tiistai 9. maaliskuuta 2010

Päivän aarteita

Eilen vietettiin naistenpäivää. Miehen töistä tulo tuntui kestävän, vaan selvisihän tuon syy. :)
Tänään kävin kurkistelemassa Klaffi ja Piironki -kirpputorilla Ideaparkin kupeessa sekä Pirkkalan Veska -ostoskeskuksessa. Vuosisadan suuresta sisustusihmeestä, Halpa-Hallista, tarttui mukaan Weisten kivitaulu (3,95e). Minusta veikeä, ja löysi heti paikkansa meidän vessasta - siellähän sitä sopii hymyillä ja olla hyvällä tuulella.
Klaffista ja Piirongista löytyi Arabian vanhan Irja-sarjan maitokannu. Kannun nokasta oli pala pois, vaan eipä ollut hintaakaan paljon (3 e). Valkoiset helmet maksoivat euron, vanha pitsiliina 0,50 e.Jo joitakin viikkoja sitten Seinäjoen kirpputorireissulta löytyi tämä smile -kivi. Olen noita joskus sisustusliikkeissä katsonut, mutta en ole raaskinut kivestä niin hurjasti maksaa. Tämä kappale oli melkein ilmainen. Ja sitten siihen varsinaiseen syyhyn, miksi täytyi Pirkkalaan asti ostoksille lähteä. Klaffi- ja piironki -kirpparilla on näytteillä mittava kokoelma (taitaa olla muutamaa mukia vaille täydellinen) muumimukeja, ja tänään bongasin joukon hänniltä uuden meriaiheisen mukin. Kun siitä myyjältä kyselin, selvisi, että kyseessä oli ihan uusi 65-vuotisjuhlamuki, jota myyvät Iittalat ja Stockmannit - ja minä en tiennyt tästä ollenkaan!


Tietysti muki oli saatava. Koska Tampereelle lähteminen ei innostanut, kaahasin kohti Pirkkalan Iittala Outletia ja sieltähän tuo uutuus löytyi, sikamaiseen 30 euron hintaan, mutta mukaan lähti kuitenkin. Samalla tuli ostettua tuo uusi Hosuli-muki. Kokoelma kasvoi tänään siis kahdella muumimukilla. Johan niitä alkaa ollakin - laskeskelin, että 32 erilaista ja muutamasta tuplakappaleet päälle. Mukien lisäksi meiltä löytyy arsenaali muumikahvilusikoita, mutta muuten en ole lähtenyt muumeilla keittiötä täyttämään.
Olikos tässä äitienpäivän tienoila tulossa uusi mummimammamuki...? Ihan kuin olisin jostakin kuullut. Saattaa toki olla, että olen vaan nähnyt taas unta, jota en osaa todellisuudesta erottaa. :)

5 kommenttia:

 1. Hosulimukin taidan ostaa mutta niin innokas muumifani en ole että kolmekymppiä laittaisin tuohon toiseen. Ei muuten paljon näy Irja-kannun rikkinäinen nokka jos laittaa sen jonnekin ylähyllylle :)äiti

  VastaaPoista
 2. Ihana tuo merimuki!!! Mutta oli kyllä suolainen hintakin...
  kivoja löytöjä oot taas tehnyt!

  VastaaPoista
 3. Merimuki oli vallan suloinen lisä teidän kodin muumimukiperheeseen. Kävin tänään Keskisellä ja törmäsin jopa kahdenlaisiin uusiin muumilautasiin, nimiltään "Yhdessä" ja "Juoksujalka". Mukeja en näihin lautasiin sopien nähnyt olevan myynnissä.

  Toi smile-kivi on aika kiva. Niin pieni ja niin hauska <3

  VastaaPoista
 4. Yhdessä ja Juoksujalka -lautasiin ei mukeja olekaan, sanoivat Iittalan myymälässä. Mutta se Muumimamma minua vieläkin vaivaa. Onko siitä kuulunut huhuja?

  VastaaPoista
 5. Heips!
  oon kuullut kans että tulis uus muumimamma muki. Aikalailla samanlainen kun muumipapan siestamuki, mutta vaaleanpunaisena.

  Eksyin tänne Sumin vinkkaamana ja teillä näyttää todella hienolta!
  T: Anna

  VastaaPoista

Kommenttisi tai ajatuksesi ilahduttaa aina. :)