keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Penaalipankki


Syksyllä tutkin erilaisten yhdistysten sivuja ja pohdin, mikä olisi tämän joulun keräysprojekti. Johonkin pieneen tai suurempaan on tullut joka joulu osallistuttua, ja tämän joulun hyvä mielen keräyskohde löytyi Vaaka ry:ltä. Innostuin Penaalipankki -keräyksestä, ja haastoin pieneen keräysprojektiin muutamia ystäviä ja perhepiirin väkeä mukaan. Mukaan innostui kymmenkunta ihmistä, ja lopputuloksena keräsimme reilut kolmekymmentä penaalia.Penaalipankin idea (Vaaka.ry:n sivuilta)


Vaakan penaalipankki on koulutarvikkeiden varmuusvarasto. Valmiista varastosta on helppo poimia tuliaisia vierailukohteisiin tai äkilliseen tarpeeseen eri puolille maailmaa. Penaali on hieno tuliainen niin päiväkoteihin, kouluihin kuin lastenkoteihin. Siitä ilahtuvat monenikäiset lapset ja nuoret. 

Sen lisäksi, että penaali on materiaalisesti arvokas, sillä on myös symbolinen merkitys: haluamme korostaa opiskelun tärkeyttä ja koulutuksen tarjoamia mahdollisuuksia. Penaaliin pakataan:
 • 5 lyijykynää
 • kumi (laadukas ja tarpeeksi iso)
 • 2 mustekynä
 • viivain
 • teroitin
 • pieni yllätys
 •   heijastin  
Vaaka ry:n avustuskohteina ovat olleet muiden muassa Venäjän Karjala, Afganistan, Valko-Venäjä, Viro, Latvia ja Liettua.

 Mussa ainakin heräsi sisäinen pieni koulutyttö, kun into piukassa ostelin erilaisia kauniita lyijykyniä, pyyhekumeja, tarroja... Jossain kohtaa täytyi sitten vaan päättää, että nyt riittää - ihania ja kauniita kyniähän tässä maailmassa riittää. :)Viikonloppuna saan viimeiset kerätyt penaalit, ja ensi viikolla laitan koko setin postiin. Tämä oli hauska keräys, kiitokset vaan kaikille osallistuneille. :)


Penaalipankki -keräys on Vaaka ry:llä pysyvä keräys, joten jos innostuit, niin pistähän kooten penaalia ja herätä itsessäsikin se sisäinen pikkutyttö, joka rakastaa kauniita lyijykyniä. :)

6 kommenttia:

 1. Vaaka ry:n sivuihin olen tutustunut aiemminkin ja ihastellut toimintaa. Mä niin rakastan tuollaisia koululais tilpehöörejä, mutta ei ole ollut mitään syytä itselleni niitä ostelella, pöh.. Olin jo ihan unohtanut tuon penaalikeräyksen ja nyt se kyllä alkoi taas kovastikkin kiinnostamaan. Usein on alekoreissakin vaikka mitä ihania settejä, joita voisikin alkaa keräilemään. Harmi, kun tässä Lahden seudulla ei ole ketään/mitään jolle tuotteet voisi suoraan viedä, kun postipakettien hinnat tuppaavat olemaan kovin arvokkaita, vois niilläkin rahoilla ostaa penaalituotteita. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin odottelin Smartpostin 5 e tarjousta, ennen kuin postitin. Sillä sai kaikki 32 penaalia edukkaasti eteenpäin. :)

   Poista
 2. Loistava idea tuo!
  Iloista keskiviikkoa sulle :D

  VastaaPoista

Kommenttisi tai ajatuksesi ilahduttaa aina. :)