sunnuntai 22. syyskuuta 2013

KapinaPissa


Meiltä löytyy kapinakissa nimeltä Alvin. Ja Alvinilla on sellainen hieno, mutta onneksi kohtalaisen harvoin hyödynnetty taito nimeltä kapinapissa. Sen aika oli tänä aamuna.


Meillähän on kaksi ihmistä ja neljä kissaa käsittävä perhepeti, ja aina toisinaan on pakko nakata kissat yöllä sängystä pois ja laittaa ovi kiinni. Lähinnä siis siksi, että toisinaan alkaa jurppia kolmen kissan vallatessa 90 % sängystä ja neljännen, tuon nahkaversion, hyppiessä tasajalkaa selän päällä yrittäessään innostaa ihmisiä keskellä yötä heittämään leluhiirtä noudettavaksi - tämä koiramainen kissa nimittäin rakastaa tuota heitä ja nouda -leikkiä.


Makuuhuoneen oven sulkeminen on tälle ihmisiä yli kaiken rakastavalle kissalle pahinta, mitä voi tapahtua, traumatisoivaa suorastaan. Niinpä Alvin ilmaisee vastalausettaan kiljumalla oven takana ja raapimalla raivokkaasti ovea. Viime yönä kissakatras sai häädön sängystä, ja Alvin kapinoi pitkästä aikaa oikein loputtoman pitkään huutamalla ja ovea raapimalla. Jossain unen ja toden rajamailla pohdin, että mahtaakohan se kostaa tämän, ja aamulla selvisi, että kostihan se. Sohvalla olevan pitsitilkkupeiton päällä oli ehkä litran kapinapissa. Ai juku, onneksi mä huomasin tämän vasta siinä kohtaa, kun mies oli jo pakannut neljä kattia autoon ja lähtenyt kiikuttamaan näitä Pohjanmaalle viikoksi hoitoon meidän ensi viikonlopun lastenkotireissun takia. Hetkellisesti oli se fiilis, että keltainen pörssi auki ja "annetaan rasittava eläin hyvään kotiin" -ilmoitus vireille, vaan eipä sitten kuitenkaan. Peseehän tuon. Yleensä kapinapissa on osunut lattialle. Tällä kertaa pettymys oli niin kova, että Alvin valikoi paremman paikan. Mahtoi pienessä nahkaisessa pääkopassaan oikein hykerrellä, kun keksi, että tähän peiton päälle pissaaminen ärsyttää kapinoinnin kohdetta lattialle pissaamista huomattavasti enemmän.


Pistin sitten peiton pesuun. Samassa siivousinnossa pistin kaiken muunkin pesuun, lattiat, pöytätasot, pinnat ja hyllypölyt, kaikki peitot ja tyynyt mitä talosta löysin, muutamat matot... Kaiken. Tein oikein vuosisadan siivouksen. En ole vissiin ikinä ennen luutunnut, imuroinut ja pyykännyt niin perusteellisesti kuin tänään tuli tehtyä. Hinkkasin into piukassa jokaista oven karmia ja silikonisaumaa, listan päällistä ja patterin kulmaa.  


Miehen kanssa oli diili, että jos hän kuskaa kissat Pohjanmaalle, minä siivoan. Mulle oikein hyvä sopimus, koska yhden päivän aikana miltei 600 km ajaminen vain kattien hoitoon saamiseksi ei kuulosta yhtään houkuttelevalta. Tulipa samalla vuoden hyvä työ tehtyä, ja nyt se täydellinen siivoaminen oli mahdollista, kun nelijalkaiset apulaiset olivat poissa työmaalta.


Koska samassa tulin hävittäneeksi yhden maton, tarvitsin keittiöön uuden. Kun mies iltapäivästä kotiutui, käytiin Ikeassa ostamassa tämä mieltä kaihertanut pallomatto. Jotenkin kiva, ja kun hintaa oli vain 19,90 e, niin ei kauheasti tarvinnut miettiä.
Meillä oli joskus mustaa siellä ja täällä enemmänkin, vaan karsittiin jossakin kohtaa kaikki musta pois. Nyt sitä kuitenkin tuli vähän takaisin, ja maton kaveriksi heittelin muutamia mustia liinoja sinne tänne, että istuu mattokin paremmin kokonaisuuteen. 


 


Kissaton viikko edessä, ja loppuviikosta uusi yritys lähteä Viron lastenkotireissulle edellisen, kolmen viikon takaisen reissun päätyttyä yllättäen ennen kuin alkoikaan. Tällä viikolla ajattelin jo vähän miettiä joulujuttuja, koska Ikeasta mukaan tuli myös rullakaupalla jännittäviä lahjapapereita, pakettikortteja ja nauhoja - ei mulla niihin vielä juurikaan sisältöä ole, mutta josko jotain keksisi, että pääsisi vähän alkuun. :)

Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle!

33 kommenttia:

 1. Kissat osaa kyllä olla aikamoisia vekkuleita. Ihanan näköinen keittiö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ja täällä sit vekkulimeininkiä kera neljän otuksen riittääkin. :)

   Poista
 2. No voihan kapina :D
  Meilläkin oli joskus tuota oven takana raapimista, mutta nyt se on onneksi loppunut. Tajusi kai vuosien jälkeen, että ei auta... :D

  Toi matto on kiva! Mä kattelin just eilen sitä meille hintansa puolesta "hätävara"-matoksi, kun en vielä viitsi mitään kallista tänne remontti-huusholliin hankkia.
  Mutta tuon hankin- tai sitten sen oranssin!

  Toivottavasti pääsette reissuun tällä kertaa!

  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matto oli kyllä hinta-laatu-suhteeltaan yllättävän hyvä, ja on kumminkin tuollainen paksumpi versio, ei ohut kumipohjainen. Ei kovin hinnakas hankinta. :)

   Poista
 3. Meillä ei onneksi kapinapissoja löydy, kapinaraapimista kylläkin :) Pitäisi alkaa maalaamaan ovenpieliä mutta kun ne on urilla :D Kivan näköinen matto, sopii hyvin.
  Toivottavasti matka nyt onnistuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meiltä löytyy noita kapinaominaisuuksia enemmänkin, ja erityisesti Alvin on kunnostautunut sillä saralla hyvinkin lahjakkaaksi yksilöksi.

   Poista
 4. Voihan kapinapissa! :)
  Teillä on niin kaunista!
  Mukavaa viikkoa sinne :)

  VastaaPoista
 5. KYllä eläimetkin osaavat näyttää mieltään, jos loukkaantuvat jostain.
  Puhtia taisi sinulle tulla lisää tuosta pienestä kiukista vai kuinka!
  Kaunista teillä ainakin on ja nuo mustat pitsiliinat piristävät kivasti:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissat taitaa olla erityisen lahjakkaita mielenosoituksissaan. Ja meillä erityisesti Alvin kapinoi, joskin Taavi omaa parhaimmat murjottajaominaisuudet.

   Poista
 6. Tuttu juttu tuo kapinapissa meilläkin. Onneksi vain Armas-kolli tekee sitä ja tytöt yrittää kaapia sitä yleensä piiloon. Etikka on muuten aika hyvä aine pissan siivouksessa =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypä hankkia tuota etikkaa. Tosin onneksi tää kapinapissailu on meillä vielä melko harvinaista - kop kop kop.

   Poista
 7. Kissan mouruna yöllä on.... Teillä on todella kaunis koti. Mieli lepää jo kuviakin katsellessa. :)

  VastaaPoista
 8. Siis sä oot mestari tässä sisustamisessa:-) Siitäs sait kapinapissan, mitäs teit nuan ilikiän tempun:-D

  VastaaPoista
 9. Heh, tuttu juttu!

  Meillä kaksi (välillä 4) kissaa, jotka jo aikoja sitten saivat häädön makuuhuoneesta. Kauan nukuin toinen "käsi lattiassa" pysyäkseni sängyssä, mutta sitten tuli stoppi. Viikon verran huudettiin ja raaputettiin ovea, mutta sitten nuo mekastajat tyytyivät kohtaloonsa.
  Joskin talon parhaasta nojatuolista on tullut niiden peti, johon muilla ei ole asiaa, jo karvakasojen takia.

  Tunnelmallista syksyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me vielä siedetään tuota perhepetiä. Alvinin tulon jälkeen yöt on vaan toisinaan olleet kovin levottmia, kun yö tuntuu nahkapojan mielestä olevan toisinaan parasta aikaa leikkiä, riehua ja koheltaa, eikä Kertuakaan tarvitse pitkään mukaan houkutella. Vaan ei liene pitkä siihen, että pysyvä häätö makuuhuoneesta tulee. :)

   Poista
 10. Tuo teidän lattia on kyllä niin ihana ja uus matto on kiva kans :). Meillä sängyssä nukkuu kolme kissaa ja koira, mutta onneksi kaikki nukkuu öisin, niin ei tartte ruveta häätämään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tässä kohtaa lienee paras vain kadehtia teidän rauhallisia öitä, mutta kyllä mekin sitten viiden vuoden päästä, kun Alvinin pahin uhmaikä on ohi .:)

   Poista
 11. Alvinilla on melkoinen nyrkki :) Onneksi meillä ei kapinoida, yksikin kissa voi viedä 90 % sängystä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ja sitten kun niitä on neljä, niin on turha kuvitellakaan, että tila lisäntyy, vaikka joku sitten siirtyisikin pienempään tilaan. :)

   Poista
 12. Voi kapinapissa sentään. Tiedän tunteen kissan omistajana myös. Ihanan näköistä mustaa ja valkoista kyllä.

  VastaaPoista
 13. Oivoi, mutta saithan siivouspuuskassa samantien sitten senkin siivottua. Taitaa olla uhmaiässä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uhmaikä on juurikin sitä, mikä nyt kuvaa tuota Alvinin elämänvaihetta osuvasti. :)

   Poista
 14. Mitä? Eikö leikityttänyt yöllä? No, sitä saa mitä tilaa ;)

  VastaaPoista
 15. Hahahaaa, en voi lopettaa ääneen hekottelua aina ku luen Alvinin kommelluksista! :D Joten, jos joskus tulee vielä fiilis, et kissa vaihtoon, ni täällä yksi vapaaehtoinen kodin tarjoaja! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidetään mielessä. Tuo fiilishän tosin tulee tuon karvattoman täystuhon kanssa miltei päivittäin. :D

   Poista
 16. Hehhee, miten veikee kissa :) Mun kissat kun ei pääse päivällä ei yöllä makkariin, niin eivät osaa raapia oven takana.. Joskus aamulla jos en la herätä niin sitten voi muutama naukaisu kuulua oven takaa että etkö ala tulla ruokaa antamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla on siis ilmeisimmin sivistyneempiä ja hyvätapaisempia kissoja kuin meillä. :)

   Poista
 17. Kaunista viikkoa sinnekin :) Alvin on söpö

  VastaaPoista
 18. Niiin kerrassaan ihania kuvia. Puhdas raikkaus tuoksahtaa ihan tänne asti! Kyllä siivous tekee hyvää. Ja voi Alvinia, noh onneks harvoin kapianpissaa. Vaan mielenkiintoisen näköinen on kyllä tassunsa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perusteellinen siivous toisinaan tekee kyllä hyvää. Jos sitten seuraavan kerran vaikka vuoden päästä. :)

   Poista

Kommenttisi tai ajatuksesi ilahduttaa aina. :)