tiistai 15. lokakuuta 2013

Menneiden muistojen tilkkupeitto


 Eilisistä monogrammityynyistä innostuneena kaivoin tänään ompeluvarastosta esille keskenjääneen projektin, vanhoista pitsityynynliinoista aloitetun tilkkupeiton. Mulla on siis lomaviikko meneillään, joten aikaa ompeluksiin ja kaikenmoiseen mukavaan on nyt yllin kyllin, varsinkin, kun miehellä ei lomaa tässä kohtaa ole ja lomailen siis yksin.Tähän tilkkupeittoon olen keräillyt tyynynliinoja kirppareilta ja saanut näistä monia myös muutamalta ystävältä. Osassa tilkuista on myös monogrammikirjailut mukana.
Valkoisten tilkkujen lisäksi peitosta löytyy yhtenä huomiopisteenä tilkku, jonka koristeellinen monogrammikirjailu on punainen. Siitä tuli tähän peittoon enemmän jujua. 
  


 Peiton koko on 125 x 145 cm, eli tuollainen pienempi torkkupeitto, tai sopisihan tuo myös lapsen sängynpeitteeksi.Etu- ja takaosan välissä on valkoinen fleece ja peiton takapuolena pitsilakana.


Itselleni tein aikoinaan muhkean pitsipeiton vanhoista tyynynliinoista, lakanoista, nenäliinoista ja pitsiliinoista, joten tämä peitto ei taida löytää paikkaansa meiltä. Saas nähdä, mistä kotinsa löytää.


Minun ommellessani kaikenkirjava kolonna vietti päiväänsä pääasiassa saunan lauteilla lepäillen. Ja kun tarkkaan lasket, niin kyllä, kuvassa on neljä kissaa. Taavi vaan ei vaivautunut tapansa mukaan kuvaajaan reagoimaan kesken hyvien uniensa toisin kuin kolme muuta, joilla pää kääntyi salamana kameran suuntaan. Siksi näet kuvassa kolme päätä ja neljä kissaa. :)

(Ai niin, ja se arvontahan löytyy siis täältä)

8 kommenttia:

 1. Voi ihanuus miten upea ja nuo edellisen postauksen tyynyt <3. Sinä se osaat!!!!

  VastaaPoista
 2. Siis niin hieno ja fleecen ansiosta ihanan lämmin. Oot kyllä aikamoinen ompelija!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fleecen kanssa tuli lämmin, mutta mukavan ohut. Toisinaan olen tehnyt kunnon vanutäytteellä tai jopa sisäpeitolla, ja niistä tuuppaa tulemaan niin paksuja, että tästä tykkäsin nyt fleecen vuoksi paljon enemmän.

   Poista
 3. aivan upea peitto!ja noi karvakaverit!
  t kiisu

  VastaaPoista
 4. Voi ihana, miten kaunis tuo peitto. Nuo vanhat kirjaillut lakanat ja tyynyliinat on kyllä niin herkkiä ja nostalgisia. Mahtavasti olet luonut niille uuden elämän

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelen, että vanhojen tekstiilien ajatus ja tunne säilyy, vaikka toiseen muotoon muuttuvatkin. :)

   Poista
 5. Ihana peitto! Onpas sulla monennäköistä pitsityynyliinaa ollut!
  -Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukusta-


  VastaaPoista
 6. Tyynynliinoja on tullut keräiltyä vuosien varrella aikamoinen nivaska, ja nyt yritän sitten johonkin fiksuun niitä uusiokäyttää. Vielä riittää. :)

  VastaaPoista

Kommenttisi tai ajatuksesi ilahduttaa aina. :)