perjantai 2. elokuuta 2013

Kuparitalossa...


Pieni, mutta ihana vinkki jokaiselle, joka eksyy joskus Tampereen suuntaan. Tähän kahvilaan kannattaa eksyä. :) Käytiin tänään tuomiokirkonkadulla sijaitsevassa Kuparitalon vohvelikahvilassa. Tää paikka on niin namu. Kahvilan pitäjän luvalla sain teillekin kuvia tästä paikasta blogissani esitellä. Oottehan te jokainen Pirkanmaalla elelevä täällä jo käyneet? Jollette ole, niin seuraavalla Tampereen reissulla sitten.Paikka on sisustukseltaan aivan suloinen, ja vohvelit hirmuisen herkullisia. Mies popsi vohvelin mustikoilla, vadelmilla ja kermavaahdolla, minä vuohenjuustolla, mansikkahillolla ja kermavaahdolla.  
Kahvila on pieni ja viihtyisä, ja istumapaikan voipi valita ihan mieltymyksensä mukaan. Me valittiin tällä kertaa prinsessasohva kera vaaleanpunaisen tekoturkispehmusteen. :)
 Kahvilan sisäpuoli hakkaa mennen tullen rakennuksen ulkopuolen. Tuo liiketiloja ja asuntoja käsittävä kerrostalorakennus, jonka katutasossa vohvelikahvila sijaitsee, ei ole noita eksoottisimpia taloja Tampereen keskustassa. Ei siis niitä vanhoja, jugend-tyyppisiä kauniita rakennuksia, joita myös Tampereelta löytyy, mutta onhan tälläkin talolla sievä nimi, Kuparitalo. Enpä ollut tiennyt talon nimeä ennen tätä päivää, vaan aina oppii uutta. Kuparitalo nimenä tuo kyllä rakennukseen vähän hohdetta. :) Meehän kurkkaan.

7 kommenttia:

 1. Kiitos tästä vinkistä. Tiistain vietän tyttäreni kanssa tutustuen Tampereen nähtävyyksiin; Vapriikkiin, Tuomiokirkkoon jne. Tuo on hyvä välipalapaikka ennen kotimatkaa.....ja että gluteenittomia vohveleita, nam!

  VastaaPoista
 2. Nam, lähiaikoina onkin suunnitteilla reissu Tampereelle, tämä kuulostaa houkuttelevalta!

  VastaaPoista
 3. Voi mien suloinen paikka. Vohvelit näyttää herkulliilta! Ihanaa alkanutta elokuuta.

  VastaaPoista
 4. Suolaisen vohvelin jälkeen en ole jaksanut syödä makeaa, mutta on kuulemma hyvää makealla täytteelläkin.

  VastaaPoista
 5. Empä oo en, mukavalle näyttää. Mulla on Tampere-käynnit (keskusta) minimissä...tulee nykyään paiseita jos pitää mennä...eli toimitan asiat ja äkkiä pois...eli eipä tuu kahviloissa käytyä. Pitäs kyllä joskus ottaa ihan sellanen "turistikierros" sinne vaikka onkin tuttu kaupunki.
  Mukavaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
 6. Oi,mikä paikka! Ehdottomasti alkaa Tampere kiinnostamaan:)

  VastaaPoista
 7. Mekin ollaan useamman kerran käyty tässä Tampereen vohvelikahvilassa. On toki tullut käytyä siinä alkuperäisessäkin, mutta tämä on mielestäni kivemmalla paikalla - sen kun jättää auton parkkiin Koskikeskukseen, ja käy kävelemässä poikkikatuja, tai päräyttää paikalle junalla, ja rautatieasemalta kävelee vohveleille jne :)

  Ja sekin on huomioitavaa, että tässä vohvelikahvilassa huomioidaan hyvin erilaiset ruoka-allergiat, joten samaa mieltä; ehdottomasti kannattaa poiketa! :)

  VastaaPoista

Kommenttisi tai ajatuksesi ilahduttaa aina. :)