lauantai 24. elokuuta 2013

Etsinnässä arkielämän neuvonta-asema


Tämä on nyt pitkään aikaan viimeinen vapaa viikonloppu, ja seuraava tällainen tulee vastaan lokakuussa. Syyskuun viikonloput kuluvat muutaman työlauantain, yhden pidemmän työmatkan, toisen sivutyömatkan sekä lastenkotireissun parissa. Tänään orientoiduin henkisesti siihen, että seuraava "nukun myöhään, elän suklaalla ja kokiksella ja ompelen koko päivän" -viikonloppu on edessä vasta piiiitkän ajan päästä.


Sen kunniaksi sitten ompelin tänään taas sieluni kyllyydestä. Mies oli töissä, joten mulla oli aikaa vain itselleni.


Kaverin pyynnöstä tein tämän pöllön. Pöllö menee pienelle tytölle, jonka huoneen värimailma ei olekaan vaaleanpunainen, vaan huoneen sisustuksen päävärit löytyvät tämän pöllön värityksestä.


Vanhasta paksusta lakanakankaasta, kirppisliinoista sekä Kanadan perintöpellavista syntyi tämä pitkulainen tyyny.
Perintöpellavista ompelin myös kissan, jonka mekon tein vanhasta pöytäliinasta.


Pellavaliinan jämäpalasista sekä pitsilakanan lopuista tein sydämiä.Näihin yhdistelin pitsinpätkiä, sekalaisia nappeja sekä rihkamakoruja.Ehkä sitä tällä jaksaa sitten syyskuun ompelukoneettomat viikonloput. Tiedossa on muutenkin aika täysi loppuvuosi erinäisten työ- ja sivutyöprojektien kanssa, ja koska olen tiennyt sen jo viime keväästä (kyseessähän ovat kuitenkin omat valinnat), olen yrittänyt opetella ottamaan myös arki-iltojen vapaista hetkistä ilon irti. Turhan herkästi työpäivän jälkeen illat kuluvat jokseenkin itsekseen, saamatta oikein mitään aikaan. Nyt olen yrittänyt ajatella, että myös arki-iltoina on aikaa vaikka mihin, kunhan vain asennoituu siihen.Ja tiedättekö, mitä tulee tuohon aiempaan postaukseen värinsä menettäneistä feikkiskooleista ja tuon postauksen kommenteista, niin nyt olisi jollekulle yrittäjähenkiselle tuhannen taalan paikka perustaa jonkinlainen arkielämän neuvonta-asema -tyyppinen foorumi. Pitääkö ihan oikeasti meidän jokaisen kokeilla henkilökohtaisesti feikkiskoolien pesemistä pesukoneessa ennen kuin opimme kantapään kautta, että värit lähtee? ;) Mikäli jostakin löytyisi foorumi, laajennetun niksi-Pirkan tyyppinen portaali, josta löytyisi kaikki "älä kokeile kotona" -tyyppiset kämmit, niin monet feikkiskoolit saisivat pitää jatkossa värinsä, kun voisi jo ETUKÄTEEN oppia toisen mokauksista. :) Mukavaa lauantai-iltaa sinun arkeesi! :)

18 kommenttia:

 1. Ihanan pöllön olet ommellut. Minäkin tänään yritin ommella kun mies oli poissa mutta aina ei voi onnistua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Sitä tarttee kyllä tietynlaisen mielialan, että jotain valmista syntyy. Ja toisinaan ei vaan lähde käyntiin, vaikka kuinka yrittäisikin.

   Poista
 2. Minä yritän edelleen asennoitua siihen, että "nukun pitkään, herään hitaasti,syön hitaasti, teen mitä huvittaa"- päiviä ei totisesti ole näköpiirissä.... :D

  Ihana pöllö ja ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Ompelemasi kissa on liikuttavan suloinen. <3

  VastaaPoista
 4. Kauniita käsitöitä ja mukavia kuulumisia.
  Tsemppiä kaikkiin projekteihisi ja kaunista syksyä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiitos. :) Täällä paistoi tänään niin komeasti aurinko, ettei kyllä vielä syksyltä tuntunut, mutta illalla, kun alkaa hämärtää, onkin jo ihan toinen fiilis.

   Poista
 5. Ootpas ollut ahkera, kyllä noilla pitäis muutama viikonloppu jaksaa ja tosi kauniita:-) Ja Grisli heittää yläfemmaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Grisli on nyt löytänyt itselleen tuon kangasputken, joka on hyvä vakoilupaikka. Se on paras siksikin, että siellä myös Grislin tyylinen arkajalka pärjää Alvinin hyökkäyksille, koska tunneli on hirveän hyvä turvapaikka, ja tuosta aukosta on helppo torjua Alvinin tunnelinvalloitusyritykset. :)

   Poista
 6. Jopas on kaikkea kaunista taas syntynyt! Tuo kissa pitsimekossaan vei sydämeni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissan pitsimekko syntyi vanhasta, nurkissa pitkään pyörineestä pöytäliinasta, jonka olen meinannut nakata pois jo monta kertaa. Kissan mekkoon istuikin sitten yllättävän mukavasti.

   Poista
 7. Aivan huippuja ompeluksia! Tuo tyyny varsinkin, vau :)

  VastaaPoista
 8. Aivan ihania ompeluksia taas !
  Jaksuja työrupeamiin!
  tuksu

  VastaaPoista

Kommenttisi tai ajatuksesi ilahduttaa aina. :)