maanantai 19. huhtikuuta 2010

Farkkujen uusi elämä


Viimeisen vuoden aikana minusta on tullut mekkoihminen - pitkiä housuja, farkkuja varsinkaan, en oikein osaa enää käyttääkään. Farkku materiaalina kuitenkin miellyttää. Kuluneen vuoden aikana olen muokannut useita omia ja perhepiirin pieniksi menneitä tai puhki kuluneita farkkuja uuteen muotoon ja niillä on taas käyttöä - ei enää farkkuhousuina vaan farkkuhameina. Sovitusnuken päällä oleva juhlakokeilu (joka tosin odottaa vielä ensikäyttöään) valmistui pienistä farkuista, tyllistä, taftista ja pitsistä.


Alakuvan mekon kankaat ovat uusia ja tulivat maksamaan kaksi euroa - hameen tein kaksista Kuljun Kartanosta ostetuista euron poistofarkuista, jotka olivat tietystikin niin pienet, etteivät päälle mahtuneet, mutta muokattuina toimivat hyvin.

  
Alakuvan mekko oli ensimmäisiä mekkokokeilujani vuosi sitten, eikä siitä tullut ihan sellainen kuin toivoin. Käytössä on kuitenkin ollut, ja niin, tässähän on melkein antiikkiarvoa - hameessa on palasia sekä äidin, veljen että miehen farkuista.


Myös tämän mekon kankaat löytyivät Kuljun Kartanon poistokorista, farkuista sekä harmaasta jakkumekosta. Tämä oli hetken mielijohteesta tehty, eikä nyt niin edustava, mutta menee päiväkodin tohinoissa ja kotikäytössä.


Alakuvan hame on ehtaa kierrätystä - omista turhan pieniksi menneistä farkuista väkerretty.


Näiden pohjana toimivat Kuljusta ostetut euron caprifarkut.


Tämä pääsiäisen aikaan syntynyt mekko olikin hintaluokassaan huikeimpia, sillä siihen käytin kolme euron hintaista poistomekkoa. :)


Tämä viimeisin valmistui tänään. Pohjana toimivat omat puhki kuluneet farkut. Päälle ompelin niitä farkkukankaan palasia, joita edellisistä tekeleistä on varastoihin jäänyt. Kokoomateos siis.


Sellaisia väkerryksiä tälle viikonlopulle. Kiitokset kaikista kommenteista, joita olette jättäneet - mukavaa myös, että teitä uusia lukijoitakin on tullut!

Ihanaa ja keväistä alkavaa viikkoa!

9 kommenttia:

 1. Vautsi VAU - ihan mielettömän makeita!!!! :) Tuo ylin on todella kaunis!<3

  VastaaPoista
 2. Sie olet sitten taitava, siis aivan upeita luomuksia.

  Oikein ihanaa alkanutta viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 3. No ei ihme jos et kerenny viestiin vastaamaan kun on ompelukone taas hurissut koko viikonlopun :) Mukavaa viikkoa! äiti

  VastaaPoista
 4. Wau!:)Upeeta! Sinulla on taitoa ja mielikuvitusta!:)

  Kiitos kommentistasi blogissani!<3

  Aurinkoista viikkoa toivottelen!

  VastaaPoista
 5. Taattua Elina-laatua. Upeilta näyttivät ja monet olen käytössäsi nähnyt. Istuvat kuin valetut. Mukavaa keskiviikkoa Heskalta!

  VastaaPoista
 6. Voi vitsit, olet kyllä aika taituri!!

  VastaaPoista

Kommenttisi tai ajatuksesi ilahduttaa aina. :)