sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Nyhvöt


Pitkäraajaisten maahis-tonttujen, meillä nyhvöiksikin kutsuttujen otusten muinoin leikkaamani osaset ovat odottaneet mua pitkään, vaan viimein oli aika tarttua näiden hattiaisten työstämiseen. Aluksi tyypit näyttivät lähinnä alastomilta avaruusolioilta...


Vaan kun saatiin vaatetta päälle, alkoivat näyttää enemmän maan asukkailta.


Tämä tyttö valmistui juuri puolisen tuntia sitten. Noin 80 cm korkea nyhvö-tyttö nallensa kanssa hyppää huomenna väliaikaisasumukseensa pahvilaatikkoon, jossa matkaa postipojan matkassa siskon luokse.

Enkelityttö sen sijaan valmistui jo edellisellä viikolla. Tämän vaatteet syntyivät kokonaisuudessaan vanhoista pitsilakana-aarteista. Siivekäs nyhvö muutti lapsuuden kodin naapuriin (juu, juuri sinne, mistä se hirmuisen taitavasti Nintendoa pelannut naapurinpoika parikymmentä vuotta sitten aina kipaisi auttamaan meitä Super Marion kinkkisissä jaksoissa).

Tämä myöskin edellisellä viikolla valmistunut sauna-nyhvö muutti kotiväen pihasaunaan.
Nää on kyllä uskomattoman työläitä ja aikaa vieviä, mutta samalla kauhean koukuttavia ja jännittäviä tehdä, koska ikinä ei tiedä, millainen lopputuloksesta tulee, vaikka kuinka olisi visioita. Että ei ehkä ihan työkseen viitsisi näitä alkaa tekemään, mutta tällaisina uniikkeina projekteina mukavia. Aikaisemmin olen väsännyt tuolla samalla formaatilla muutamia, jotka kaikki ovat jo uusissa kodeissaan:
Viimeinen vaatteeton, kasvoton ja hiukseton hattiainen vielä odottelee aikaa parempaa. Nyt on hetkellisesti takki tyhjä näiden olentojen suhteen, joten hän jääköön odottelemaan....Muu väki meillä nukkuu, onhan kello jo 02:45. Mä venyin sängyssä puoleen päivään, joten nyt on virtaa piisannut, vaan ehkä mäkin nyt siirryn unten maille. Se olis taas aamulla päivä uus.Inspiroivaa ja ihanaa sunnuntaita sinulle, joka blogimatkallasi täällä piipahdit!

24 kommenttia:

 1. Mä katsoin ekaks et kuvassa on hattivatteja :D
  Niin taitava olet!

  VastaaPoista
 2. Oih, noi tytöt <3 Kauniita molemmat!!
  Iloa sunnuntaipäivään!!

  VastaaPoista
 3. Oi kuinka kauniita...minäkin teen 80cm enkeleitä ja kaikenlaisia nukkeja, pupuja ynm ynm..ja olen sanonut että työläitä ovat kyllä tehdä..ja koko ajan tulee kyselyitä että teenkö sille ja sille..
  Nytkin eilen leikkasin 4kpl, linnunpelättimen vartaloa ja neljälle vaatteet..tänään jos tekisi ne loppuun valmiiksi :)
  Kivaa puuhaa ja niinkuin sanoit koskaan ei tiedä millainen on lopputulos :)

  VastaaPoista
 4. Ihania! Millä kaavalla olet nuo tehnyt vai onko oma? Mun on niin pitänyt tehdä Nisse-tonttuja, suunnitelmaksi on jäänyt... Josko täksi Jouluksi, kun muutenkin oon innostunu ompelemaan. =)

  VastaaPoista
 5. Aivan ihania! Voi kun jaksaisin ruveta kokeilemaan. On vain niin paljon jo tehtäviä odottamassa että en vielä millään ehdi.

  VastaaPoista
 6. Siis aivan ihania ja jokainen niin persoonallisen näköinen! tuollainen saunatonttu voisi muuttaa meidänkin saunaan :)

  VastaaPoista
 7. Onpahan tosi hienoja! Oot kyllä taitava! Kauhean paljon yksityiskohtia nukeissa ja vaatteissa, voin uskoa, että ovat työläitä. Mitä materiaalia tuo tukka on?

  VastaaPoista
 8. Oi miten suloisia nuo tontut. miten saatkin niistä niin kauniita?

  VastaaPoista
 9. niin, laita kaava mullekin jookosta? pirkitta@luukku.com

  VastaaPoista
 10. Ihania! Mukavaa sunnuntaita sinnekin :)

  VastaaPoista
 11. Nyhvöt ovat kyllä aivan mahtavia! Voi kun saisi omaan makuuhuoneeseen tuollaisen pitsisen ihanuuden ikkunankarmin päälle istumaan:))

  VastaaPoista
 12. Kylläpä ovat ihania. Olet tosi taitava tekemään näitä.

  VastaaPoista
 13. Upeita.Taitava olet.

  Saanko miekii kaavan.aikaontaikaa@gmail.com.

  Ihanaa sateista sunnuntaita.

  VastaaPoista
 14. Hienoja nyhvöjä, tosin minusta vain nuo alastomat aihiot näyttävät nyhvöiltä, muut ovat liian elävän näköisiä. Suloisia kisukuvia!

  VastaaPoista
 15. Mullekin voisi lähettää kaavan. =)

  peheka@luukku.com

  VastaaPoista
 16. Hui, miten hurjasti täällä on kommentteja. :)

  Vastauksia muutamiin kysymyksiin, eli kirpparikeiju kyseli nyhvöjen tukasta, se on raakapellavaa. Lieneekö tuo virallinen nimi, mutta se pellavan käsittelemätön muoto, mitä ei ole vielä tehty langaksi.

  Kaavaa kyselleille joudun tuottaa pettymyksen - kaavaa ei ole. Tuo mun kaavani on siis jotain, joka syntyy aina uudelleen noita ommellessa. Piirrän suoraan kankaaseen ennen ompelua jotakin, ja sitten ommellessa paikkailen, muokkailen ja fiksaan moneen kertaan, jos hahmosta ei tulekaan hyvä. Oon varmaan liian rajaton ihminen tekemään mitään kaavojen kanssa, mutta hei, voin yrittää piirtää jotakin hahmotelmaa siitä olemassa olemattomasta kaavasta kunhan taas näiden kanssa värkkäilen ja laitan sen tänne blogiin, niin pääsette sitten soveltamaan.

  VastaaPoista
 17. Oi miten ihania nyhvöjä! Voi kun itse sais joskus tehtyä vaikka tilda-nuken. Suloisia kuvia kissoista:)

  VastaaPoista
 18. Upeita otuksia!!Olet taitava! Mä olen täällä tuhonnut kankaidenrippeitä ja ompelinpa eilen ekat J-O-U-L-U-ompelukset!

  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 19. Taas kivoja ompeluksia. Ja suloisia katteja :)

  VastaaPoista
 20. Kiitos!

  Enkelityttö päätyy uusitun makuuhuoneen nojatuoliin kaikkien ihasteltavaksi!
  Kunhan saisin sen vaan ensin haettua!!!! Tuli todella hieno:)
  Terveisin Sirpa

  VastaaPoista
 21. Ihania on! Mummon akkunalla-blogista tänne eksyin :)

  VastaaPoista

Kommenttisi tai ajatuksesi ilahduttaa aina. :)