perjantai 18. lokakuuta 2013

S niin kuin Singerin, S niin kuin seurassa


On ollut tämän lomaviikon ajan ihana draivi päällä ompelusten ja muiden käsitöiden kanssa. Sen lisäksi, että olen virkannut kummitytön kalenteriin sormet kippurassa leikkiruokia (esittelen tuon joulukalenterin sisällöt jossakin kohtaa kokonaisuutena), olen ommellut sieluni kyllyydestä.Pellavakankainen Aino -kissa valmistui vanhasta pellavaisesta pöytäliinasta ja sai ylleen mekon, jonka ompelin myöskin vanhasta pitsireunaisesta pöytäliinasta.
Ja sitten noita norsuja. Ihmiset kun tuuppaa lisääntymään, niin on näille kovin usein tarvetta, itsellä tai jollakulla kaverilla. Siispä tein koko rivin, jotta riittävät hetkeksi.
Koska pöydällä pyöri pieniä hukkapalasia pellavakangasta, surautin vielä muutamat minttuhiiret pikkulahjoiksi lähipiirin kissaperheisiin. Täytteenä näissä on kissanminttua ja raakapellavaa, ja ilmeisesti tämä yhdistelmä toimi hyvin, koska Alvin onnistui varastamaan yhden ennen paketointia ja on koko illan yrittänyt repiä tuota hiiriraukkaa kappaleiksi. :)Ompelutarvikevarastoa siivoillessa tuli vastaan muutamia nippuja huovutusvillaa, ja päätin hyödyntää myös ne kissa-askarteluihin. Kietaisin villaa mielenkiintonsa menettäneiden, kissojen lelulaatikosta napattujen kulkuspallojen päälle ja huovutin uusia kissanpalloja. Lopuksi pesin pallot pesukoneessa muun pyykin seassa, ja muuttuivat mukavan tiiviiksi. Ja edelleen kulkuset kilisevät sisällä. Näistä tuli nyt tällaisia uusiopalloja. :)


 Tänäänkin olen saanut nauttia hyvästä seurasta ommellessani. Erityisesti Kertu ja Alvin, jotka ovat aina siellä missä tapahtuu ja usein monessa paikassa samaan aikaan, olivat myös tänään tiiviisti seurana tarkkailemassa, mitä ompelukoneen ääressä oikein tapahtuu. Laadunvalvonta on siis tarkoissa silmssä täällä. :)


Alvin ei tosin ollut kovinkaan tarkkana valvontapuuhissaan. Nahkapoika kaivautui vanupussiin, käpertyi kerälle ja nukahti sinne. Kaunista viikonloppua sinulle!
Ja muistuttelen taas arvonnasta täällä.

18 kommenttia:

 1. Oi joi, miten ihana Aino!! Alvinista puhumattakaan ♥

  Laitan sulle mailia, ostaisin Ainon ja yhden muunkin jutun...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aino lähti juuri matkaan uuteen kotiinsa Aseman laidalle. :)

   Poista
 2. Mahtavia käsitöitä kertakaikkiaan! On se hyvä kun kisut pitää silmällä pajaa...;)

  VastaaPoista
 3. Ihanuuksia on taas tarjolla:)
  Voi tuota Alvin-poikaa, on niin hellyyttävä ♥♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hereillä ollessaan yleensä täystuho hirviö, nukkuessaan kuin pieni surkea porsas. :)

   Poista
 4. Aivan ihania töitä olet tehnyt. Nuo norsut ovat niin niin suloisia :) Onko sinulla kaava jostain niihin vai oletko omalla kaavalla tehnyt? Kiva idea tuo uudistaa kissapalloja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole yhtään kaavaorientoitunut ihminen, enkä jaksa kaavojen kanssa tehdä oikeastaan mitään. Nämäkin ovat ihan omalla kaavalla = kankaasta mielivaltaisesti leikatulla mielikuvalla tehtyjä, eli kaava on jotakin, joka keksitään yleensä uudelleen joka kerta kun aloitetaan. :)

   Poista
 5. Oi että on ahkeroitu, ei ihme että Alvinkin on tuota aherrusta katsellessa väsähtänyt :) Ja hittavaisten Baari oli aivvvan uskomaton! Käykääpä muutkin katsomassa!
  -Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukusta-

  VastaaPoista
 6. Oi Alvin löysi itselleen turkin! Aivan ihanat kuvat!
  Kissat ovat aina siellä missä tapahtuu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanuturkki toimi vaan vähän huonosti - kissan pää, korvat ja jalat oli pussista pois tullessaan niin täynnä vanuhöttösiä, että jouduin tarraharjalla harjailemaan otuksen naamaa että sain viimeisetkin hituset irti.

   Poista
 7. Pikkuruiset pellavaiset norsut on niiiiin ihastuttavia - että iso kiitos vielä näin julkisesti:D

  VastaaPoista

Kommenttisi tai ajatuksesi ilahduttaa aina. :)