maanantai 12. huhtikuuta 2010

Kransseja, kissavieraita ja mummola-aarteita


Kodin laittaminen on meille parisuhteen hoitoa ja yhteinen harrastus, jonka parissa kumpikin viihtyy. Viikonloppu on mennyt taas toteen ja täällä on nikkaroitu, maalattu ja väkerretty erilaisten projektien parissa koko viikonloppu. Tulos on ollut sen mukaista - kaikki on ollut hyrskyn myrskyn ja tavaroita levällään niin, että hyvä kun on liikkuman päässyt. Paljon jäi vielä kesken, mutta jotakin tuli valmiiksikin.


Olen ihastunut erilaisiin kransseihin, ja niitä löytyykin pitkin taloa. Ylemmän kuvan kranssi on jonkun ihastuttavan ihmisen käsialaa - löytö menneinä aikoina Tampereen Radio-Kirpparilta.


Nyt on viimein minullakin monissa blogeissakin esitelty romukranssi. Omani väsäsin valkoisista sydämistä sekä mummoloiden aarteista.Ulko-ovi on kranssin suhteen joulun jälkeen loistanut tyhjyyttään. Nyt ovea viimein koristaa vieraat tervetulleeksi toivottava kranssi.Sisäeteisen ovessa roikkuu ristikkokranssi.


Muutama sydänkin on valmistunut, toinen suloiselle pienelle kummipojalle, toinen omaksi iloksi.Muorin kätköistä pääsiäisen aikaan löytynyt vanha kakkuvuoka pääsi astiakaappia koristamaan.Miehen mummon jäämistöistä löytyi erinäisiä ihania ja uskomattoman kauniisti tummuneita keittiö- ja ruokailuvälineitä, jotka lähtivät meille paikkaansa etsimään. Tuo miehen perhe on niin vietävän mukavaa väkeä, ettei heitä vanhat romut kiinnosta - niinpä näistä mummolasta löytyneistä aarteista ei tule koskaan riitaa, kun kukaan muu ei niitä ole halukas perimään. Anoppikin totesi, että sinne ne kannattaa viedä missä ne pääsevät paremmin esille kuin mummolan varastossa tai aitan vintissä. Lupaan tuon tehtävän täyttää. :)Nämä uskomattoman suloiset sirottimet ovat todennäköisesti päätyneet miehen mummolle perintönä Kanadasta, jossa joskus menneisyydessä asui muinainen sukulainen. Sirottimissa oli vielä jäljellä muinaisia maisteitakin, nekin arvattavasti Kanadan perinnöstä asti, vaan niitä en kumminkaan säilyttänyt...


Viikonlopun piristykseksi Kuljun kartanosta löytyi vielä aivan ihana peili, joka on ikkunankarmityylisesti tehty. Tälle tuttavuudelle löytynee paikka sitten, kun pääsemme yläkerran vessan remontoinnissa alkuun.
Ihanaa alkavaa viikkoa,
nauttikaahan keväästä ja auringosta, sekä tietysti kuraisista keleistä!

11 kommenttia:

 1. Voi ei, miten ihania löytöjä ja juttuja taas!!! :) Ja toi astiakaappi on ihan mielettömän kaunis, jos en ollut sitä jo aiemmin maininnut...

  Ja ihanaa, että saatte jakaa miehenne kanssa yhdessä mukavaa "kodinlaitto-harrastusta".

  Iloista viikkoa!

  VastaaPoista
 2. Oottepa saanu taas aikaseks paljon ihanuuksia! Nuo sydämet on kyllä tosi suloisia! Ja hieno peili! Nuo sirottimet sisältöineen huvittaa mua edelleen... :) Niillä mausteilla olis vielä voinu tehä jotain... ;)
  Ainak kun katon tuota rei'ityshärveliä, nään mielssäni se mummun käsissä. Ihanaa että sillekin löyty käyttöä!
  Millähän muuten sais siirrettyä tuota sisutamis- ja väkertämisintoa tämänkin torpan isäntään..?

  Oikein ihanaa ja aurinkoista viikkoa sinnekin!

  VastaaPoista
 3. Yhdessä on mukavaa puuhailla oman kullan kanssa, meillä tuo talo projekti ihastuttaa ja vihastuttaa, mutta kyllä se on hauskaakin=)

  VastaaPoista
 4. Ihania juttuja ja vallan on ihastuttavia nuo kranssisi, meilläkin pitäisi ulko-oveen jotain väsäillä ;)
  p.s willestextil on auki taas ;)
  Kaunista viikkoa !

  VastaaPoista
 5. Voi kuinka ihania juttuja!
  Minulla on tollainen pitsivalikoima vasta unelmissa.
  Kauniita sydämiä tekstein ja kuvin!

  Tulin lukijaksi. Kiitos blogivierailusta!

  VastaaPoista
 6. Moikka!

  Nyt tulin vierailulle ja alankin kaivautua syvälle blogiisi, niin ihanalta täällä jo heti alkusilmäyksellä näyttää! :)
  Upea idea nuo pokan alla olevat pitsit!

  Krista

  VastaaPoista
 7. Lempi-mummo hyrisisi tyytyväisyydestä, jos olisi vielä todistamassa noiden tavaroiden hyviin käsiin päätymistä :) <3. Parempi esillä ja pidettyinä kuin piilossa ja unohdettuina!

  VastaaPoista
 8. Voi hurja, minkä blogin minä löysin täältä. olit onneksi jättänyt jälkesi mun blogiin, että osasin tänne. Voi miten kaunista täällä on. Ihan mun makuuni kaikki.

  Katselin tuossa miten kaunis morsiusmekko sulla on lapsena ollut päällä ja se on vielä tallessa. Lähdenpä nyt paremmin tutkimaan tätä ihanuuksien blogia, ja laitan sinut linkkeihini.

  VastaaPoista
 9. Ihania kransseja! <3 Minunkin pitäisi laittaa uusi kevät/kesä kranssi oveen,kun alkaa havukranssista havut karista pois.. :)

  Ja yhteinen harrastus on myös minulla ja miehelläni tämä kodin remontoiminen,se on kuin terapiaa!heh:)

  VastaaPoista
 10. Oi miten ihanaa kun vanhoila aarteilla on suvun tarinaa! Kerro lisää astiakaapistasi!

  VastaaPoista
 11. Oi miten ihana blogi sinulla, liityin lukijaksesikin. ;))

  VastaaPoista

Kommenttisi tai ajatuksesi ilahduttaa aina. :)