tiistai 5. tammikuuta 2010

Ikkunoita, akkunoita...


Erinäisiä ikkunanraatoja on kotiimme kulkeutunut monenlaisia. Osa palvelee nyt peilinä, osa on saanut säilyttää alkuperäiset lasinsa.

Yläkertaan vievässä portaikossa oli kovin kapea ja korkea seinä, joka kaipaili pitkään jotakin... Anoppilan ulkorakennuksen kanalan vintiltä löytyi pieni kaksiruutuinen ikkunanpoka, joka lähti mukaan viime kesänä. Appiukko oli slaagin partaalla, kun kiipesin kanalan vintille korkkarit jalassa ahtaita ja kapeita portaita pitkin ja etenkin, kun roudasin sieltä tullessani mukanani kanankakalla kuorrutettua ikkunanpokaa :) Vaan ei tullut myyräkuumetta - tästäkään, enkä edes pudonnut siellä kiivetessäni.

 
Ikkunanpokan maalasin sutaisten valkoiseksi ja askartelin ikkunan alle tikkaat. Tikkaissa on pienillä pyykkipojilla kiinni erilaisia vanhoja kirjeitä, dokumentteja ja valokuvia - esimerkiksi yllä mummoni aikoinaan jouluksi lähettämä kirje omalle äidilleen 50-luvulla.

Vanhan laulun sanoja tapaileva rakkauskirje löytyi mieheni mummon aarrelaatikosta. Alla olevalla matkustuslupa taas on kuulunut vaarilleni.Vanhoja ikkunoita löytyy kodistamme muitakin. Yllä oleva yhdeksänruutuinen ihastus löytyi huuto.netistä ja koristaa antiikkihuoneen seinää.

 

Alakertamme on pääosin oveton, ja olohuonetta sekä eteiskäytävää erottaa toisistaan peillikaappi, jonka päädyssä on työkaverilta saatu kolmiruutuinen poka. Karmi on maalattu alakerran sävymaailman mukaisesti mustaksi ja ikkunaruudut vaihdettu peileiksi.

 

Alakerran katto on osin useammassa eri tasossa. Kuvan yllä näkyvä teksti on keittiön oviaukon yläpuolella (kuva on otettu keittiöstä päin).

 Jotta karmit eivät loppuisi kesken, löytyy karmeja myös ulkoa. Vanhempieni piharakennuksen välikatosta löytynyt kaksiruutuinen karmi löytyy terassin väliseinästä, joka erottaa meitä naapureista.Lisäksi kuutisen kappaletta vanhoja erikokoisia karmeja laseineen löytyy varastosta. Nuo karmit löytyivät myöskin huuto.netistä - muutaman kilometrin päässä kodistamme purettiin vanhaa taloa uuden alta, ja tuon vanhan talon ikkunoita sai hakea ilmatteeksi niin paljon kun mieli tahtoo. Meillä mieli olisi tahtonut enemmän kuin autoon ja varastoon mahtui, joten lopullinen saldo jäi kuuteen. Nuo kuusi karmia odottavat, että joskus löytyisi taas kunnolla aikaa ja mielenkiintoa käsitellä ja ideoida niistä jotakin hauskaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tai ajatuksesi ilahduttaa aina. :)