tiistai 20. elokuuta 2013

Pesukone-DIY - viikon typerin idea



Vaan ennen tuon helmi-idean esittelyä muutamia ompeluksia ja tuunauksia. Saatuani ompeluhuoneen taas vaaleaan ja harmoniseen kuosiin, kaahailin singerillä koko eilisillan. Aiemmin valmistuneiden isoäidintyynyjen seuraksi valmistui vielä kolmas pallotyyny (kuvassa alhaalla oikealla).


Tuollainen kokoelmateos tämäkin, ompelin siihen kiinni kaikkea mitä hyvältä tuntui.



Muutamia muitakin tuunauksia ja pikkuompeluita sain eilen valmiiksi, kuvat kertokoon näistä sen olennaisen.



 

 





Ja sitten siihen viikon Pesukone-DIY ideaan, eli Kuinka teet itse kirkkaat Mariskoolit. Rakas ystävä osti juuri miehensä kanssa omakotitalon. Aiemmin oli ollut ystävän kanssa puhetta, että on alkanut haalimaan itselleen feikki-Mariskooleja, on ihastunut niihin ja keräilee niitä nyt into piukassa uutta kotiaan varten. Mainitsi vielä, että tykkää kaiken värisistä. Käytiin viikonloppuna kirpparilla naapurikunnassa ja hoksasin siellä yhdessä pöydässä 11 feikkiskoolia, mutta siinä hetkessä en tajunnut niitä mukaan haalia. Skoolit jäivät ketuttamaan, ja maanantaina lyhensin ylityötunteja ihan sitä varten, että pääsin hakemaan nuo skoolit. Ja siis mainittakoon vielä uhrautumiseni ystävää ajatellen - tuonne kirppikselle ajaa meiltä miltei tunnin, että ei edes ollut mikään lähinurkan kirppis.


Löysin skoolit ja ajelin onnellisena kotiin. Pieniä ja suuria, kaiken värisiä, kauniita. Jymy-yllätys ystävälle. Hirveen kiva pieni lahja uuteen kotiin. Valitettavasti en kuvannut niitä ennen pesua. Olin aikonut kuvata vasta sen jälkeen. (yläkuvan varastin netistä) Tottakai ne täytyi pistää pesukoneeseen, että ovat sitten puhtaita ja kauniita ystävää varten. Mies vielä avitti, ja kun olin täyttänyt koneen, heitti sen pesemään normaalisti käyttämäämme ohjelmaa kuumemmalle, että lähtee varmasti kirppisskooleissa olleet kynttiläntalit ja muut kököt pois. Tässä kohtaa tulee se VIRHE VIRHE ERROR ERROR.


Koneesta tuli ulos kahdeksan kirkasta skoolia ja kolme värillistä. Kirkkaita kaikki, vailla edes jäämiä niistä kauniista väreistä, joita niissä oli ollut. Vain kolme suurta piti värinsä. Tiedä sitten, mikä niissä oli erona muihin verrattuna.


Heli-rakas, mulla on nyt sulle hieno tuparilahja. Kolme värillistä feikkiskoolia ja kahdeksan kirkasta. Rakkaudella ostettu ja ihan tee-se-itse pesukonetuunatut. Uudesti syntyneitä skooleja sitä teidän uutta kotia varten. Ihailemiasi kaiken värisiä ei nyt ole, mutta jos värittömiä?


Tässäpä teille muillekin viikon DIY-idea. Jos haluat kirkkaita feikkiskooleja, osta värillisiä ja pese ne. Tulee kirkkaita. ;)  Hirrrveen hyvä idea. Ja toimii todistetusti.

47 kommenttia:

  1. Tuttu tunne, Nimimerkillä Kokemusta on :) Onneksi olin kans ostanut kyseiset hienon väriset feikki skoolit kirppikseltä. Olivat niin söpön vaaleanpunaiset ja -siniset. No,eipä olleet enää pesukonekäsittelyn jälkeen. Mutta onneksi on tehty ihania,värillisiä satiininauhoja, joilla skoolit sai tuunattua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnellista, etten ole siis ainut. Mun kokonaisuudesta löytyi kans vaaleanpunaiset ja -siniset, lila, harmaa ja kaikenmoisia sievä. Vaan nyt ovat hyvin samaa kansaa - kirkkaina ja anonyymeinä... :)

      Poista
  2. Lasimaalia vaan ostamaan ja värejä palauttamaan! :) Olipa harmi, että värit kaikkosivat koneen uumeniin.:/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lasimaaleissa voisi olla ideaa, vaan taidan jättää tuon maalaamisen tulevalle omistajalle. Tehköön sitten niin kuin parhaaksi katsoo. :)

      Poista
  3. Ei voi olla totta. Skoolit olivat siis pintavärjättyjä. Aika hassua et ne on niin heikosti kiinni,että lähtivät pesussa kokonaan pois. Mies on sattunut välillä laittamaan meidän Leonardon pintavärjätyt lasit pesukoneeseen niin niistä on vain hieman väriä lähtenyt jostain. Taisi olla aika kuumalla :D Kaunis ajatus kuitenkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Asteita oli 65 ja pitkä pesu. Että kyllä siinä näköjään jo PUHDASTA tuli. :D

      Poista
  4. Voi ei! Miten ihmeessä noin voi tapahtua :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki on mahdollista. Enkä näemmä ole edes ainoa, joka on onnistunut skoolinsa kirkastamaan. :)

      Poista
  5. Tuo on täällä todettu jo jokin aika sitten...sillä erotuksella, että väri lähti vain osittain, sellaisia repaleita jäi... ja just noin, että iso piti värinsä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mistähän mahtoi johtua, että isoihin jäi väri...? Lienevätkö ne sitten kokonaan värjättyjä...

      Poista
  6. No voi pihkura, ei kyllä olisi tullut mieleenkään, ettei voi pesukoneeseen laittaa...mutta aivan ihania nuo sinun tuunailusi ja työsi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :) Mulla ei ainakaan toimi mikään käsin pestävä, joten en edes ajatellut, ettei voisi koneeseen laittaa.

      Poista
  7. Ostin kaksi pientä feikkiä ja sama tulos,kirkkaita ovat nyt.
    Kerään myös sinisiä pulloja ja sain ystävältä 3 ihanaa sellaista,kirpputorilta tietty. Pesin ihan käsin ja tadaam! Vain yksi sininen oli jäljellä!
    Ihanat ompelukset♥

    VastaaPoista
  8. Ei hätä ole tämän näköinen; suhupullo käteen ja maalia skoolin pintaan :) Eikä sitten enää pesukoneeseen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytynee ostaa uudelle omistajalle pari spraymaalipulloa skoolien kaveriksi. :)

      Poista
  9. Hih, hetken jo luulin, että olit käynyt tyhjentämässä meikäläisen kirpparipöydän! Sinne nimittäin kannoin juurikin 11 feikki-skoolia, tosin kaikki samaa kokoa!!
    No, ne on kyllä pesty koneessa kymmeniä kertoja, väri on kestänyt hyvin 60-asteisen pesun, valkopyykkiohjelmaa en ole kokeillut... ;o)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Missä missä? Mä voisin heti mennä tutkimaan.

      Poista
    2. Hah, luulin jo toistamiseen sinun käyneen siellä! Nimittäin skoolit olivat seisseet pöydällä jo parisen viikkoa - ja heti tämän postauksen jälkeen oli pöytä tyhjentynyt, kun seuraavana päivänä poikkesin täydentämään uudella roinakuormalla!!

      Poista
  10. Upeat tyynyt!
    Harmillinen tuo skooliasia, paitsi, että kirkkaatkin ovat kyllä kauniita ja nythän niitä voi käyttää myös, kun voi pestä koneessa, kuten aidot!
    Monikäyttöisiä ovat kaikenlaisessa tarjoilutoiminnassa.
    Liikuttava oli tuo tarina, kuinka kauniisti Ystävääsi ajattelit, kun ajelit hakemaan maljat!
    Mukavaa päivää sinne!
    tuksu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :)

      Juu, onhan nämä skoolit nyt kätevämpiä, kun voi jatkossakin pestä huoletta koneessa - enää ei väri muutu. :)

      Poista
  11. Huonosti pyörityn yön jälkeen blogistaniassa odottikin vuosisadan huumoripläjäys!! Kiitos siitä! Tosin nythän ystikselläsi on 8 ihanaista jälkiruokakulhoa! Ja hei, minuakin kyllä oikeasti liikutti tässä postauksessa eniten juuri tuo ajatus, ei kukaan tekisi puolestani mitään tuollaista! Olet superystävä! Tässä vielä linkki siihen ikean tv-kaappiin (joka on siis oikeasti tavallinen kaappi huom!) http://www.ikea.com/es/es/catalog/products/S09879976/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D

      Kävin tuota kaappia tutkimassa vielä blogissasikin uudelleen. Sopii kyllä tv-kaapiksi teille tosi hyvin.

      Poista
  12. No tekevälle sattuu;) Mutta jos annat skoolian kera posliinitussit tai lasimaalivärit? Kaunis ajatus<3 Naurattaa mua silti, sori:))

    Mutta tuo lautanen DIY...mun on pakko kokeilla joskus, Ihana!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, eipä huolta, kyllä tää muakin sitten alkukauhistuksen jälkeen nauratti. Ja miestä vielä sitäkin enemmän. :)

      Poista
  13. Voi voi, mä olisin ton kyllä tiennyt, vaikken feikkejä kerääkään. Sama koskee sitten lähes kaikkea värillistä halpis lasia. Ostin joskus kerrostaloaikoina partsille ihanat punaset tuikkukipot roikkumaan, roikkuivat sitten kesäkin ja aurinko haalisti ne. Totesin värin olevan vain pinnassa ja kropsuttelin pois. Kirkkaina ne olikin ihan tyhmän näköset ja lähtivät lasinkeräykseen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jokaisen pitää ilmeisesti kokea tämä itse kantapään kautta.

      Poista
  14. Voi miten ihania tuunailuja! :) Kertakaikkiaan rakastan tuommosia pitsi-ihanuusvärkkäyksiä. Itelläki tullee aina välillä innostuttua värkkään semmosia! :) Ja varsin hauska tuo mariskoolidiy. ;D

    VastaaPoista
  15. "vanhemmissa" feikkikooleissa väri on juurikin vain ruiskutettu pintaan, sama juttu on testattu täälläkin... uudemmissa lasi itsessään on värjätty ja väri siis pysyy kiinni. Nuo on kyllä ihania muuten! Pienet käy vaikka sokerikoksi, isoon voi pistää hedelmiä jne... Ja tuikkukippoina ovat aivan ihania! =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtaakohan noita ruiskutettuja ja läpivärjättyjä mitenkään tunnistaa, kun kirpparilla tulee vastaan...? Ettei tarttis kokeilla pesukoneen kautta. :)

      Poista
  16. Vähän nyt kyllä naurattaakin:-) aika paha ylläri ja harmitti varmasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En oikeastaan tiedä, harmittiko. Olin enemmänkin jotenkin puulla päähän lyöty, kun koneeseen meni värillisiä skooleja ja ulos tuli kirkkaita. Että kuis tässä nyt näin kävi. :)

      Poista
  17. Aivan ihania ompeluksia! Ja noi skoolit, voi eih :D!!!

    VastaaPoista
  18. Aitojakaan skooleja ei kannata pestä koneessa. Ne halkeaa. Kokeiltu on. No niiden ohjeessakin kyllä mainitaan käsinpesu, jos olis älynny lukea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun täytyy tunnustaa, että oon kyllä pessyt aitojakin koneessa useamman kerran. Lämpötilat on ollut vissiin alhaisemmat, kun ovat toistaiseksi pysyneet kasassa. Vaan hyvä tietää tulevaisuuden varalle. :)

      Poista
  19. Pensselillä vaan sutaset mustaa miranoolia pintaan. Raparperi-Raikulla saattais olla jotain vanhoja talomaalejakin jemmassa :o)

    VastaaPoista
  20. OU NOU!! No kävipä köpelösti, mutta vahingosta aina viisastuu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin se täytyy ajatella. Koska en ole käsinpesun ystävä, täytynee seuraavalla kerralla kokeilla pienempää lämpötilaa yksittäiskappaleille ja etsiä kipukynnystä. :)

      Poista
  21. Oho, jopas kävi köpelösti! Enpä olisi uskonut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eipä tämä lopputulos ekana omaankaan mieleeni tullut, mutta kokeilemallahan sitä vissiin parhaiten oppii, sanotaan...

      Poista
  22. Hyvä, että väri lähti, jos vaikka elintarvikekäytössä ovat joskus...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta tämäkin. Nyt pystyy jatkossakin huoletta pesemään.

      Poista

Kommenttisi tai ajatuksesi ilahduttaa aina. :)