sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Kelkkaretkellä


Olen vuosikausia ihastellut Apilanlehden Kelkkaretki -astiastoa, jonka kuvituksena on Carl Larssonin ihastuttava maalaus Britasta kelkkailemassa. Tykkään muutenkin Larssonin maalauksista, ja ihastuin tähän astiastoon ensi näkemältä. Olen sitä nyt ehkä viitisen vuotta puntaroinut, vaan en ole alkanut malttaa keräilemään, koska astiastosta ei ole ollut aloitustarjousta, ja kyseessä on kuitenkin tyyris astiasto.


Vaan nyt lykästi. Sisko bongasi huuto.netistä 35 -osaisen miltei käyttämättömän astiaston edukkaasti ja vinkkasi minulle. Minä huusin sarjan itselleni ja olen nyt onnellinen Kelkkaretki -astiaston omistaja.


Viimein saan ihanat Britat joulupöytään. Jippii!


Vähän on muutenkin puskenut viikonloppuna jo orastavaa joulufiilistä pintaan. Olen ryystänyt glögiä ja suunnitellut joululahjoja, paketoinutkin jo muutamia, pyöritellyt erilaisia lahjapaperirullia ja ommellut joulusydämiä.




Pian 1 v täyttävälle kummitytölle lupasin tehdä joululahjan sijaan joulukalenterin, jonka sisältö tulee vanhempien toiveesta painottumaan leikkiruokaan.


Kalenterissa on jo puolet luukuista paketoitu, ja mm. munia ja sieniä on lahjapaperiin kääritty. Olen tämän kalenteripojektin myötä innostunut virkkaamisesta, ja tehtaillut puikon kanssa jos jonkinmoista leikisti syötävää.


 

Kädentöissä ovat jälleen avustaneet kodin nelijalkaiset. Kertu on pitänyt roskista lämpimänä, Alvin sen sijaan on pehmittänyt vanuja, jotta ovat sitten riittävän elastisia käyttöä varten. ;)



Veikeää alkavaa viikkoa sinulle ja käyhän klikkaamassa itsesi mukaan tissikassiarvontaan, mikäli sellaisen haluaisit käsivarrellesi kiikkumaan. :D

26 kommenttia:

  1. Ihana astiasto. Saat siitä tosi kauniin kattauksen. Ja voi noita leikkiruokia. Ne on vaan niin söpöjä. Mäkin ostin viikonloppuna ekat jouhulahjat. Olisinkohan tänä vuonna ilman stressiä valmis hyvissä ajoin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me päätettiin tänä vuonna kokeilla, josko tehtäis suurin osa lahjoista itse. Ollaan joinakin vuosina näin tehty, vaan viime vuosina taas osteltu enemmän. Nyt, kun on taas käsin tehty joulu, täytyykin aloittaa ajoissa. :)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Älä muuta sano. Oon etsinyt näitä myös huutonetistä vuosikausia, vaan nyt viimein osui kohdalle. Jee!

      Poista
  3. Joulufiilistely on alkanu täälläkin! Haluaisin myös tehdä itse kaikkea kivaa mutta olen vaan niin kädetön kaikkien puikkojen ja koukkujen kanssa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kummasti ne nämä pimenevät illat alkaa jouluttaa. :)

      Poista
  4. Kaunis astiasto! Olit onnekas kun sait sen huudettua itsellesi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Astiasto oli vähän hassusti otsikoitu huuto.netissä, enkä minäkään ollut löytänyt sitä, vaikka olen näitä metsästänytkin. Sisko siitä sitten vinkkasi. Hassun otsikoinnin vuoksi lienee sattuneen niin, ettei kukaan muu ollut apajilla, ja sain setin onnellisesti itselleni. :)

      Poista
  5. Aivan ihana astiasto!
    Itselläni on sama aihe paperisessa seinätaulussa,vuosia sitten ostettu ja joka joulu seinällä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää Carl Larssonin maalaus on aivan hurjan kaunis, ja niin jouluinen!

      Poista
  6. Siis tuo astiasto on AIVAN IHANA...ei ole koskaan tullut minua vastaan moinen edes lehtien sivuilla mutta täytynee sanoa että sinua potkaisi ONNI...kyllä nyt sitä Joulua on vielä ihanampi odotella...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Apilanlehdellähän on noita erikoistarjouksia keräilyn aloittamiseen, eli tyyyliin saat aloituspakettina muutamat lautassetit + kolmikerrostarjottimen ilmatteeksi, vaan tästä en ole koskaan aloitussettiä nähnyt. Joku onneksi keräili täyshintaisena tämän mun puolestani :)

      Poista
  7. Oi vitsi ihana kaikkia joulusta <3 ja tuo astiasto voisko suloisempaa olla....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt kun on astiasto kertaryykillä hankittuna, niin voi sitten joulukin jo tulla. :)

      Poista
  8. Itsekin oon miettiny josko tekis joulukalenterin ainakin itse kummitytölle. Sisuksista en ole niinkään varma tänä vuonna. Kissat on kyllä niin veikeitä keksimään sopivia paikkoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on vielä pohdinnassa joulukalenteri 4v kummipojalle. Pojille on vaan minusta hurjan paljon vaikeampi keksiä mitään yllätyksiä, joten saattaa jäädä haaveeksi.

      Poista
  9. Toi onkin tosi hyvä idea ottaa kalenteriin tommonen teema. Kun tekee itse, ei hintakaan ihan kamalaksi nouse. Pitää vaan aloittaa ajoissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ja mun virkkaustahdilla tää valmistuu vasta jouluaattona.. Mutta yritys hyvä. :)

      Poista
  10. Ihastuttava jouluinen astiasto!
    Ja Alvin♥ ja Kertu♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Alvin ja Kertu ottavat kehut ylpeinä vastaan. Meinasin kirjoittaa, että nöyrinä, mutta sitä nämä kaksi eivät ole. Koskaan.

      Poista
  11. Ihana astasto, ymmärrän että olet onnesta soikeena ;)

    Terkkuja Monica

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vielä kun malttais odottaa, että on sopiva aika tuo heittää pöytään. Pari kuukautta, ei sen pidempää. :)

      Poista
  12. Todella kaunis on kyllä tuo astiasto.... ja nuo kisut vielä ihanammat ;D

    VastaaPoista
  13. Juu, kyllä astiasto jää kissoille kakkoseksi. :)

    VastaaPoista

Kommenttisi tai ajatuksesi ilahduttaa aina. :)