torstai 17. toukokuuta 2012

Hiljaa hiipi ikävä mieleen


Kun puolisen vuotta sitten, yhtenä elämäni surullisimpana päivänä, vietettiin kotiseudulla muorin hautajaisia, kävin hakemassa palvelukodista tuoduista tavaroista tämän muorin tekemän nallen meille asumaan.Joitakin vuosia sitten pidimme muorin kanssa kahden ihmisen nallekurssin, jonka tuloksena muorin käsissä syntyivät nämä nallet, Manta ja Malakias, kuten hän otukset nimesi.


Isomman nallen sisään muori kirjoitti viestin tulevaisuuteen. Minulle hän ei viestiään näyttänyt, sanoi sen olevan tulevaisuuden asioita. Viestilappu taiteltiin pieneen myttyyn ja sujautettiin nallen selän täyttöaukosta sisään ennen kiinni ompelemista.


Tuossa eräänä päivänä nallea hypistellessäni nallen selässä tuntui jotakin rapisevaa. Olin unohtanut, että sinne mitään viestiä laitettiinkaan. Hain ratkojan ja avasin varovasti nallen selän ompeleita sen verran, että sain viestin ulos.


Taas hiipi ikävä mieleen.


7 kommenttia:

 1. Muistot elävät.
  *halaa lämpimästi*

  VastaaPoista
 2. Ihania muistoja. Tuo mieleen omankin rakkaan mummini ja kyyneleet tulevat silmiin...

  VastaaPoista
 3. Voiko ihanampaa ja hellyttävämpää muistoa Muoristasi olla kun Manta ja Malakias ♥ Ihana tuo sammakon suutelu kuva :D

  VastaaPoista
 4. Muori <3 edelleen hymyilyttää tuo viesti nallen sisällä ikävästä huolimatta

  VastaaPoista
 5. Oi, sinullakin on ollut niin suuri onni, kuin maailman paras muori <3 Meitin muori oli melkein 70vuotta vanhempi kuin minä, ja silti sain pitää hänet elämässäni yli 20vuoden ajan. Voi sitä rakkautta ja rikkauta mitä hänen olemassa olonsa elämääni onkaan tuonut. Mummu kuoli 12vuotta sitten, mutta edelleenkin lohkasemme serkusten kesken mummun legendaarisia sanontoja, ja vieläkin on olemassa asioita mistä mietin että kyllä mummu olisi nyt ylpeä, niin kuin pohjalaiset ovat :)

  Joten vaikka ikävä kalvaakin välillä silmäkulmassa, niin anna muistojen hymyillä sydämessä <3

  VastaaPoista
 6. Miten ihana tervehdys Muorilta <3 <3 <3 Kertakaikkiaan!

  VastaaPoista

Kommenttisi tai ajatuksesi ilahduttaa aina. :)