sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Arvontaa, leivontaa, löytöjä ja ompeluksia

Tänään oli aika arpoa eilen päättyneen arvonnan ompelukset. Kun pari viikkoa sitten laitoin tuota arvontaa blogiini eikä kukaan ollut ensimmäisen viiden minuutin kuluessa vielä osallistunut, veisasin itselleni siinä samalla pilkkalaulua siitä, miten kukaan ei kuitenkaan halua osallistua... ;) Olen aivan hämmentynyt, kuinka paljon teitä osallistui. 132 osallistujaa, ja linkityksistä kun sai toisen arvan, niin kaikkineen 172 arpaa oli mukana arvonnassa. Hui, hienoa!


 Ensimmäinen voittopalkinto lähti Liisalle, joka on blogituttu jo pitkän matkan takaa.


Toisen setin voittajaksi osui uusi blogituttavuus Nanti Laa, jolla on muuten myös blogissaan käynnissä arvonta - käyhän kurkkaamassa.


Kolmas setti lähtee Anskulle. Ansku on myös uusi blogituttavuus, ja kun kävin Anskun blogissa ilmoittelemassa arvontavoitosta, hoksasin, että Ansku oli aiemmin arvontaani linkittäessään maininnut blogissaan toivovansa juurikin tätä kolmatta palkintoa. Se osui sitten aivan täysin kohdalleen. :)


En ole ikinä itse tainnut linkittää yhtään arvontaa, ihan laiskuuttani. Olen kuitenkin toisten linkitysten kautta löytänyt monia ihania blogeja. Nyt, kun olitte linkitelleet omaa arvontaani eteenpäin, löysi sitä kautta blogiini  moni uusi lukija, ja vastaavasti minä itse löysin sitä kautta paljon uutta luettavaa ja uusia blogeja, joiden kahlailua jatkan vielä pitkään. Siksipä päätin arvoa vielä linkittäneiden kesken yhden pehmokyltin, ja se osui Mehtäemännälle

Kiitos paljon kaikille osallistuneille ja linkittäneille. Laittakaahan voittajat yhteystietojanne osoitteeseen ek78265@uta.fi, niin pistän paketteja matkaan. :)


Jotain on tullut myös ommeltua viime viikkojen aikana. Aikasemmin tehdyn muorin piparkakkuresepti -sydämen kaveriksi väsäsin sydämen mumman lusikkaleipäreseptistä. Nyt on sydämet molempien mummojen resepteistä.



Ystävä toi vanhan lapsuusaikaisen nuken kehtonsa ja pyysi tekemään siihen petivaatteet. Nyt on ystävän pienelle pojalle kehto petivaatteineen nallen pediksi. :)



Kaksi nyhvöä, tyttö ja poika, ovat olleet jo jonkin aikaa rakenteilla ja tuumailun alla. Vaatteet on jo suunniteltu ja osin toteutettukin, nyhvöt itse sen sijaan vielä osittain osina.


Sisko oli nähnyt jossakin tilda-ohjeella tehdyn merihevosen, ja toivoi samantyylistä. Minulla ei ohjetta ollut, mutta sovelsin päästäni, ja muutaman epämuodostuneen koevedoksen jälkeen syntyi kolme kipaletta pitsieväisiä ruutuhevosia.


Myös kolme pientä kankashenkaria lähti sisaren ja hänen miehensä vauvanhuoneeseen, joka vielä hetkisen asukastaan odottaan.


Lauantaina kävimme Porvoossa sisaren ja miehensä luona. Vanhassa kaupungissa talonpoikaisaitassa kävimme Pitsileidin pitsin penkojaisissa. Mielenkiintoinen paikka, jossa oli myynnissä uskomaton määrä antiikki-/vintagepitsejä jopa yli sadan vuoden takaa eri puolilta Eurooppaa. Jotakin lähti mukaankin, joskin näitä tuskin hennon käyttää ihan perusompeluissa.



 Ja koska tämä on niin harvinaista herkkua meillä, täytyypi oikein kuvien kera todistaa, että olemme tänään mienen kanssa SEKÄ laittaneet ruokaa ETTÄ leiponeet. Yleensä meillä ei nimittäin tehdä kumpaakaan. Ruokana popsimme tänään tortilloja (kyllä kyllä, vaikka tämä ei nyt hirvittävästi ruoanlaittoa vaadikaan niin menee meillä kategoriaan kotiruoka, jos vaihtoehtona on kotipizzalla käynti taikka einesten popsiminen) ja lisäksi leivoimme kuutisenkymmentä sämpylää.






Elokuun puolivälissä järjestettiin Lempäälän Huutokauppakamari Aleksissa huutokauppa. Itse osallistuin etukäteen netin kautta ennakkohuutoina useampien tuotteiden huutoon. Moni huutamistani meni, kuten olin arvellutkin, sivu suun, mutta yllätyksekseni onnistuin myös saamaan jotakin. Nämä alpakkalusikat maksoivat yhteensä 10 e.



Nippu vanhoja joulupostikortteja lähti mukaan 5 euron huudolla.

 


Ja sitten nämä jymyihanuudet, kuusi vanhaa pinnatuolia yhteensä 60 e. Olivat aika heikossa hapessa, epämääräisen maali/likakerroksen kuorruttamia ja osa vaatii kunnostamista, mutta kun ensimmäisen pesin kunnolla, olin myyty. Muinaiset jämämaalit irtosivat sienellä pesemällä, ja samalla lähti lika. Ainakin tämä kappale jää puupinnalle, ja kunhan saan loput tuolit pestyä, taidan jokusen käsitellä harmahtavaksi antiikkipetsillä.



Syksy tulee kovaa kyytiä ja illat ovat jo pimeitä. Minä sytyttelen kynttilöitä ja suunnittelen jo hurjasti joulua. Olen aina pitänyt itseäni hyvin jouluihmisenä, vaan monena viime vuotena meillä ei ole tehty jouluvalmisteluja oikeastaan ollenkaan. Jotenkin joulu on tullut niin yllättäen, ja joulukoristelut ovat jääneet kuusen koristeluun ja muutamiin perinteisiin jouluesineisiin, joita olen esille laittanut. Vaan tänä vuonna mä aion olla valppaana, ettei joulu tule huomaamatta. Selailen ideat päässä lennellen vanhoja sisustuslehtien joulunumeroita ja visioin, mitä kaikkea tässä ehtisikään toteuttaa - vaan onneksi jouluun on vielä aikaa. :)


26 kommenttia:

  1. Vitsi miten ihanat tuolit!!!! :O

    VastaaPoista
  2. Vauke mikä tuoli, tosi kaunis juuri tuollaisella puupinnalla :) Minäkin juuri mietin eilen, että nyt tänä vuonna aion aloittaa jouluvalmistelut ajoissa ja nyt on vähän joulun tuntuakin kun on tuo poika. Kovasti olen myös pläräillyt vanhoja joulunumeroita :)

    Tosi kauniita nuo merihevoset! Ja lusikoista ja pitseistä saat taas paljon ihania ompelujuttuja (joita minä sitten tulen ensitilassa kuolaamaan tänne :)

    Mulla on sama fiilis kuin kissalla, haukotuttaa melkoisesti. Käytiin eilen ukkokullan kanssa ensimmäistä kertaa kylillä riekkumassa pojan syntymän jälkeen :) Noh, aika nössöä menoahan se lopulta oli :) Ei edes pääole kipeä!

    VastaaPoista
  3. Onnittelut kaikille voittajille, aivan ihanat palkinnot!

    Ja nuo tuolit, ne oli LÖYTÖ!!
    *sanoo tuolifriikki* ☺

    Nyt taidankin lähteä etsimään videon, joka ei iPadilla aukea, nyt on oikea masiina alla ☺

    VastaaPoista
  4. Ihanat kuvat (huokaisee ihastuksesta) ja ihanat tuolit olet huutanut itsellesi:) Ja kauniita ompeluksia...tahtoo,tahtoo kans;))

    VastaaPoista
  5. voi ihanuutta!! postia heti tulemaan...

    VastaaPoista
  6. siis laitan postia heti tulemaan!!!

    VastaaPoista
  7. Voi mahoton mitä ihanuuksia sulla siellä taas,ihanat nuo merihepat ja nuo tuolit on ihan mielettömän kauniit ja mihin hintaan!
    Täällä on ihana vierailla ja mukava kun sun postaukset on aika pitkiä ja kuvia on paljon,ei mitään moi ja hei meininkiä,tykkään kovasti:)

    VastaaPoista
  8. Oi, mitä ihanuuksia sulta taas täältä löytyy!! :)

    VastaaPoista
  9. Ihanuuksia olet huutanut! Minäkin olen jo selaillut vanhoja joululehtiä, ja myöskin oon ajatellut pikkuhiljaa lisäillä kynttilöitä.. kohtahan sitä luntakin saadaan, niin eihän joulukaan kaukana ole ;D

    VastaaPoista
  10. Voi mitkä tuolit!! Just kans löysin Taas kaksi jakkaraa eikä mitään käsitystä mihin ne laitan, selkiintynee :)

    Eka joululehti selailtu kans tänään, tästä se lähtee :)

    VastaaPoista
  11. Paljon ihania juttuja.. kiva postaus :)

    VastaaPoista
  12. Kiitos kiitos!! Ihanaa kun minua onnisti tässä arvonnassasi. niin mieluisia voittoja että!! <3 Taas olet ollut ahkerana, vaikka mitä kaunista syntyy sinulta.

    VastaaPoista
  13. ja onnea muillekin voittajille.<3

    VastaaPoista
  14. Onnee voittajille :)

    Mahottoman hienot noi tuolit ja upeita ompeluksia taas kerran!

    Mukavaa Joulun odotusta :)

    VastaaPoista
  15. Kaikkea ihania ompeluksia ja mahtavia löytöjä=)Kyllä siinä kissakin jo voi haukotella;)
    IIhanat tuolit ja vanhat joulukortit.
    Mukavaa viikkoa sulle=)

    VastaaPoista
  16. Onnea voittajille!
    Kaikkea ihanaa ja kaunista sinulla on täällä postauksessasi!

    VastaaPoista
  17. Tosi makeita alpakkalusikoita! Kynttilät tuo hyvän fiiliksen <3

    VastaaPoista
  18. Olet kyllä niin taitava ompelija! Ihania juttuja täällä!
    Aurinkoista syyskuuta sinulle!

    VastaaPoista
  19. Kauniita ompeluksia taasen <3 Blogissani on sinulle tunnustus :)

    VastaaPoista
  20. Moikka! Valtaisan ihana pakettisi saapui tänään ja olen super iloinen. mille se teksti on painettu ja saiskohan niitä mistä ostettua??

    VastaaPoista
  21. Upeita ompeluksia postaus pullollaan! Juuri tänään ostin Ikeasta muutaman lasten puuhenkarin ja ajattelinkin niitä jotenkin yrittää tuunatakin... Nuo sinun pehmustetut unelmat olivat hyvä potu ahteriin! Ihania!
    Niin joo, ja onnea arvonnan voittajille!

    VastaaPoista
  22. Hmm.. antiikkipetsi.. kerro ihmeessä lisää.. =) Lähdenkin tästä googlailemaan...

    VastaaPoista
  23. Voi mulla on mennyt koko arvonta ohi suun, kun en oo ehtinyt blogeissa kiertää :( Ihania nuo merihevoset! <3 Ja aivan upeita huutoja, varsinkin nuo tuolit!

    VastaaPoista
  24. Laittelin arvontapalkinnostani kuvia blogini puolelle..

    VastaaPoista

Kommenttisi tai ajatuksesi ilahduttaa aina. :)