkukynsiä tuo tekstuuri :D ...vai ollaanko teillä niin hyvin opetettuja, että ei kosketa?

    VastaaPoista
  7. Voi noita teidän kissoja, niin ihania! :)

    VastaaPoista
  8. Pepi: Meillä ei olla lainkaan opetettuja. Nämä karvaiset lapset, ja etenkin tuo karvaton, kasvavat vailla rajoja, kuin pellossa, villinä ja vapaana kaikista rajoitteista, kielloista ja säännöistä. :)

    Vaan uskaltauduin tuohon varjostinmateriaaliin, koska meillä on ennestään jo toinen samantyyppinen, joka on jätetty rauhaan.

    VastaaPoista
  9. Todella mahtasva tuo sinun lamppusi.
    Teidän Alvin vaikuttaa uteliaalta kaverilta :)
    Mukavaa alkanutta viikkoa :)

    VastaaPoista
  10. Tosi kaunis lamppu, aivan ihastuttava!

    VastaaPoista
  11. Tosi ihana idea tuo lamppu ja kaunis..Tuo kissa on ihana täytyyhän laaduntarkkailija olla menossa mukana..uskon ettei noiden ihanuuksien (kissojen) kanssa tule aika pitkäksi..
    Kiva postaus kaikkineen tykkäsin kuvistasi kovasti ja juu sain muutens aivan super ihanan pakettini..vitsit et tulin iloiseksi ja näytin äidillenkin sitä kun tänään kävi..ja hän sanoi että ompas hieno :)
    vastasin sinulle minun blogiini miksi minun postaus on viivastyny..mutta postailen siitä arpajaisvoitosta heti kun minulla on siihen mahdollisuus, sillä on se niin ihana palkinto minkä voitin tykkään :)

    VastaaPoista
  12. Nyt taidan tietää mistä tulee sanonta "pehmeä valo" :) Alvin on aivan mahtava kaveri. Kissoista on joskus kiusallisen paljon seuraa :)

    VastaaPoista
  13. Onpas sun nelipäivänen loma alkanut kivasti ja onnistuneesti, kun tuommoisia ihanuuksia olet saanut aikaiseksi! :)

    VastaaPoista
  14. Sulla on taikakädet!!! Mieletön tuo lamppu. <3

    Kissat saavat aina hörähtelemään, on ne niin kuupoja. :D

    VastaaPoista
  15. Ihana tuo Alvin! :) Kissojen kanssa ei kyllä tule aika pitkäksi, aina niillä on jotain hassuja temppuja näytettävänä, tai sit ne tulee nukkumaan sun syliin aina kun yrität puuhastella jotakin.
    P.S Mulla on kaksi tuommoista tyynyliinaa myös sohvalla, missä on noita mittanauhoja :)

    VastaaPoista
  16. Ihanan lampun olet tehnyt. Loma on niin parasta ja varsinkin jos vielä saa tehdä kaikkea kivaa, oikein nautinnollista ja aurinkoista pääsiäisen odotusta sinulle.

    VastaaPoista
  17. Tosi kiva lampun sait aikaan:) Kissa on lampun vieressä vähän sen näköinen että minäkin voin raapustaa lampun jalan pintaa...;) Mukavaa lomaa!!

    VastaaPoista
  18. Kaunis lamppu siitä tuli ja Alvin!Hän on niin jotenkin hellyttävän suloinen:-)

    VastaaPoista
  19. Moikka, ihania kädentöitä sinulla..ja todella ihanan rauhallisen tunnelmallinen koti. Oliko sinulla tuohon pöllötyynyyn joku kaava vai teitkö ihan omasta päästä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heissan! Teen ihan omasta päästä - olen surkea käyttämään kaavoja. Kokeilemalla ja uudelleen kokeilemalla syntyy paras lopputulos - ainakin minun tehtaassani. :)

      Poista

Kommenttisi tai ajatuksesi ilahduttaa aina. :)