tiistai 30. maaliskuuta 2010

Saarekeunelmia

Alussa oli vain vetimet, visio ja minä.


Kodissamme on erillinen ruokailutila olohuoneen yhteydessä, joten haaveissa on ollut rakentaa keittiöön saareketyyppinen pöytä, joka toimisi sekä työtasona että pienempänä ruokapöytänä.

Saarekkeen idea on rakentunut hiljalleen. Visioita on koottu paperille, ja vaikutteita on haettu netistä ja huonekaluliikkeistä. Nyt meidän saarekevisiomme on valmis, puumateriaalit hankittu ja auton nokka osoittaa muutaman päivän päästä Pohjanmaan kotikontuja ja isukin verstasta kohti.


Aiemmista visioista ja piirustuksista ei ota selvää kukaan muu kuin minä, ja koska parin päivän päästä rakentelun alkaessa kuvat tulisi olla muidenkin kuin minun tulkittavissani, väsäsin tänään selkeämmät piirustukset saarekesuunnitelmista. Toiselle puolelle tulee siis lasiovellinen kaappi hyllyineen sekä kaappin ja pöytätason väliin avohylly, toiselle puolelle pöytätason alle tila tuoleille - näin saareke toimii siis sekä työtasona että aamupalapöytänä, kuten ajatus oli.


Saas nähdä miten hyvin tämä mun korkean insinööritason piirustukseni tulee vastaamaan valmista tekelettä. :)


Bauhausin alesta löytyi joskus hauskat aterinvetimet. Nämä tulevat saarekkeen kaapin oviin vetimiksi. Ovat kivasti kuluneen ja tummuneen näköiset.Enää kaksi päivää töitä ja sitten pääsiäislomaa viettämään. Ensin oli tarkoituksena viettää rauhallinen pääsiäinen kotona, vaan rupesi tuo saareke niin polttelemaan, että päätettiin kuitenkin lähteä pääsiäiseksi Pohjanmaalle nikkaroimaan. Myös kankaita on pakattu mukaan, kotikonnuilla kun on aikaa ja inspiraatiota usein kaikenlaiseen muuhunkin väkertelyyn.

 

Kuva-arkistojen kätköistä löytyi tämä vinkeä kuva reilun kahdenkymmenen vuoden takaa - jo silloin innokas ompelija äitin Singerin äärellä, ja sama konehan palvelee edelleen.

Varautukaahan siis siihen, äippä ja iskä, että kohtuuäänekäs keskimmäinen kekara on tulossa kotiin :) 

5 kommenttia:

 1. Kyllähän sut tuosta kuvasta hyvin tunnistaa! <3 Hienoja visioita teillä taas on, ja epäilemättä lopputuloskin on upea! Nuo vetimet on muuten tosi hauskat! Mistähän moista intoa ja taitoa sais vaikka ostaa itellekin...? :)
  Pääsiäisiloa, ja turvallista matkaa! Ehkäpä nähään!
  Nuo vetimet on muuten tosi hauskat!
  Terkuin Sörsselsön

  VastaaPoista
 2. Totta! Olihan se ompeleminen ja askarteleminen jo pikkutyttönä mielenkiintoista puuhaa ja fiskarssit pysyivät hyvin vasemmassakin kädessä...joskus vain oli niin kiire ettei kerenny vaatteita kunnolla päälleen vetämään :) Tervetuloa vaan saarekkeentekoon ja pääsiäisenviettoon! äiti

  VastaaPoista
 3. Kauniit ja erikoiset vetimet=) Liityn lukijaksi=)Iloista Pääsiäistä=)

  VastaaPoista
 4. Veikeät ja kivat vetimet :) Mukavaa pääsiäistä!

  VastaaPoista
 5. Hienosti suunniteltu saarreke! Tuskin maltan odottaa sen valmistumiskuvia! Hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista

Kommenttisi tai ajatuksesi ilahduttaa aina. :)