sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Pehmoleluja TAYS:n lastenosaston potilaille


Ystävälläni Tuulialla on pieni poika, jonka kanssa ovat viettäneet näinä pojan elämän ensimmäisinä vuosina hyvin paljon aikaa sairaalassa. Lastenosastot ovat tulleet tutuksi niin lyhyemmillä kuin pidemmilläkin visiiteillä. Tuulia perusti jokin aika sitten keräyksen, jonka tavoitteena on kerätä itse tehtyjä pehmoleluja TAYS:n lastenosaston pienille potilaille. Sairaala voi olla lapselle pelottava paikka, ja siellä oloaikaan voi liittyä kipeitä kokemuksia, mutta pehmolelu voi tuoda turvaa, ilo ja lohtua ja jättää sairaalasta mukavan muiston. Lapsi saa pehmolelun mukaansa sairaalasta kotiuduttuaan.


Vastaavanlaisia keräyksiä on ollut lähivuosina myös muitakin ja kohteina eri sairaalat eri puolilla Suomea. Tämän keräyksen tuotto menee siis TAYSiin. Sairaalan kanssa on sovittu, että tässä keräyksessä kerätään uusia, käsin tehtyjä pehmoleluja. Ommeltuja, virkattuja tai neulottuja, sellaisia, jotka voidaan pestä koneessa ja jotka eivät sisällä irtoavia osia, pitkiä naruja, nappeja tms. Valmiit pehmolelut toimitetaan TAYSiin 10.3.2016, eli tuota ennen ne täytyisi olla toimitettuna tavalla tai toisella Tampereella asuvalle Tuulialle, joka keräystä organisoi ja toimittaa pehmolelut perille.


Musta tää on aika ihana keräys, ja kävin heti tästä kuultuani ostamassa kasan fleecekankaita ja päädyin ekana projektina ompelemaan ugly dollsien idealla tuollaisia värikkäitä örkkejä. Teki vähän tiukkaa ideoida sellaista, joka on kohtalaisen nopeaa ommella, ja lastenosastoa piristääkseen VÄRIKÄSTÄ - ei tällä kertaa noita mun klassisia sävyjä, harmaata, beigeä ja valkoista. Tällaisia näistä nyt tuli. Netistä löytyi muutamia muitakin hauskoja ideoita, joita aion myös testata ja ottaa työn alle vähän myöhemmin.


Jos sattuisit vaikka sinäkin innostumaan, niin facebookissa tälle keräykselle on suljettu ryhmä, joka löytyy täältä: https://www.facebook.com/groups/1068361096527690/.

10 kommenttia:

 1. Luin jostain toisestakin blogista samanlaisesta keräyksestä ja tuo on kyllä niin kaunis ajatus. Ja tosi kivoja nuo sun tekemät otukset, meidän neiti 4-vee ihastui niihin ainakin ihan totaalisesti=)

  VastaaPoista
 2. Eikä! Mahtavia otuksia <3
  Hienoa että pienet potilaat saavat halittavaa.
  Harmistus kun en omista ompelukonetta juuri nyt.

  VastaaPoista
 3. Aivan ihana idea ja pirteitä otuksia olet tehnyt, kivoja värejä, joista lapset varmasti ilostuu :)

  VastaaPoista
 4. Kiva idea - ja jälleen kerran oikein mainio toteutus sinulta. Toivottavasti saatte oikein paljon pehmoja kasaan!

  VastaaPoista
 5. Tuo on niin parasta hyväntekeväisyyttä ja aivan ihastuttavat on tekemäsi pehmot. Aivan taatusti monen pienen mieli piristyy kun tuollaisen saa kainaloonsa. Mukavaa alkanutta viikkoa

  VastaaPoista
 6. Voi että! Tosi ihania <3 äiti

  VastaaPoista
 7. Hieno tärkeä keräys ja todella hauskoja ja suloisia pehmoja olet tehnyt. <3

  VastaaPoista
 8. Tosi kivoja! Ihania piristyksiä pienille potilaille!

  VastaaPoista

Kommenttisi tai ajatuksesi ilahduttaa aina. :)