maanantai 8. joulukuuta 2014

Kontaktimuovia ja parisuhdepohdintoja


Keittiön tasot ja kaakelit on vaihdettu nelisen vuotta sitten, vain hitusen ennen hurahdusta harmaaseen ja vain kuukautta ennen kuin lattiat menivät vaihtoon. Lattioistahan piti tulla myös ruskeat. Tulikin lennossa harmaat, mutta ne kaakelit ja tasot oli jo ruskeat...


Tummat kaakelit ja tasot on närästäneet jo pitkään, ja pitkällisen kypsyttelyn jälkeen tilasin netistä kokeilumielessä pari rullaa dc fixiä. Ajatuksena oli testata, että miten tuo ihmemuovi toimii, ja jos hyvin, oltais ostettu lisää ja maalattu samalla myös kaakelit valkoisiksi.


Into piukassa eilen raaputettiin silikoneja irti ja pinnoitettiin yksi osa tasosta. Oli kerrassaan helppoa ja tuli oikein siistiä jälkeä. Miehen kanssa meinasi tosin tulla jonkin sortin kukkotappelu, kun tekemisen tyylit näissä hommissa hitusen meinaa poiketa toisistaan. Minä en kestä miehen tapaa miettiä puolta päivää jokaista siirtoa etukäteen, mies taas ei kestä mun tapaani alkaa tekemään sata lasissa ja ajatella vasta sen jälkeen. Toisen ajatus on se, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, ja se sitten riittääkin kun se on hyvin suunniteltu. Tekemiseen ei välttämättä kannata ryhtyäkään ettei vaan mene pilalle. Mä taas teen, kokeilen, puran, kiroilen, teen uudelleen, puran, sovellan, luovin ja korjaan lennossa tekemiäni virheitä - ja ajattelen jälkikäteen, että kappas, olishan tän voinut kerrallakin tehdä kunnolla, jos olis jaksanut sekunnin ajatella. Mutta hei - saatiin taso oikein hienosti laitettua. Silittelin ja ihastelin uutta tasoa puoli iltaa. 


 
No ei se nyt niin hieno vielä ole, kun valtaosa tasoista on edelleen ruskeita ja kaakelit myös, mutta tuo pikkupala näyttää jo kivalta. Hirrrrveen kivalta.


Tänään menin tilaamaan lisää. Ja kääks - "Tuote on tilapäisesti loppu." Ei menny niin kuin Strömssöössä. Tilapäinen on suhteellinen käsite. On pari verkkokauppaa, joiden tiettyjen, kyttäämieni tuotteiden tilapäisesti loppu on kestänyt viisi vuotta. Kun ei nyt kävis tässäkin niin. Minuuttia myöhemmin olin kirjoittanut verkkokauppaan kyselyn siitä, mahtaako tuotetta tulla enää ikinä koskaan milloinkaan.


Kun minä kiukuttelin ja meuhkasin tietokoneen ääressä, mies katseli verkkokaupasta mun olan yli muita dc fix -kuoseja ja totesi rauhalliseen tapaansa, että voihan sitä sitten hankkia uudet muovit, jos ei samaa enää saakaan. Voidaan ottaa vaikka tuo valkoinen puukuosi. Tai tuo toisenlainen harmaa. Että eihän sitä tiedä mitä haluais, kun tuli paljon uusia mietittäviä vaihtoehtoja.


Minä jatkoin murjottamista. Mun kiukutellessa nelijalkaiset jollottivat saunan lauteilla. Niistä kaksi on vähän niin kuin tuo siippa - rauhallisia ja harkitsevia, ja kaksi tuollaista enemmän mun henkistä olentoa, vähemmän harkitsevia tyyppejä, jotka tekevät aina ennen kuin ajattelevat, mikäli nyt ylipäätään sittenkään ajattelevat. Siellä ne silti lojuivat hartaassa ja rennossa yhteisymmärryksessä.


Koska itsellä meinaa kaiken murjotuksen ohella olla flunssainen olo, taidan heittäytyä sängyn pohjalle miehen kainaloon, avata telkkarin ja katsoa jotain umpiturhaa viihdettä. Vaipua sinne rennon ja hartaan yhteisymmärryksen ulottuvuudelle, vaikka toisinaan kovin erilaisia ollaankin. Olis niin kovin rasittavaa, jos meitä yliaktiivisia, liian nopeita, impulsiivisia ja tunne-elämässään sekunnissa nollasta sataan kiihtyviä ihmisiä olis tässä taloudessa kaksi. Pärjätään niin hyvin juuri näin, joissakin asioissa niin totaalisen erilaisina. :)

19 kommenttia:

 1. Hei siis hetkonen mitä häh? Mulla on mennyt tällainen ihmetuote ihan tyystin ohi. Yritin jo googletellakin, mutta vähän huonosti tarkempaa infoa löysin. Meillä on ihan kivat keittiötasot, mutta välitilassa on sellainen tosi tylsä levy (jotain muovia mitä lie), jonka haluaisin vaaleammaksi. Kestääkö dc fix tämä minkä verran kuumuutta esim. lieden takana?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja siis tosi hienolta näyttää! Toivottavasti saatte lisää tuota samaa rullaa. :)

   Poista
  2. Mun täytyy sanoa, etten tiedä yhtään, kestääkö kuumuutta, jos on seinässä. Epäilen, ettei taida, vaan alkaa käpristellä. Meillä käytettiin vain pöytätasoihin.

   Poista
 2. Mahtavasti kirjoitettu postaus! :D Työskentelytyylit kuulostaa hyvin samanlaisilta kuin meilläkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on se tasapaino, joka näistä eri tyylin työskentelytavoista sitten syntyy... :)

   Poista
 3. Tulipas siitä hieno! Kuulostaa niin tutulta, mullekin on käynyt noin, että tuote on loppu ja sitten meinaa kilahtaa, kun sitähän pitäisi saada heti-just-nyt lisää :D Onneksi toinen osapuoli toimi rauhoittavana tekijänä! Suloisia kisut lauteilla <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi löytyi lisää - olisi tullut muuten kestokilahdus. :)

   Poista
 4. Jaa-a.....minen oikein tiedä mitä sanois....kun en oikein ymmärrä tuota koko kontaktimuovivillitystä (sitähän se on, vähän hienommalla(?) nimellä vaan) - kun melkein samalla hinnalla sais jo uudet levytkin jollei nyt ihan umpipuuta halua :)
  Hyvältähän se näyttää tosin, mutta onhan se muovi kuitenkin muovia....

  Mutta noi kisut on ihan yhtä hurrrmaavia kuin ennenkin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta - mutta tää on tää yhtiömuotoisen asumisen kirous, kun mitään et saa laittaa itse. Tasojen vaihtoon olisi tarvinnut jo putkimiehen ja sähkömiehen ja miehen ja miehen ja miehen - ja sitten oliskin tullut kallis rupeama. Siksi siis tämä sovellus tällä kertaa ja saatiin tehdä itte. :D

   Poista
 5. Heh, kuulostaa niin tutulta tuo teidän tekeminen ;D Mies miettii ja siirtää kaikkea ja mä meen päätä pahkaa joka paikkaan ja kaiken pitää tapahtua heti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tasapaino syntynee siitä, kun edes toinen miettii ja suunnittelee, ja toisaalta toinen sitten alkuunpanevana voimana saa asioita konkreettisesti tapahtumaan. :D

   Poista
 6. Kiva huomata että sielläkin eletään normaalia perhe elämää, meillä mies kylmän rauhallinen ja minä räiskin ja mäiskin :D Tasosta tuli kyllä kaunis, toivotaan peukut pystyssä että saat sitä lisää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä on näemmä liikkeellä - me räiskivät ja impulsiiviset, nopeat naiset tarvitaan rauhallisia ja tasapainoisia miehiä rinnalle. :D

   Poista
 7. No olipas sattuma, just tänään juttelin erään kanssa dc fixistä, kovasti kehui että sillä onnistuu.
  Ja kiva kööri siell saunan laiteilla :))
  -Hellu ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli aika suuret paineet aloittaa tuota dc-fixailua, mutta oli lopulta tosi helppoa. Mikään muu ei sitten ollutkaan, mutta jos pelkästä muovituksesta puhuu, niin se toimi hyvin. :D

   Poista
 8. Komean näköistä tuli. Toivottavasti samaa vielä saatte.

  Meillä on samanlainen jako; mies on itse rauhallisuus ja minä taas...no en ole..

  Komea kööri saunan lautehilla=D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toistelen taas itteeni, mutta tasapaino - se on se tärkein. :)

   Poista
 9. Täällä käydään aina ihan samat keskustelut, mä haluisin kokeilla ja testata, ei haittaa vaikka epäonnistuu, sit kokeillaan taas! Esim joku poraaminen, pitää niin kauan harkita voiko tuohon tehdä reiän, alentaako se jälleenmyyntiarvoa jne, hitto, voihan sen sitten peittää!!! Tätä seuraan innolla, haluaisin itsekkin uusia meidän kivitasot, mutta turha haaveilla jos siihen pitää poistaa silikonit jne..huoh...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, täytyy poistaa silikonit, ja se oli kerrassaan rasittavaa. :( Varovasti sanoisin, että harkitse vielä. En itse tiedä, lähtisinkö tekemään uudelleen - en ainakaan ihan heti.

   Poista

Kommenttisi tai ajatuksesi ilahduttaa aina. :)