sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Se pieni pihapahanen...


Meidän rivitaloasuntomme takapihaa ei oikein hyvälläkään liioittelulla voi kutsua puutarhaksi, koska pieni pihapahanen on kooltaan kuin leikkikehä. Ja toisaalta - onneksi niin. Me ei olla oikein puutarhaihmisiä kumpikaan, ja koska tuon pienen pihapläntinkin siistimiseen meni kahdelta ihmiseltä koko viikonloppu, taitaisi mielenkiinto loppua jo alkuunsa, jos meillä olisi se ihka oikea iso puutarha...


Tämä minipuutarha näytti siis tältä vielä viikko sitten. Ruskintuneet ja kävyttyneet tuijat, ruohottunut kivipolku, kellastunut saarekkeen puut, pystyyn kuolleet puksipallot... Operaatio odotti ja odotti, koska huvitusta asiaan ei oikein ollut. Vaan kun ei kukaan tullut ovelle tarjoamaan pihansiivousapua, oli pakko aloittaa.
 

Ja nyt näyttääkin jo tältä. No joo, tunnustan, kyllä mä taisin vähän lisätä kuvan värikylläisyyttä, että ruoho näyttäis vihreämmältä... :) Illan hämärässä kuvatessa ruoho näytti niin mustalta, että täytyi vähän fuskata.


Pienen vesialtaan vierellä on jo paljon kuunliljojen alkuja puskemassa kivien seasta, ja muukin monivuotinen vielä aloittelee kasvuaan, joten vielä vähän orpoa on sillä saralla. Puutarhalta haettiin ripakopallinen kesäkukkia, ja niillä kyllä saa ihmeitä aikaan. Monivuotisten todellista heräämistä siis odotellessa. Saas nähdä, mitä kehitellään tuonne saarekkeen ylemmän tason pieneen altaaseen tänä vuonna. Viime kesän kuumuudessa se toimi sievien pikkulintujen, toisin sanoen varisten kylpypaikkana ja tappeluareenana, ja tiedättekö, loppukesästä sinne oli yksi onneton varis tappelun seuraksena hukkuikin. Että sellainen kylpyallas. Tänä vuonna taidan tumpata altaan täyteen jotain vesikasvia, jotta ei ole niin paljon tilaa varisten temmeltää. Vaan tokkopa noita mikään vesikasvi pitää poissa...


 

  


 

Hämärässä tuikkivat aurinkokennolamput. Niitä tosin taisi ehkä tulla vähän liikaa, nyt kun kuvasta katsoo. :D Ja käytävä näyttää yläperspektiivistä katsottuna hurjan pitkältä, mutta ei sitä maatasosta katsottuna sitten enää olekaan. Ihan hirveän paljon pihaa tuossa ei sitten enää olekaan, joten melkein kaikki olennainen tulikin kuvattua. :)


Ja vielä loppuun päivän kuva-arvoitus. Viritelmä, joka on toivottavasti huomenna valmis. :)

Ihanaa viikonalkua sinulle ystäväni!

8 kommenttia:

 1. Kauniilta näyttää teidän piha. Ihana tuo iltakuvakin!
  Haluatko varisten seuraks rusakoita ja myyriä? :) Meiltä löytyis sellasia ihania otuksia.

  VastaaPoista
 2. TODELLA kaunis piha,oikea "piha-alttari" siellä teillä:)

  VastaaPoista
 3. Ihanan tunnelmallinen valaistus puutarhassa!!

  VastaaPoista
 4. Näppärästihän se siistiminen sujui, tosi kaunista :) Arvoituskuvassa varmaan joku sermi ;)

  VastaaPoista
 5. Hei!

  Löysin sinun blogin kun etsin ohjeita sovitusnukkeen. Olin jo ajatellut tekeväni paperimassanuken kipsivalun avulla, mutta kipsinauha onkin näköjään niin kallista, että kallistuin sittenkin teippiversioon.

  Viitsitkö vielä kertoa, että miten sait tuon mallinuken pysymään paikoillaan jalustassa? Miten se siis kiinnitään jalustaan ylhäältä ja alhaalta? Entä tuleeko nukesta merkittävästi isompi sanomalehtien ja liisteröinnin vuoksi? Onko se siis sopiva vai liian iso, jos sitä aikoo käyttää apuna vaatteiden sovittelussa.

  Kiitos jo valmiiksi:)

  VastaaPoista
 6. Aivan ihanan suloinen piha teillä!
  Viritelmää veikkaan heinäseipäistä toteutetuksi tilanjakajaksi tai kiipeilyseinäksi jollekin köynnöskasville.

  Sulle ois (taas) tunnustus mun blogissa ;)

  VastaaPoista
 7. Ihania puutarhakuvia, tuli mullekin aivan alttari mieleen! Heinäseipäistä siellä on jotain kyhätty, ehkäpä aitaa tai seinää ;)

  VastaaPoista

Kommenttisi tai ajatuksesi ilahduttaa aina. :)