lauantai 15. kesäkuuta 2013

PussipäiväTänään on ollut pussipäivä.


Joskun muinoin ostamani kassinkahvat pääsivät viimein käyttöön, ja mustasta pellavakankaasta ompelin nämä kaksi kassia, Oilikin ja Sylvin.


Oilikki syntyi mustasta pellavakankaasta, vanhasta retroliinasta, punasävyisistä napeista ja jalopuisista kahvoista.

Takana on Eena -kassien tuotemerkki. Hevosen on muori piirtänyt vuosikymmen sitten, ja teksti sen sijaan on keskeinen elämänohje itse kullekin. :)Sylvi syntyi mustasta pellavakankaasta, ruskeasävyisistä vanhoista napeista ja rottinkikahvoista.Tuotemerkin ompelin tässä kassissa hienostuneesti kassin sisäreunaan. Sylvi on toiselta puolelta kokomusta.
Kerttu -kassin ompelin valkoisesta puuvillakankaasta ja aplikoin päälle muutaman ruskeasävyisen pöllön. Keskellä kassia on pellavapitsi ja muutama nappi. Kerttu-kassin olkahihnana toimii valkoinen metalliketju.

Bertta -kassi on myös ommeltu valkoisesta puuvillakankaasta ja sen päälle ompelin mustan pitsiliinan. Tämän kassin olkahihnana toimii musta metalliketju.

Lisäksi tehtailin sarjan pellavaisia pussukoita vanhasta pellavapöytäliinasta ja valkoisesta pitsilakanasta. Reunassa kiertää piparkakkujen resepti. Kassit ja pussukat menivät tänne.
Juku, mä oon niin liekeissä tähän käsillä tekemiseen! Täällä kotiseudulla Pohjanmaalla lomaillessa aika kuluu niin verkkaisesti ja omassa jokseenkin ajattomassa tahdissaan, ja päivien kuluessa syntyy jos jonkinmoista tekelettä. Mieli lepää ja kädet ompelee - vallan rentouttava ja tehokas yhdistelmä. :)

14 kommenttia:

 1. aivan ihania kaikki. jatuo merkki erityisen siisti XD

  VastaaPoista
 2. OiJoi miten ihania kaikki tyynni!
  Ja vitsit miten hienoja minimaailmoja valmistat!Wau! :)

  VastaaPoista
 3. Ovat kauniita! Noita metalliketjuja vähän mietin, miltä ne tuntuvat iholla - olkapäällä? Olet varmasti kokeillut?

  Itselläni on juuri vanhojen pellavaliinojen palasia odottelemassa inspiraatiota, tai oikeastaan luppoaikaa (jasitähäneiodottelemallatule). Toisekseen ulkona on kuivamassa palaset mustaa pellavaa ja juuri mietiskelin, että mitä siitä lopusta tekisin, kun kaikki ei mene mekkoon. No kassin tietysti!

  VastaaPoista
 4. Tuo Oilikki olisi kyllä justiinsa mun kesäkassi. Toivottavasti kukaan ei ole ehtinyt sitä varata:)

  VastaaPoista
 5. Oi miten ihania tekeleitä!
  Tuo Oilikki on minunkin lemppari! Mistä oot hankkinu nuo kahvat?

  VastaaPoista
 6. Voi miten suloisia! :)

  VastaaPoista
 7. Pellavasydämen Mervi: Olen testannut juu, itselläni on ollut käytössä tuollainen kettinkiolkainkassi ja sen vuoksi uskalsin tehdä nämäkin. Paljaalla olalla en tokikaan kantaisi, enkä kovin monen kilon painon kera, mutta muuten toimii. :)

  Mustakissa: Oilikki on kohta matkalla. :)

  Hanski: Kahvat ostin muinoin muistaakseni Keskiseltä. Vaan ovat muhineet kaapissa vuosikausia, joten en tiedä, olisiko siellä enää samanlaisia.

  VastaaPoista
 8. AI että ott taitava!
  Noi on niin hienoja, ja tuotemerkki suorastaan täydellinen!

  VastaaPoista
 9. Vau mahtavia, paljon pyydät kasseista? ovat kyllä aivan super hienoja.

  VastaaPoista
 10. Siis niin hienoja, mahtavia ja upeita. Kelpais kyllä mullekkin. Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista

Kommenttisi tai ajatuksesi ilahduttaa aina. :)