perjantai 10. syyskuuta 2010

Mummomaisissa mietteissä

Tämän Beautiful blogger awardin sain Heidin väkerryksistä, Pieneltä Pilvenhattaralta ja Villa Harmoniasta. Kiitos kaunis, teille jokaiselle tunnustaneelle se kuuluisi myös takaisin. Jokin aika sitten jaoin jo tämän eteenpäin, joten nämä tunnustukset pidän tiukasti itselläni. :)


Toinen tunnustus tuli Onnesta unelma -blogista sekä Palasia Neiti Kevätauringon ja Joulupojan elämästä -blogista. Kaunis kiitos myös teille, napatkaahan tämä tunnustus myös itsellenne paluupostina takaisin, kivat blogit molemmilla ja ovat tunnustuksensa ansainneet.


Tämän tunnustuksen sääntöihin kuului
1. jakaa tunnustus eteenpäin viidelle ihanalle blogille
2. kertoa kolme asiaa, jota rakastaa
3. ja liittää mukaan itselle tärkeä kuva, ja selitys, miksi

Tämäkin tunnustus taitaa olla levinnyt kulovalkean tavoin, mutta laitan sen silti eteenpäin: mikäli saat tämän jo toiseen tai kolmanteen kertaan, äläpä siitä välitä. Haluan silti kertoa, että blogisi on niin ihana, että tämä lähtee sinulle joka tapauksessa.

Nuo viisi ihanaa blogia ovat


Kolme asiaa, jota rakastan... Hmm, taitaa tulla aika lyhyt ja tavanomainen lista, mutta tähän menisi 1) ihana mies, 2) omat vanhemmat ja 3) kaikki muut ihanat ihmiset, joita matkan varrelta on löytynyt ja vierelle jäänyt.


Tärkeässä kuvassa yksi elämän rakkaista ihmisistä, muori 83 v. Tätä meidän välisemme isovanhempi-lapsenlapsisuhde on varsin tiivis ja kaikkea muuta kuin vaaleanpunainen, ruusuntuoksuinen mummous. Ensimmäiset 18 vuotta saman katon alla yhteiseloa ja sen jälkeen varsin tiivistä yhteydenpitoa on tehnyt meidän suhteestamme aktiivisen, arjenmakuisen ja välillä varsin riitaisan, silti niin tärkeän suhteen. Ihminen, jonka myötä olen oppinut niin paljon ihmisyydestä, arjen iloista ja suruista, haasteista ja vastoinkäymisistä, elämän ratkaisuista ja valinnoista, vastakohtaisuuksista, ihmiselämän raadollisuudesta, ihanuudesta ja kummallisuudesta, elämästä ylipäätään.


Esikoulutehtävä vuodelta 1990.

Partakarvojen nyppimistä, iltahalauksia, lahjonta-uhkailu-kiristys -keinoja, palkkiolistoja liikkumisesta, kiivaita keskusteluja, vanhainkodilla uhkailua, köppäilyä ja hölmöilyä, yhteistä ajanvietettä, askartelua, käsitöitä ja kahdenkeskeisiä nallentekokursseja, kynsien lakkausta, tietojen vaihtamista sukulaisista, asioiden kauhistelua ja ihastelua, jännittäviä ostosreissuja ja pitkiä puheluita koomisia puhelinvastaajaviestejä unohtamatta - sitä on meidän mummoutemme. Mummoutta, joka on kaukana säröttömästä idyllimielikuvasta, mutta joka on niin todellista, realistista, tiivistä ja rakastettavaa, etten hetkeäkään vaihtaisi pois. Parasta mummoutta juuri minulle. :)

Mummokkaita aatteita kaikille mummoille ja mummonmielisille!

11 kommenttia:

 1. Kirjoititpa kauniisti mummostasi, Muorista! Teillä on taatulla niin ainutlaatuinen yhteys, ettei sellaista moni saa kokea! Ihanaa saada pitää tuollainen mummi omanaan :)
  Kiitos tästä paljon mietteitä herättäneestä postauksesta!
  tuksu

  VastaaPoista
 2. Ihana kuva muorista! tulipas taas hymy huuleen tästä postauksesta :)

  VastaaPoista
 3. Voi, mikä ihana muori. <3 Ja kauniita hetkiä.

  Suuret kiitokset tunnustuksesta. Tuli hyvä mieli! :)

  -Päivi-

  VastaaPoista
 4. Kiitos, kiitos tunnustuksesta!!! Olen iloinen tästä huomionosoituksesta!!
  Tulen noutamaan sen seuraavaan postaukseeni!!

  Ihana postaus mummostasi!!

  Mukavaa viikonloppua!!

  VastaaPoista
 5. Kiitos hirmuisesti tästä! :))

  Olipa ihanan hassu kuva muorista, ja kauniisti hänestä kirjoitit. Mahtavaa, että välinne ovat noin läheiset :)

  Viikonloppuja!

  VastaaPoista
 6. Niin ihana postaus mummostasi! :) Olet todella onnekas mielestäni, kun olet saanut myös mummon kanssa saman katon alla asua! Minulle omat mummot olivat todella rakkaita ja antoivat mahtavat elämän eväät! :) Ja tuo kuva, voiko mainionpaa mummoa olla!!
  Ihanaa viikonloppua toivottelen!

  VastaaPoista
 7. Kiitos kivasta postauksesta! Muorisi on mainio ja sinä myös, sillä yhdessähän te suhteen olette luoneet. Ihania tuollaiset aidot suhteet:)))

  VastaaPoista
 8. oi miten suloinen postaus! kirjoitit todella kauniisti muoristasi ja tuo kuva on niin mainio! :)
  mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 9. Ensin kauniit kiitokset tunnustuksesta!

  Ja oi miten ihanaa että olet saanut elää tuollaista 'muori'-suhdetta. Se on rikkaus, kaikkine hyvineen ja huonoineen! Hyvin kasvattavaa, omaa elämääsi varten kasvattavaa! Minähän alan kuulostaa jo ihan muorilta itsekin ;)

  VastaaPoista
 10. Kauniisti kyllä mummosta kirjoitit. Se on suuri rikkaus saada elää ja olla mummon kanssa. Mummoissa on elämän viisaus.

  Itsekin muistan lämmöllä jo kauan sitten edesmennyttä mummoani. Sain viettää kaikki kesät lapsuudessa ja nuoruudessa mummolassa. Mummolla piti tehdä töitä, joten kaikki maatalon työt tuli tutuksi ihan polven korkuisesta asti. ja iltaisin mummo kertoi taroinoita omasta lapsuudestaan, mummo istui keinutuolissa ja minä hänen jalkojensa juuress. ja mummo teki maailman parasta pulla ja lättyjä.

  VastaaPoista
 11. Ihan meiän muori ;) Hyvin kirjoitettu pikkusikko! <3

  Haluatko peräkärryllisen jäätelöä ensi viikolle?

  Isosikko

  VastaaPoista

Kommenttisi tai ajatuksesi ilahduttaa aina. :)