sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Ompeluhuoneen tuunausta


Mies muistelee usein, miten mun ompeluharrastukseni toteutui edellisessä asunnossa olohuoneen nurkassa, kankaat levitettyinä olohuoneen lattialle ja ompelukoneen pöytänä toimi pieni puujakkara. Todella ergonomista, käytännöllistä ja toimivaa... Reilut kolme vuotta olen nyt saanut nauttia ikiomasta ompeluhuoneesta. Vaan ruokahalu kasvaa syödessä, sanotaan, ja viime aikoina haasteena on ollut se, ettei pöytätila ole oikein riittänyt, varsinkin, kun samalla pöydällä on ollut myös tietokone.


Niinpä eilen visioitiin ja tänään toteutettiin. Vanha puusänky ja lankkupöytä tietokoneineen siirtyivät aulaan, ja vanha paripulpetti siirtyi vaihdossa ompeluhuoneeseen. Vanhasta ompeluhuoneen nurkassa seisseestä ovesta nikkaroimme Ikean pukkijalkojen avulla uuden, suuren ompelupöydän. Nurkka, jossa ovi oli seissyt, jäi kumman tyhjäksi, ja sinne kyhättiin vanhoista perunalaatikoista hyllykkö. Saas nähdä, miten pitkään hyllykkö pysyy kasassa, Taavi-paksukainen on nyt saanut ihme villityksen kokeilla kaikenmoista sopimatonta ja on jo kolme kertaa kiivennyt hyllyn päälle, ja hyllyhän kissan painosta huojuu, huojuu, huojuu...



Tilaa ompeluhuoneeseen tuli nyt suuremman ompelupöytätilan lisäksi muutenkin enemmän, ja olen aivan riemuissani. Kun vielä saisin itseäni niskasta kiinni ja marssisin viimein ompelukonekaupoille saumuriostoille. Onko teillä muuten suositella hyviä saumureita?


Ompeluhuoneen nurkassa on kissojen kattoon saakka ulottuva raapimapuu kiipeilyhyllyn kera, joten ei huolta, että joutuisin yksin ompelemaan... Tai, että edes saisin niin tehdä - aina on kavereita vieressä, halusin sitten niin taikka en. :)


Vanha peiliovi ei ole tasainen ompelualusta, vaan se ei haittaa laisinkaan. Tilaa on nyt niin paljon, ja se on pääasia. Jos myöhemmin siltä tuntuu, niin voihan tuohon miettiä pleksiä tai lasipintaa, vaan ainakin tässä vaiheessa tuntuu, että tuo käy oikein hyvin noin.




Paripulpetti toimii nyt kissojen kyttäysikkunana. Aiemmin samaa virkaa toimittanut ikkunalauta oli kolmikon painosta alkanut vääntyä irti seinästä, ja oli vain ajan kysymys, milloin kissojen sinne hypätessä hylly olisi rysähtänyt irti seinästä. Nyt voi siis taas vakoilla naapureita turvallisesti.



Vielä sen vanhan ompelupöydän ääressä syntyi menneillä viikoilla taas jotakin jouluista. 


Vauvanorsuja valmistui myös kahdessa värissä, tyttöjä ja poikia.


Lisäksi olen ommellut lisää lusikkasydämiä kahden oman mummoni sekä miehen mummon vanhoista resepteistä.


 Eilen valmistui myös tilaustyötilkkupeitto sinisistä, harmaista ja valkoisista tilkuista. Joskus jotkut projektit vaan kestää ja kestää valmistuakseen, ja tämä oli yksi niistä. Vaan nyt peitto on valmis ja lähtee huomenissa uuteen kotiinsa, ja omat ajatukset ovat jo taas uusissa ompelu-/tuunausprojekteissa. :)



Mua jouluttaa jo ihan hurjasti. Tänään käytiin Ikeassa pukkijalkoja ostamassa, ja siellähän oli jo jouluosasto koristeineen, kuusineen kaikkineen.Pyörin siellöä haltioissani vaikka kuinka pitkään, näpeltelin ja hypeltelin esineitä ja visioin. Joulupaperia oli jo ihan PAKKO ostaa. Monena kuluneena jouluna joulu on tullut jotenkin ihan yllättäen, oon venyttänyt ja venyttänyt, ettei vielä voi laittaa jouluvaloja ja ettei vielä, ja sitten yhtäkkiä on huomannut, että se joulu meni jo. Tänä vuonna aion olla valmis ja nauttia jo hyvissä ajoin lähenevästä joulunajasta. Aloitan siis tänään. Mies on asiasta eri mieltä, mutta tällä kertaa saa olla. Mää aloitin nyt joulunodotuksen. Kuusta en ihan vielä nurkkaan hae seisomaan, mutta jos jotakin pientä jo... :)

24 kommenttia:

  1. Kyllä on mielettömän kaunista! Ihana on tuo huone ja upeasti olette keksineet tehdä hyllyn!

    VastaaPoista
  2. Ihan mieletön huone, tuollainen pitäisi olla jokaisella :)
    Ja kyllä nyt kisujen(kin) kelpaa!! Kuka sitä nyt yksin ahertaisi, eikä tuosta kyllä enää seura parane!

    Hurmaavia sydämiä, idea on ihana!

    VastaaPoista
  3. Voi - haaveilen myös omasta ompeluhuoneesta, nyt pitää aina raivata keittiön pöydälle tilaa. :(

    Todella kaunis huone ja tommonen pulpetti olisi ihana lastenhuoneeseen läksyjentekopaikaksi! :)

    VastaaPoista
  4. Sun ompeluhuone on kyllä niin kaunis!! Mihin sää noita norsuja esim. tehtailet? Myytkö niitä jossain?
    Ikeassa tuntu olevan jotenkin aiempaa enempi kaikkee Joulujuttua. Kävin aika kiireellä siellä ja jotain ostinki, mutta pitää kyllä mennä uudestaan hiplaileen. Jotenkin hitaalla mulla tänä vuonna nää jouluhommat :P

    VastaaPoista
  5. Kaikkea kivaa teillä taas. :)
    Tosi hauska tuo perunalaatikkohylly.

    Joulua odotellessa... Mulla pää savuaa kun tuumin lahjoja yms..
    Uus muovikuusikin pitäis hankkia.


    Kivaa alkavaa viikoa sinne!

    VastaaPoista
  6. Huoneen ilme muuttui jotenkin tosi raikkaaksi, perunalaatikkohyllykkö on hauska idea. Toivottavasti Taavi ei keksi kolttosia :)

    VastaaPoista
  7. Mä oon niin kade tuosta huoneesta !! Toivon, että esikoinen ei olisi vallannut omaani aikoinaan ;D

    Suloisia ompeluksia! Ja kissamatikaisia ♥

    VastaaPoista
  8. Ihana ompelushuone :) Minulla oli ennen nykyistä pöytääni kans tuollainen peiliovi pöytänä ja toimi vallan mainiosti vaikka siinä ei ollutkaan mitään pleksiä jne...
    Noi sinun tekemäsi sydämet AIVAN IHANII...mäki ootan täällä jo niin JOULUA !!!
    p.s. tuliko se mun lähettämä posti koskaan perille??? (ainakii se oli niin myähässä, että hävettää)

    VastaaPoista
  9. Mulla on myös ompeluhuoneprojekti meneillään. Yritän saada tyhjää, vapaata tilaa ja tavarat pois pöydiltä tilaa viemästä. Huone on meidän juniorin entinen ja siellä on vielä hänen vauva-aikaiset tapettinsa. Minulla on ollut tämä ompeluhuoneena jo vissiin 15 vuotta, mutten ole jaksanut/ehtinyt/viitsinyt tehdä sille kunnon remppaa. Nyt lähtee vauvatapetit ja tulee puhdasta seinää tilalle. Laitan kuvia jossain vaiheessa blogiini muutoksesta ennen ja jälkeen...

    VastaaPoista
  10. Voi miten KAUNIS ompeluhuone!
    Sä et todellakaan haluaisi nähdä minun paikkaa, missä ompelen.
    Sain tyosta kyllä inspiaation, eri juttu sitten miten saan aikaiseksi tai edes yhtä kaunista.

    VastaaPoista
  11. Voi että, aivan ihana huone!!! Oot toteuttanut mun unelman! :)
    Ihania ompeluksia oot saanut aikaan, mukavia ompeluhetkiä sinne jatkossakin!

    VastaaPoista
  12. Te kyl kaikkee kivaa keksitte. näyttääpä hyvältä tuo ompelukonepöytänä.

    Vaikka mulla on makkarissa ompelukone nurkkaus , niin raahaan usein ompelukoneen keittiön isolle pöydälle ja siinä se sitten aina onkin pitkiä aikoja. makkariin kun ei isoa pöytää sovi, niin keittiö on sitten paras ompelupaikka;)

    VastaaPoista
  13. Voi noita sun pitsejä yms <3
    Ihana ompeluhuone ja mitä ompeluksia siellä valmistuukaan :) Ihania!

    VastaaPoista
  14. Kaunista!
    En muuta lisättävää :D

    VastaaPoista
  15. Siis ei muuta lisättävää :)

    VastaaPoista
  16. Voi vitsin vitsi mikä huone! Mulla on just se ongelma, että askartelukamat kaapeista kaivettuani valtaan kahdeksan hengen ruokapöytämme muutamaksi päiväksi niillä. Ei kiva eikä nätti... ehkä sitten joku päivä :D

    VastaaPoista
  17. Tosi kaunis huone!!
    Mäkin sain ompeluhuoneen muuton yhteydessä, ja nyt on se ongelma, että keskeneräisiä on niiiin paljon ;)

    Voih, sulla on tuollanen kaappikello <3. Mä oon aina haaveillu tuollasesta, meillä ei vaan ole sille paikkaa :/

    Katoin Ikean sivuilta, että joulu on tosiaan tullut. Ja niillä on sivustoilta katottuna aivan ihaniajuttuja siellä... Tahtoo kans!!

    VastaaPoista
  18. Pikkasen hyvä idea tuo hyllykkö! täytyy varmaan ittelle rueta tuunaamaan kans=D

    VastaaPoista
  19. Kyllä on varmaan ilo ommella ja ideoida noin kauniissa huoneessa, aivan ihana :) Poikkesin kanssa Ikeassa mutta tuollainen nuotti- lahjapaperi meni kyllä ohi :D

    VastaaPoista
  20. Kaunis ompeluhuone, ilmankos siellä syntyy kaikkea kaunista!

    VastaaPoista
  21. Hyvä idea tehdä vanhasta ovesta pöytälevy.
    Kauniita ovat nuo ompeluksesi.

    VastaaPoista
  22. Ihana huone ja valtavan ihania ompeluksia. Ikeaan on pakko päästä ennen joulua...

    VastaaPoista
  23. Ihana on työhuoneesi, siellä syntyy varmaan hyviä oivalluksia. Hyllykköidea on mahtava, toivottavasti kestää kissojen alla :)

    VastaaPoista
  24. Uskomattoman upeita töitä :) - myös kuvasi ovat ihastuttavia ja Taavi on totisesti koukuttanut minut - suunnittelen jopa kissakorua :D

    VastaaPoista

Kommenttisi tai ajatuksesi ilahduttaa aina. :)