perjantai 14. kesäkuuta 2013

Salongissa


 Tänään valmistui minimaailman salonkihuone. Tämäkin on tehty 20 x 30 x 10 cm kokoiseen lasikantiseen, puiseen kynttilälaatikkoon.


Seinämateriaali on Sinellin skräppipaperivalikoimista, lattian tein jäätelötikuista.


Pönttöuunin tein talouspaperirullan hylsystä, jonka päällystin vanhan paksun pellavaliinan palasella. Tein uuniin metalliset "pannat" vanhoista suurista rengaskorviksista ja maalasin koko setin valkoiseksi. Uunin luukku syntyi viinipullon metallisesta korkinpäällisestä ja salpa korviksen taustasta - oikein ehtaa uusiokäyttöä siis. :) Mittasuhteet eivät näissä mun bokseissani nyt ole ihan niin justiin, ja muun muassa uunin luukku on hippasen korkealla - vaan ei se mitään.


Kukkapylväät on ostettu nukkekotikaupasta. Sohvapöytä on tehty soikean pahvisen purkin kannesta ja jalat fimosta. Sohvan rakenne on tehty finnfoamista, päällys kankaasta ja reunat satiininauhasta sekä jalat fimosta.Salonki valmiina päivänvalossa.


Ja niitä yksityiskohtia...


Pienet pihlajasta katkotut takkapuut ovat säilytyksessä jäätelötikuista tehdyssä puulaatikossa.Sohvapöydällä on nukkekotiliikkeestä sotettu gramofoni ja paketti vihreitä kuulia (tuloste netistä).
Sohvalla on tyyny, nukkekotiliikkeestä ostettu kirja ja ylläri ylläri - täälläkin pieni kissa kodinvartijana. Kukkaruukut tein vanhoista yltiöprameista kalvosinnapeista, kukka sen sijaan syntyi vanhan muovikukan lehtiä silpomalla.


Seinällä on kelloradio, jonka runkona on netistä tulostettu printti ja sisällä vanhan rannekellon kello-osa. Nurkassa kököttää sello, joka löytyi vaarin aarteista.

Minikokoisiin taulunkehyksiin valitsin kuvaksi Gallen-Kallelan Poika ja varis -maalauksen, joka toi mukavasti väriä huoneeseen.Siinähän se. :)

Ai niin, ja mehtäemäntä, tää kaikki syntyi ihan tuikitavallisilla, ei ollenkaan niin siroilla nakkisormilla. :)

8 kommenttia:

 1. no ei oo taas totta..siis minen käsitä miten joku saa jotain noin ihanaa pientä nyprättyä. siis todella kaunista <3

  VastaaPoista
 2. Ihania nää sun minimaailmas :)
  Haastetta olisi sulle tarjolla tutussa osoitteessa!

  VastaaPoista
 3. Olet saanut seesteisen tunnelman salonkiin. Kaunsita.

  VastaaPoista
 4. ihan tekee mieli kokeilla, jos vaikka.. tosi söpö on salonki ja täydellinen, tällä voi leikkiä aikuinenkin:))

  VastaaPoista

Kommenttisi tai ajatuksesi ilahduttaa aina. :)