maanantai 16. heinäkuuta 2012

Tyynypäivä


Olen hamstrannut kirppareilta vanhoja pitsiliinoja. Sellaisia oikein hurjan värisiä, jotka eivät ole kelvanneet kenellekään. Kaapissa on pyörinyt myös muorin virkkaamia liinoja - rakkaita, ihania, mutta niin villin värisiä, etteivät ole oikein paikkaansa löytäneet (niin, ja kuvasta siis puuttuu ne viimeisimmät löydöt, ne kaikkein villeimmät pinkit ja kirkuvan keltaiset). Heitin koko satsin koneeseen väriaineen kanssa ja tadaa - nyt mulla on hirmuisesti mustia pitsiliinoja. :)Ison kasan mustia liinoja jemmasin kaappiin tulevaa käyttöä varten, ja muutamat pitsiliinat siirtyivät tänään tyynyiksi. Tämän ensimmäisen sain tehtyä kohtuunopeasti ja helposti, ja suuruudentunnoissani uhittelin itselleni, että teen niitä ainakin parikymmentä päivän aikana...No en tehnyt. En tiedä, miten seuraavissa alkoi niin kestää ja kestää, ja takuta ja takuta. Ja sitten koko päivän saldo - vain neljä hikistä tyynyä.  Höh. Aika kaukana siitä paristakymmenestä.Pyöreissä isoäidin tyynyissä siis takana kiristysnauhalla toimiva täyttöaukko, ja takasaumaan ommeltuna läppä, joka turvaa vanujen täytteen sisällä säilymisen.


Viime viikolla valmistui tyynyjä myöskin. Niihin käytin miehen mummon muinoin perimiä Kanadan kankaita ja vanhoja lakana-aarteita.


Nämäkin tyynyt ja pari muuta kaveriaan siirtyivät tuonne kotipuodin puolelle. Nyt on tyynyjä kiintiö hetkellisesti täynnä... Huomenna sitten taas jotakin muuta. 

Ps. Huomasitteko? Tässä postauksessa ei ollut ainuttakaan kissaa. :)

7 kommenttia:

 1. Miten ihmeessä sinä saat tuon pitsin noin nätisti kiinni tuohon ruusutyynyyn? Mulla ei riittänyt hermot kun viime joulun alla ompelin. Jäi sitten koko tyyny ilman pitsiä :(

  Minäkin olen keräillyt kirppareilta mukaan pieniä pitsiliinoja. Tarkoituksena myös laittaa tyynynpäällisiin mutta hieman eri tavalla.
  Kaunista taas jälleen olet saanut aikaiseksi :)

  VastaaPoista
 2. Hyvä idea jatkojalostaa pitsit uuteen kukoistukseen.

  Mulle on hyvin tyypillistä, että suunnittelen tekeväni yhtä ja toista, ainakin yhtätoista, mutta loppusaldo onkin sitten huomattavasti vähemmän.

  VastaaPoista
 3. siis WAU! UPEITA!! Nyt minäki alan katsella pitsiliinoja ihan eri silmällä :D

  VastaaPoista
 4. Tulipas hurjimuspitsiliinoista kauniita värjäyksen jälkeen. Pitsikuvio tulee hienosti esille mustassa. Hieno idea saada pitsit käyttöön. Olet ollut ahkera!

  VastaaPoista
 5. Kyllä kissoja saa aina olla :) -Anni

  VastaaPoista
 6. Taitavasti olet saanut liinat tyynyihin.Kauniita tyynyjä tuli.

  Mullakin on noita erikoisen värisiä liinoja,onkin hyvä idea värjätä ne.

  VastaaPoista
 7. Vau mitä tyynyjä!! Oon niin kateellinen teille ompelutaitoisille! :)

  Huippu idea värjätä liinat.. Pistäkin korvan taakse sen..

  VastaaPoista

Kommenttisi tai ajatuksesi ilahduttaa aina. :)