lauantai 24. huhtikuuta 2010

Toisen roska on toisen aarre...


Niin paljon kuin ihmiset nykyään vanhoja tavaroita koteihinsa keräilevät ja te blogiystävätkin kukin omalla tahollanne kirpputoreja koluatte, aina löytyy kirppispöydistä aarteita!Omiin kirpputorilöytöjen kestosuosikkeihin kuuluvat muun muassa nuo iän ikuiset vanhat piparkakkumuotit ja leivosvormut. Niitä alkaa olla kertynyt varastoihin jo aikamoinen kokoelma, mutta edelleen kun vastaan tulee kohtuuhintaisia, en voi vastustaa. Tämän päivän kirpparikierrokselta Klaffi ja piironki -kirpparilta löytyi erikoinen kuuden piparimuotin kuutio hintaan 2 e, 10 kpl leivosvormuja hintaan 3 e sekä erinäisiä piparimuotteja 0,20 - 1 e / kpl.
Myös erilaiset vanhat keittiötarvikkeet ovat etsintälistalla, aiemmin löytyi Bonuskirpparilta vanhat sakset hintaan 3 e, vispilät 4 e / kpl ja tämän päivän kierrokselta Lempäälän Uniikkia -kirpparilta kaksi ruostunutta teesihvilää 3 e / kpl.Aimpien löytöretkien saldona mukaan on tarttunut ruskea Karhulan maito- ja kermapullo, tänään löytyi samaan sarjaan limsapullo Peltolammin Kirpputorikeskuksesta. Myös kirkkaat mittapullot ovat Karhulaa. Kaikki pullot maksoivat euron kappale.Karhulan ja Riihimäen vanhoja lasipurkkeja tulee kotiin kohtalaisen usein raahattua. Joulun tienoilla löytyi nämä kolme Riihimäen umpiotölkkiä hurjaan 80 sentin hintaan.


Perinteisissä karhu- ja ilves -tölkeissä alkaa kiintiö olla täynnä, sillä monen esillä olevan tölkin lisäksi niitä on keittiön kaapeissa jemmassa useampia. Sen sijaan alemman kuvan ihannetölkkejä omistan vain kaksi, ja niitä himoitsen lisää - niitä vain on saatavilla kovin vähän ja nekin, mitä on tarjolla, ovat kovin hintavia.Vanha silitysrauta kuuluu kirppislöytöjen aateliin, sillä se maksoi Amurin kirpparilla vain 2 e ja kaupan päälle sain silitysraudan sisälle kuolleen ja ruostuneen hiiren - se tosin tuli yllätyksenä ja löytyi vasta kotona... Teräsharja avusti puhdistystyössä eikä rauta enää herätä minussa kovinkaan inhottavia fiiliksiä ;)


Hiiren viimeinen leposija


Vaalea talousvaaka maksoi Radio-kirpparilla 12 e ja saman sarjan munakello 4 e. Lukko on kotitalon löytöjä.


Sammon kirpparilta jo aikaisemmin mukaan tarttuneisiin kirppisaarteisiin kuuluvat kuparipannut ja vanha retrokuosinen kahvimylly. Kahvipurkki sen sijaan on löytö muorin kaapista.


Helmitaulusta maksoin aikoinaan 20 e, kuparivitrillipullosta 2 e, vanhoista viivottimista yhteensä 2 e ja Vänrikki Stoolin tarinoista 2 e. Vuoden 1936 almanakka on lahja ystävältä.Viivottimista löytyy alkuperäisten omistajien mustekynäsigneeraukset.


Lasinen, Kokkolassa valmistettu vanha pyykkilauta on Hatanpäällä sijaitsevan Kirpputori Areenan löytö, 20 e.


Tänään tarttui Lempäälän Halkolantien kirpparilta mukaan taulun kehyksiä 3-5e / kpl. Valkoisen maalin kanssa näistä keksii vaikka mitä hauskaa! 


Musikaalisen taiteilijasukumme, jonka epämusikaalista juonnetta itse edustan, yksi historiallinen soitin on viulu. Itse olen aina tyytynyt kuuntelijan osaan soittimen kuin soittimen suhteen, mutta kun Nekalan Salsa -kirpparilla vastaan tuli pieni lasten viulu hintaan 22 e, en voinut vastustaa kiusausta. Onneksi mukaan ei kuulunut jousta, olisinpa pian saattanut ryhtyä tuota kuvitteellista piilevää musikaalisuuttani herättelemään ;)

11 kommenttia:

 1. Hienoja löytöjä.Wau.
  Itsekin tykkään kirppareilla kierrrellä.Välillä löytää ihania kaikkia mutta joskus on aikoja ettei löydä oikein mitään.Leivosvuokia en löydä millään vaikka niitä etsiskelen.Lasipurkkeja meillä kans paljon,sain mummolta aikoinaan.
  Ihanat pullot.

  VastaaPoista
 2. Voi kun olet hurjasti tehnyt löytöjä ja vieläpä hurjan halpaan hintaan. Meillä täällä on aivan kiskurihintoja. Esim. noista riihimäen lasipurkeista pyytävät jopa 8 euroa, ei kiitos, en osta sillä hinnalla.

  Leivosvuokat on ihania. Silitysrauta on ihana, voi hiiriparkaa, mikä kohtalo;)

  Meillä oli lapsena kaikki vanhat jutut, tuokin silitysrauta, mutta matkan varrella vaan kaikki on jonnekin hukkunut, joten on ollut pakko hankkia kaikkea aivan alusta lähtien.

  Voi kun pääsis koluumaan johonkin ränsistyneeseen autiotaloon, sieltä sitä löytäis vaikka mitä.

  VastaaPoista
 3. Kerta kaikkiaan hienoja löytöjä! Noista sä loihdit taas vaikka mitä! :)
  Ja vielä kiitos seurasta, kanssasi oli tosissaan mukava koluta kirppareita!
  Hirmuisesti harmitti, kun heti kotiin tullessamme pudotin vahingossa sen oman mittaasteikkopulloni...höh!

  VastaaPoista
 4. IHANIA löytöjä!!!
  Itse yritän noita leivosvuokia etsiskellä,( silloin harvoin, kun kirppikselle pääsen) muttei ole vaan vastaan tullut! Riihimäen lasipurkeista pyydetään tosiaan yleensä ihan hirveitä summia!

  Olipas aika ylläri silitysraudan sisällä! ;)

  Mukavaa Sunnuntaita! :)

  VastaaPoista
 5. Vaude miten mahtavia löytöjä!!! :)
  Itse kanssa olen kova kirppisten koluaja, ja kaikenlaisia lasipurkkeja ja vanhoja aarteita koetan etsiskellä. ;) Itsekin yritän aina noita vanhoja leivosvuokia katsella, mutta eipä vain ikinä näy...

  Kaunista sunnuntaita!

  VastaaPoista
 6. Paljon olet edullisia vanhoja aarteita löytänyt!!:) Kahvimyllyn ja silitysraudan minäkin haluaisin..
  Ja onpas se hiiri ollut melkoinen yllätys...!! :)Huuii!

  VastaaPoista
 7. Oi miten ihania löytöjä!

  Mulla lähti mukaan perjantaina lähikirppikseltä kasa riihimäen lasipurkkeja kansien kanssa.

  VastaaPoista
 8. Silmiini iski heti tuo ihana helmitaulu..tuolaisen haluaisin myös=)

  VastaaPoista
 9. Hiiren viimeinen leposija herätti hilpeyttä :). Upeita löytöjä ♥

  VastaaPoista
 10. Ihania kirppari löytöjä sinulla =) Ja miten hyvä tuuri sinulla onkaan, kun olet tehnyt löytöjä noin halpaan hintaa. Tuli ihan itellekkin sellainen innostus et pitäis päästä kirpputoreja kirtelemään =) Kunhan jalka vain paranee. Itsekkin olen kahdella viimeisimmällä kirpparireissulla löytänyt vanhoja suomalaisia lapinnukkeja äidille yksi oli peräti alkuperäis pakkausksessa ja hintaa kaksi euroa =0)
  Äiti saa ne sitten äitienpäivä lahjaksi =)

  VastaaPoista
 11. Genial brief and this enter helped me alot in my college assignement. Thank you as your information.

  VastaaPoista

Kommenttisi tai ajatuksesi ilahduttaa aina. :)